Hledá se Tomáš Halík

Muž, 66 let, plnovous, katolický kněz, teolog a sociolog. Poslední zmínka o něm je stará již skoro měsíc, to blábolil o nějaké morální povinnosti. Až ho někdo z Vás najdete či potkáte, předejte mu prosím můj dotaz, zda pořád máme přes ty drobná rizika imigranty přijímat? A zda by nevystoupil někde v médiích a znovu svůj požadavek na přijímání uprchlíků neformuloval. 

Ale na to nemá asi pan Halík koule. Tak co pan Dienstbier, Kocáb? Kde jste? Jsem jedno ucho jedno oko, ale nevidím Vás, neslyším. Kdy zase vylezete, až se situace uklidní a trochu se zapomene?

To, co se stalo v Paříži, je přímý důsledek Vaší politiky, kterou prosazujete i zde u nás, v České republice.  A to Vás pane Halíku, nikdo nevolil.

Já vím, jedná se jen o drobné procento, skupinu, která nemá s tím „pravým“ islámem nic společného, navíc si to za ty karikatury a vtipy zasloužili. Dělat ve své zemi vtipy, to se může. Tedy vyjma Romů, to je rasismus, Islámu, to je pohrdání. Tak zdůvodníte? Nebo že překročili svobodu slova, protože svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého? Že svoboda může být jen pro lidi, kteří svobodu vyznávají, Vás asi nezajímá. Můžu být tolerantní, ale pouze k těm, kteří sami tolerantní jsou. A toto byl krásný příklad tolerance.

U nás by se také mělo skoncovat s některými, napadají mě ale jen jednotlivci, namátkou kolegové blogeři p. Konvička, p. Matějka, „budoucí prezident“ Větvička a další. Tito a další nevystupují jen proti islámu, ale i vůči Vám, pane Halíku. Takže přijmutím uprchlíků a dalších by se vlastně zabily dvě mouchy jednou ranou, morální povinnost bychom splnili. A kdyby se stalo to co v Paříži, Vy byste se zbavil hnidopichů, kteří Vám nerozumí a nechtějí rozumět a dokonce o Vás píši eavé články. Jen pane Halíku, ono by to tím neskončilo, Vy jako katolický kněz jste další na řadě, chápeme? A je jedno, jak jste moc hodný, jak to myslíte krásně, jak jste tolerantní.

Tak pane Halíku, kde jste, kdy se objevíte? Asi projevíte lítost za mrtvé nějakým prohlášením, je pěkná, ale lepší by bylo, kdyby byli mezi živými. A to by šlo pouze tehdy, pokud by se tato rizika v žádném případě nepodstupovala.

S přátelským pozdravem
MZ

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Zákoucký | pátek 9.1.2015 12:00 | karma článku: 47,14 | přečteno: 13286x