Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

Hlavně jste prohrál vy, pane autore, ve svém boji s logikou. Každé Vaše tvrzení by šlo rozebrat a vyvrátit ho jedno po druhém. Stačí to nejdůležitější: 

Tvrdíte mylně, že "Prohrálo referendum jako celek. Ukázalo se, jak se dá zneužít laciným populismem a extremismem. A že devět z deseti hlasů jsou k ničemu, pokud kvůli celé takto popsané tirádě zkrátka nechce pro jistotu přijít vůbec nikdo.". 

Formálně logická chyba, kterou vyvracíte sám sebe, zní: pokud nepřijde vůbec nikdo, tak nulu nelze rozdělit v poměru 9:10.

Obsahové omyly: Nikoliv - prohrála pokrytecká koncepce pseudoreferenda s omezovací klausuli 50%. Proč neplatí jen takové volby, včetně komunálních, regionálních a u nás i senátních, kde přijde pod 50% voličů? Tam by to procento mělo být ještě tvrdší, když se hlasuje o celém komplexu otázek, dokonce i naslepo - s bianco šekem pro zvolené politky, takže každý má důvod k volbám přijít a přesto jsou četné volby šumafuk více lidem, než referendum. A hlavně - volby se dají zneužít populismem, extrémismem a korupčníky mnohem snáze, než referendum. Zvolených 200 poslanců si totiž koupíte podstatně levněji, než miliony účastníků referenda.

0 0
možnosti
VH

N e p r o h r á l i !  Nemůže prohrát ten, komu je situace lhostejná. Kdo tedy nejde k referendu.  Nemusí to být ani prohra těch kdo k referendu šli a hlasovali "pro rodinu". To jen Vaše přesvědčení (otázkou je zda objektivně správné) chce vidět jedině jeden zaručeně správný výsledek.

0 0
možnosti
MK

Bůh totak vymyslel a Bůh to tak udělal, že menší část lidí se narodila s láskou k člověku stejného pohlaví. Nevíme, proč to tak chtěl, ale měli bychom to respektovat.A měli by to respektovat i katolíci.

0 0
možnosti
ZB

Já bych řekl,že tu udělal proto,abychom se naučili toleranci a respektu. To katolíci jaksi nemohou pochopit.Třeba si myslí,že i Bůh je katolík a učí nás nenávidět...

0 0
možnosti
PB

..... áááá, tak prohráli-vyhráli ?,- jak se to veme ! ...enem su nyčko zvědavej, jak se bude na Spiši šklebit pán farár při křtu robátka, kerý bude mít dva ociny ?!?

0 0
možnosti
Foto

Takový farář by měl mít právo odmítnout tuto službu.

0 0
možnosti
Foto

K referendu přišlo 21,4% voličů a referendum tak bylo neplatné, což se dalo i očekávat. Ostatně neplatných referend měli na Slovensku již několik předtím. Považuji za rozumné, že referendum je na Slovensku platné, když se ho účastní nadpoloviční většina voličů. Z těch 21,5% hlasovalo 3x ANO přes 90% voličů, tj. asi 19% všech platných voličů. A 19% voličů nemůže vnucovat svoji vůli všem ostatním.

2 0
možnosti
LN

..paradoxně na zvolení senátora stačí polovina...a ten už nám svou vůli vnucovat může....

3 0
možnosti
LN

...spíše nesouhlasím...uznávám že nadále by základním kamenem společnosti byla rodina....ale nesouhlasím s tím...aby bylo nadiktováno...že lidé smí žít JENOM v klasické rodině a nikdy jinak....a myslím že takto se na to dívá i většina těch...kteří k referendu nešli.....a tímto způsobem dali najevo....co si o tom myslí....

4 0
možnosti

Vypínám počítač... Lidi, odkud čerpáte informace? Podívejte se na slovenské zdroje, v tom referendu nebylo ani slovo o tom, že by zakazovalo homusexuální soužití. Nic ve stylu islámského státu nebo Saúdské Arábie.

1 0
možnosti
MK

Hlavně prohrál zdravý rozum. Stejnopohlavni par neni manzelstvi a nikdy nebude.

8 2
možnosti
DK

ve vetsine civilizovaneho sveta uz stejnopohlavni pary manzelstvi uzavrit mohou, takze "je a bude".

0 0
možnosti
MS

Naprosto nesouhlasím. Je to přesně naopak - Slováci správně pochopili, že hlasování výrazné většiny o záležitostech 4%-ní menšiny nemá s demokracií nic společného.

3 4
možnosti

Rodina je 4procentní menšina? 4 menšinou jsou obvykle nazýváni homosexuálové, ale četl jsem ty otázky a nevím, že by šlo o hlasování např. o tom, zda spolu mohou žít a spát. Žádná otázka typu "souhlasíte s homosexuálním stykem" tam nebyla. Šlo o lingvistickou otázku týkající se definice pojmu manželství.

Výraznou otázkou pak byla byla otázka týkající se dětí. Že by tedy děti byla ta 4 procentní menšina?

Více viz můj blog.

1 1
možnosti
ZB

Referendum prohrálo?Není to vlastně vítězství,které nám ukázalo jak snadné by mohlo být referendum zneužito jednou názorovou a třeba dost fanatickou skupinou?Jako nejdůležitější je potvrzení myšlenky,že každé referendum může být platné až od určité hranice účasti voličů.Hranici 50 procent je rozumná, chtít platnost referenda při jakékoliv účasti je nesmysl a šílenství,to snad už pochopil i Okamura...

5 0
možnosti
PK

P48a80v56e17l 40K62u80l65a

8. 2. 2015 12:31

Jelikož jsem odpůrcem plebiscitů, tak bych navrhoval, aby referendum bylo platné pouze při stoprocentní účasti.:-)

0 0
možnosti

Všichni Slováci včera prohráli, ale trošku z jiných důvodů. Hlavně z toho důvodu, že mulitikulti aktivisté využili nadpoloviční klauzule a vyhráli odmítnutím demokratické diskuze, viz http://www.nejdeme.sk 

Neomarxisté tím dali jasné najevo, že o demokracii stojí pouze v případě, když se hlasuje o něčem, co jim vyhovuje. A vyhráli.

2 5
možnosti
VZ

Kdo jsou to multikulti aktivisté? Specificky prosím.

0 1
možnosti