Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Velmi výstižně napsáno.

0 0
možnosti
PK

Nikdo rozumný asi nepopře, že individuální i celkový úspěch závisí na přičinění jednotlivce či rodiny. Má to ale své meze, vy je překračujete a proto je to demagogie. Strašně závisí na státní politice včetně ekonomické, o to víc při dnešní globalizaci. Zavádět demokracii v Rusku podle západního vzoru je kontraproduktivní, Rusové ani o ni nestojí. O to víc to platí v takovém Iráku a nedej bože v Afganistánu.

2 1
možnosti
MH

Konkrétně v ČR je naopak státní politika naprosto přeceňována. Přitom ruku na srdce, jestli tu bude vládnout Nečas či Sobotka má opravdu pramalý vliv na to jestli Pepa nebo Pavel z Horní Dolní či z Prahy bude mít výrazně vyšší plat či lepší život. Z 90 procent si totiž svůj život můžeme ovlivnit pouze my sami a nikdo jiný to za nás neudělá, naštěstí. i když samozřejmě chápu, že existují lidé, kterým to nevyhovuje a kteří by byli radši kdyby jim někdo neustále říkál co mají v jaké situace dělat a neustále za nimi stál a do něčeho je nutil. Tím vším, ale samozřejmě nechci říct, že chodit k volbám je zbytečné, jen by si lidé měli uvědomit, že pokud si zvolí tu či onu stranu potažmo vládu, jejich život se tím sám o sobě nijak zásadně a okamžitě nezmění. Zvlášť ne v systému kde si každé 4 roky volíme vládu novou. (tedy nic proti tomuto systému, jen konstatování)

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1479x
Ani eurohujer, ani euroskeptik, nýbrž v ČR vážně ohrožený eurorealista. Ani komanč, ani nácek, ale pragmatik dle svého. Motto blogera: Všem se nikdy nezavděčíš.

Seznam rubrik