Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skvělý, vzácně nestranný pohled "shora" na chování mocností. Karma.

0 0
možnosti

Doporučujete, aby o Ukrajině rozhodli sami Ukrajinci. A v tom je právě ten problém. Oni se nejsou schopni domluvit už hodně dlouho. Trochu jsem se zajímal, jak je to u nich s církví či církvemi. Pochopitelně, většina jsou pravoslavní. Ovšem západní část Ukrajiny považuje za svoji pozemskou hlavu patriarchu Kyjeva. Východní část považuje za svoji pozemskou hlavu archimandritu ve Sljavjansku či Doněcku (tím místem a titulem si nejsem jist) a ten považuje za svého představeného moskevského patriarchu. Kyjevského patriarchu za žádného patriarchu nepovažují. Pak tam byl ještě jeden patriarcha, který žil v emigraci, jeho dnešní postavení mi není známo. Krom toho tam je řeckokatolická církev v počtu 5 nebo 6 milionů, která za svoji pozemskou hlavu považuje římského papeže. Z jedním s řeckokatolických biskupů sídlícím na Krymu jsem před nedávnem zachytil rozhovor. Reportér se ho mj. pal, zda se neobává, že zase bude sledován. On odpověděl, že již je.

Teď k politickým představitelům. Ukrajinci si vždy při nějaké oranžové revoluci či při volbách postaví někoho do čela a po čase se ukáže, že si hrabe hlavně pod sebe. Postaví si palác ... atd. Tak ho svrhnou a do čela se dostane další, který se chová stejně. Opět ho svrhnu a nastane tahanice hlavně mezi východními a západními. Každý z nich chce vyhrát a spojence hledá v zahraničí.

0 0
možnosti

.. jen mne zaujal ta cast ve ktere pisete, ze se Sovetsky svaz snazil dostat vojensky 50 km od pobrezi USA.   Pravda, pravda!   A jaky to mame posun za 3/4 stoleti - ted jsou armady USA a NATO na hranicich s Ruskem ...inu pokrok nezastavis!;-D

1 2
možnosti
Foto

Dobrý článek, napsáno srozumitelně a jasně. I tak mnoho hlupáků nechápe, to však není problém autora. Karma R^

3 2
možnosti

Vaše komunistická agitka je úsměvná, ale naštěstí ji v tomto státě nikdo něvěří, kromě pár ruskem placených šašků ;-) A pro posos, zájmem USA jsou demokratické prosperující v klidu a míru žijící zěmě. Zájem Rusja je dobýt a obsadit co nejvíce cizího území a zotročit jeho obyvatelstvo. Oboej jsou mocenské zájmy, komu dát přednost je jasné. ;-)

3 7
možnosti

Vy jste se uměl narodit. Zatím mně ty pseudodemokratické praktiky sociálních inženýrů odírají o poslední zbytky svobody. Rusko mně nenařizuje kdy se můžu vykakat, ale nařizuje mně to EU a její komunistické vedení.

5 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Jsem z generece poválečných ročníků. Mám rád jižní Moravu.

Seznam rubrik