Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste tu diagnózu nalezl u ČSSD. A já mám vtíravý pocit, že to je chronická nemoc všech tzv. politických stran po převratu 1989. Protože nejsou politické, ale jen mocichtivé. Zradí své politické ideály kdykoliv se jim naskytne příležitost. Možná – a skoro jistě – je chyba v tom, že si stát platí z veřejných prostředků politický systém, který nemá reprezentativní charakter. A lidé jsou nuceni vybírat jen to, co jim vadí nejméně. Ten negativistický koncept je zdrcující i v důsledcích.

Politické strany si stát nemá vydržovat, protože budou etatisticky konformní.

A´t si strany platí jen jejich členové. Rázem bude jasné, co si lidé přejí a nepřejí. A jitě to nebudou tzv. etablované strany, které se etablovaly jen proto, že je finančně musí z vůle etátu podporovat i ti, kteří by jim nejraději podřezali krky.

0 0
možnosti
Foto

Zase jeden, co opakuje legendu Miloše Zemana, že v roce 2003 neuspěl v prezidentských volbách "díky" zradě tehdejšího vedení ČSSD na čele s Vladimírem Špidlou. Skutečností ovšem je , že Miloš Zeman si tyto volby prohrál sám vlastní hloupostí. Přestože vyhrál vnitrostranické referendum, odmítl nastoupit do první volby prezidenta. On prý nastoupí až později. ČSSD pak do první volby navrhla svého kandidáta Bureše, kterého pak část volitelů z ČSSD musela zaříznout, aby se mohly konat další volby už se Zemanem. Prezidentem byl nakonec zvolen Klaus tuším až ve třetí volbě - ten na rozdíl od Zemana ohlásil svoji kandidaturu dlouho před volbami a bojoval v každé volbě, i komunistické poslance navštívil a vlídně s nimi pohovořil.

Kouzelné je i tvrzení autora, že nového předsedu vlády z řad ČSSD by měl vybrat prezident Zeman a neměl by to být ani Sobotka ani Hašek. Já myslím, že už docela stačilo, když si Zeman už jednoho premiéra vybral zcela sám - Rusnoka.

0 0
možnosti
FS

Ach bože, další zastánce toho výborného pana prezidenta. Kdysi jej banda socanů podrazila a ještě dnes mu okopávají kotníky. Asi proto se mu zatočila hlava a upadl. Proto je v dlouhodobém léčení, nemůže se ukázat redaktorům ani politikům a na jeho ošetřování je třeba najmout řádové sestry pod přísahou aby se nevěděl pravý důvod jeho "choroby" (tedy on se ví, ale nesmí se to říkat). Socani jsou podle mně "normální" strana, se všemi cnostmi i nectnosmi - prostě se rafají v boji o koryta a proto se mně také jejich praktiky hnusí. Ale stále mně připadá, že přece jenom trošičku více myslí na ty nejslabší, že to prostě nejsou Drábkovci, Kalouskovci, odeesáci a ti další, kteří razí tvrdou cestu proti nejstarší, sociálně nejslabším atd. - tedy heslo "jste neužiteční, překážíte, chcípněte".  Tak bych jim dal ještě jednou šanci.....

1 2
možnosti
JH

J47a33n 98H49l93e41d19í27k

10. 11. 2013 10:59

máte třídní pohled na společnost, ano pracovité je nutno pro lenochy více okrást

1 0
možnosti
PH

Vzhledem k tomu, že intelektuální úroveň představitelů této strany není oslnivá, tak tam žádného nevidím.;-D

2 1
možnosti
PP

Byť mám trochu jiné politické vidění, znám na okrese pár slušných a schopných (tím nemyslím všehoschopných) lidí, kteří jsou členy nebo sympatizanty ČSSD. A také od nich vím, jak jsou za své názory a schopnosti "oceňováni zasloužilými přáteli a přítelkyněmi". Ale to asi nebude problém jen ČSSD, ale všech partají. Otázkou zůstává, co s takovými lidmi udělá vstup do vysoké politiky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 969x
Jsem z generece poválečných ročníků. Mám rád jižní Moravu.

Seznam rubrik