Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Petro, to je hezké! Zrovna dneska jsem dumala, jak za mnou černá kočka vždycky dojde do koupelny, když se sprchuju, usadí se na pračce ... že je ta její všudypřítomnost až dojemná. Tenhle článek mě opravdu potěšil.

0 0
možnosti
Foto

Občas jsem z projevů náklonnosti našeho kocoura až trochu rozpačitá - chytí si mou ruku do pacek, jemně se zakousne do zápěstí a zadníma nohama vleže na boku mě zuřivě masíruje, tváříc se přitom dost mimo ;-) Pak uteče a zřejmě se snaží zase "srovnat".  

Kočka, ačkoli ztuhlá hrůzou, předla včera celou dobu na veterinárním stole, až to i doktora překvapilo. Nepřestala, ani když dostávala injekci. Možná chtěla sama sebe utěšit, nebo to byl nějaký zvláštní projev rozčilení, nevím, tentokrát jsem to nedešifrovala...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Jitko! Zdravím nebohou kočku, doufám, že veterina nezanechala trvalé stopy :-). K tomu předení: kočky nepředou jen ve chvílích spokojenosti, ale i v okamžicích strachu nebo velké bolesti. Například kočky sražené autem, kočky rodící, atd. předou poměrně často. Kočičí předení má frekvenci, která údajně pomáhá hojení tkání, je tedy možné se domnívat, že kočky předou v okamžicích akutního stresu, aby se uklidnily a případně pomohly nastartovat hojivý proces. Zní to možná šíleně, ale existuje na to řada studií. :-) Mějte se prima a pozdravujte chlupatce! :-)

4 0
možnosti
MW

Děkuji, nic nového, ale hezky popsáno. Jen tak dál :)

1 1
možnosti
PM

AHa, tak proto mne můj kočk šťouchá v noci čenichem do xichtu a posléze se uloží na mém polštáři , konečníkem směrem k mému obličeji :-) . A co to znamená když , při hlazení po kočkošišce tuto zaklání , přivírá oči a chrčí s pootevřenou držtičkou ? Taky mne někdy při mazlení hryzne smeták jeden. To se mazlí, mazlí a najednou se přímo slastně zakousne a zatřepe hlavou jako bych byl nějaká čerstvě ulovená myž.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Petře! Ano ano, projevuje lásku - oběma svými konci :-). Hlávku zaklání, aby se dobře otřel o ruku a co nejvíc feromonů na tu ruku ze své hlavy namazal. Taky mu to dělá dobře, protože na hlavu si nedosáhne jazykem při mytí, takže pěkné poškrabkání je vítáno. :-) Drštičku má pootevřenou jednak proto, že má hodně zakloněnou hlavu a druhak proto, že čuchá - kočka má na patře tak zvaný vomeronasální orgán, kterým čuchá tak nějak zevnitř. Používá se to hlavně při čuchání voňavých potenciálních partnerů, ale i při intenzivním čuchání obecném se taky hodí. Pokud je čuchání s otevřenou tlamkou spojováno se sexuální touhou, pak se to dýchání/čuchání jmenuje flémování. Jestli chrčí moc, možná bych skočila na veterinu, ale pokud jen slastně chrčí při škrabání hlavy, tak je to asi jen vyjádření nadšení. :-) To, že se mazlí mazlí mazlí a hryzne, to je taky celkem běžné - v angličtině tomu říkají pet and bite syndrome - syndrom kousnutí při hlazení. Kočka se rozvášní, protože jí v tu chvíli dělá to hlazení dobře... ale pak jí najednou hrkně v bedně a jako tvor, který spoléhá jen sám na sebe (dělaly se pokusy, které dokázaly, že kočka, na rozdíl od psa, nepovažuje člověka za zdroj bezpečí - za zdroj potravy to jo, ale bezpečí ne) si najednou uvědomí, že ztratila kontrolu nad svou pozorností, přestala dávat pozor na svou bezpečnost a okamžitě zareaguje způsobem, který ji vrací vládu nad situací. Takže tak. Zdravím Vás i chlupatce! V

1 0
možnosti
KT

chodívám s kočárem na procházku a počítáme s dítkem kočky. máme jednoho, na kterého voláme "kocourééé", on se vynoří odnikud, nechá se poškrabkat na břiše, zontroluje, co vezeme a vyprovodí nás po zídce na konec své zahrady. pak mizí. velkej fešák. celej bílej, jen ocásek a tlapky má mourovatý.

1 0
možnosti
Foto

Catspotting! Paráda! R^:-) Krásná lokalita, když je tam tolik koček. Zdravím rozmilý obsah kočárku, vás i bílého super-kocoura! R^V:-)

2 0
možnosti

Krásné jako vždy a poučné též, díky.

Naše micina je asi divná. Když přijdeme domů, první je mazlit, až pak papu. Je fakt, že ona si uzobává po troškách sušenky celý den, ale maso je maso, a na to si počká, až mě sešlape do bezvědomí :-).

2 0
možnosti
Foto

Divná není, jde se přivítat, to znamená, že se u vás má dobře! Taky jde nahlásit, že je vzhůru a servírovat se může okamžitě ;-). Mějte se prima a zdravím micinu! V:-)

1 0
možnosti
Foto

Člověče, mně se moc nechtělo šifrovat ve dvě ráno, co tím chtěla kočka říct, když mi skákala po hlavě a pak mě sekla do lokte;-D

1 0
možnosti
Foto

A nešel po tobě nějaký myš? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den Petro, já jsem úplný číčový nováček a už jsem, nevědouc, že jste kočičí "mistr", napsal o našem seznámení a "komunikaci" dva články. Na Váš vtip a postřehy sice nemám, ale už vím kam mám chodit na moudra:-). Já a Éliška zdravíme.R^V

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane kočkolego! ;-) Moc zdravím Élišku i Vás. Děkuji velice za milý komentář! Těším se na dlaší super vyprávění o kočičce (je vážně nádherná!) a krásné fotky. V Mějte se krásně!!

0 0
možnosti
OP

Ještě bych dodala,že u mléčného kroku má naše kočka totálně přiblblý výraz. A já následně škrábance na kolenou.:-)

2 0
možnosti
Foto

Ano!  R^ Některá to zvládá natolik, že je ten výraz možné nazývat "soustředěným". ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jsem stale vic presvedcena, de mal doma misto kocek dva psy :-D

1 0
možnosti
Foto

Haha! ;-D Doporučuju nenchat se strhnout natolik, že je zapřáhnete do sáněk ;-). Krásný den!:-)

1 0
možnosti