Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

22. 6. 2012 7:26
No, já nevim!

Vy si to představujete, jak hurvínek válku. To jste ještě nepochopil, že nadnárodní koncerny nejen že si vylobujou zákony, které jim vyhovujou, ale průměrnýho obyvatele vždycky, ale opravdu vždycky očůraj, kdykoliv budou chtít? Koupíte si párek, a je dobrej, koupíte si ten samej párek za 2 měsíce v tom samém supermarketu za tu samou cenu, a je to jen takový sojový hovínko. To máme dělat rozbory před každým nákupem? Když se pak náhodou v Penny objeví slušný český párky, tak je kilo za 187 Kč. Zřejmě je dělaj z roštěný. Že volný trh nefunguje vždycky, toho je právě Česko důkazem. To s těma okurkama, mrkví a banánama, to je další příklad manipulace. Někde se dá výgooglovat ona pověstná norma na banány, a je u toho i důvod zavedení. Když totiž máte společný trh v EU, musíte mít taky nějakou společnou normu. Důvody zavedení těch jakoby zbytečných norem, nebyla ochrana zákazníka. Každej přece v obchodě vidí jak je okurka křivá, nebo mrkev zahnutá. Jiná situace je ale u obchodníků. pokr dole

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 6. 2012 7:30
Re: No, já nevim!

volny trh prave ze FUNGUJE vzdycky ... akorat tlupa nejruznejsich socialnich ynzynyru z toho pravidelne dostava osypky.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

22. 6. 2012 0:09
to je ale snuska

Autor si precetl prvni ekonomickou prirucku, v prvaku nejtezsiho gymnasia - VSE, alias modreho VUMLu navstivil par uvodnich prednasek a uz se citi osvicen a vyveden z temnoty a predurcen zvestovat hloupemu davu pravdu modreho osviceni.

Pouziju jednoduche vysvetleni, ony ty separatovo-pilinove parky stoji vicemene podobne, jako masove, jen maji hezci obal a jsou vice na ocich, proto na nich obchod vydela vice, pac lidi nectou slozeni. Je to tedy podvod na lidech, ne trzni vyber. O tom by bylo reci, kdyby byly jasne regaly s oznacenim "napodobeniny", "masove, mene kvalitni" atd.

Totez cesnek, cesky na trhu stoji skoro stejne, jako cinsky v obchode. Pro retezce jsme v tomhle dojna krava, nahrazky prodavaji za ceny, jake si jinde uctuji za kvalitni veci.

A tak je to se vsim, za podpory modrych svazaku kracime k levnym zitrkum.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 6. 2012 7:32
Re: to je ale snuska

jisteze ... nejaky ten "moudry strycek stat" by mel tak nejak lidovedemokraticky stanovit stejnou cenu zbozi pro vsechny obchody, a pro jistotu i to, co a od jakeho vyrobce muze ten ktery obchod prodavat ... zemsky raj to napohled.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 6. 2012 23:05
Od toho mají lidi rozum,

aby regulovali, plánovali, spolupracovali. Je to lidská konkurenční výhoda v porovnání s ostatními druhy. Komu se určitá dohodnutá pravidla nelíbí, může společnost opustit.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 6. 2012 7:34
Re: Od toho mají lidi rozum,

nemam vcelku nic proti DOBROVOLNE a OBOUSTRANNE VYHODNE spolupraci ... ovsem netusim, proc bych spolupracovat s tupym, linym, neschopnym hovadem jenom proto, ze dotycny ma v zadeli zapichnutou rudou hvezdu. takovy clovek at si spolupracuje s nekym, kdo o podobne existence stoji, nebo at klidne chcipne hlady.

0 0
možnosti
L

Lev---_z-_Rožmitálu

21. 6. 2012 23:04
automobilismus

je klasický případ odvětví podporovaného a dotovaného státem

nechápu proč ho příznivci laissez faire mají jako svatou krávu a vidí v něm nějaký symbol svobody

vlastnictví a provozování automobilu je spojeno s tolika poplatky a závislostmi že ho vnímat jako svobodný způsob dopravy může opravdu jen myšlenkové nedochůdče

je to spíš naopak automobil je symbol nesvobody izolace a závislosti

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 6. 2012 7:35
Re: automobilismus

vsak to auto mit nemusite, kdyz ho nechcete ... nikdo vas nenuti. ovsem netusim, proc by ho nemel mit ani ten, kdo ho zcela prokazatelne chce.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

21. 6. 2012 22:23
pořád

se nemohu tady dozvědět proč je proalt tak nebezpečné. furt tu akorát všichni okolo toho jenom mlží

0 0
možnosti

KarelSind

21. 6. 2012 22:37
Re: pořád

Nedalo mi to, šel jsem se podívat na web ProAltu a začal číst jejich prohlášení. U části, že za současnou krizí stojí "deregulace trhů" (místo státních záruk za americké hypotéky) a že "soukromé firmy jsou spojené s korupcí" (místo státních zásahů a zakázek) jsem pochopil, že existují i horší alternativy než ČSSD...

0 0
možnosti

KarelSind

21. 6. 2012 21:24
Karma

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1479x
Ani eurohujer, ani euroskeptik, nýbrž v ČR vážně ohrožený eurorealista. Ani komanč, ani nácek, ale pragmatik dle svého. Motto blogera: Všem se nikdy nezavděčíš.

Seznam rubrik