Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

TG2

20. 2. 2011 2:46
Děkuji

Děkuji Vám všem za Vaše reakce a názory. Poskytují mi výbornou reflexi k různým názorům na facebook, se kterými jsem se například ještě nesetkal.

Já jsem si založil facebook mezi svými známými jako jeden z prvních a nikdy jsem nelitoval. Přijal jsem ho jako součást života a doplňuji jej tam, abych všem poskytl možnost mne poznat, ale nikdy bych svůj pravý život za ten facebookovský nevyměnil. Možná můj odstup je malý, ale stále jde jen o přátelské potřesení pravicí s dle mého názoru užitečným nástrojem. Určitě ale mohu souhlasit, že diktát módy facebooku je agresivní a že se bez něj dá žít. Tím článkem jsem chtěl říci, že proti tomu nic nemám, jen se domnívám, že může život usnadnit nebo nějak doplnit. Bez něj bych úspěšně žil, jen by byla škoda, že jsem přišel o jeho možnosti, které plně využívám.

Děkuji vám všem a přeji příjemný den.

0 0
možnosti
TH

glumik

17. 1. 2011 0:12
FB je nástroj,

který lze buď používat, nebo nepoužívat..:) O tom žádná. Nicméně za tento Váš návrh: ""Jak by znělo "Máte 30 společných známých"?"" máte ode mne karmu. Podle mě by to bylo skutečně výstižnější...R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

16. 1. 2011 20:25
Re: Hezky popsáno

Ano, FB je velmi agresivní a byla to první věc, co mě odradila. Když jsem se pak zamyslel, zjistil jsem, že ho k ničemu nepotřebuji, nemám důvod se zapojovat....

Takže odfiltrujte veškeré ataky kohokoliv a zamyslete se: co dá a vezme vám? Máte vůbec důvod, tam jít (jiný důvod, než, že je to móda)? Jste ochoten vytroubit do světa vše, co tam napíšete? Atd atd... a z toho vyleze ryze vaše rozhodnutí, které nemusíte nikomu dalšímu zdůvodňovat :-).

0 0
možnosti
PS

lecaks

16. 1. 2011 23:59
Re: Hezky popsáno

Možná jsem nevšímavý, ale na své FB stránce nevidím možnost se později rozhodnout, komu dám přístup, např. že chci komunikovat jen se svými příbuznými apod. Jistě to jde, ale proč ne jednoduchým způsobem jako např, ve schránce si nastavit skupinu. Sám od sebe to FB nenabízí, byl by sám proti sobě, že? Chybí mně duch laskavosti, pomoci. Ale takový asi musí být tento svět. Důležité je zachovat zdravý rozum, ten autor má. Jako celá jeho generace, na níž se čeká s provedením přeměn ve společnosti. A néé až za dvě generace, jak to někdo vidí. Pokusme se hned při dalších volbách věřit svému, zdravému rozumu. Např. http://www.szr.cz aj. Do té doby buďme svorni.VR^

0 0
možnosti
DM

Aretta

16. 1. 2011 20:23
Ale ano,

"výrobek" dobrý, chyby (případné) jsou na straně uživatelů. To, že já tento výrobek nepotřebuji, neznamená, že Váš článek není dobře napsaný:-))

R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

16. 1. 2011 20:28
Re: Ale ano,

R^

(snad jen místo - "výrobek je dobrý" bych napsal "výrobek je úspěšný". To není synonymum :-) )

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

16. 1. 2011 20:22
Zapomněl jste na jednu výhradu,

kterou přikládám ze zkušeností odtud, z blogu iDnes:

FB je děsně vlezlý, spousta lidí má potřebu ho neustále propagovat, cpát ostatním, psát články "Proč je FB nejlepší", "Jak jsem se dostal na FB" apod. Čímž navíc spouští flame, protože to někdo nevydrží s nervama a začne psát "Proč jsem zrušil účet na FB", "Proč nesnáším FB" apod. A jsme zacyklení.

Takže - ať si používá FB každý, kdo chce, kdo má pocit, že mu přináší víc, než bere, má důvod. Ať ho nepoužívá ten, kdo nechce plýtvat časem, nepotřebuje ho a nemá důvod. Hlavně, ať jedna či druhá skupina vypne své misionářské sklony a nezkouší tu druhou obrátit na pravou víru.

,

(A PS k Avatarovi: špatné hodnocení Avatara je vcelku objektivníá, protože je to recyklát desítek jiných scénářů, klišé na klišé... Asi jediné v čem boduje je vizuální stránka a 3D. Hodnocení FB je ryze individuální, každý ma jiné potřeby i životní režim.)

0 0
možnosti
DM

Aretta

16. 1. 2011 20:23
Re: Zapomněl jste na jednu výhradu,

:-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

16. 1. 2011 13:26
Hezky popsáno

Hezký článek. A také poučný. Poučil i mě, osobně totiž na facebooku nejsem a to z mnoha důvodů (některé z nich jste se snažil popřít právě v článku).

Nejvíce obav mám právě ze ztráty času, že budu muset minimálně ze slušnosti se všemi "přáteli" komunikovat, odpovídat, reagovat.

Ze stejného důvodu mám na účtu ICQ jen pár přátel (cca 10), s kterými komunikuji pravidelně nebo, s kterými se občas potřebuji domluvit.

Facebook mi přijde agresivní a to, i když tam ještě nejsem (např. pod blogem - váš čl. to se líbí "x" lidem na facebooku), přihlašte se na facebook, jsou tam i vaši přátelé - a následuje náhodný výběr některých mých více i méně známých, s kterými jsem si někdy vyměnil e-mail. Už to samo o sobě mi přijde od facebooku jako zločin - co se mi má co hrabat v mé poště, v mých adresářích proboha? Co ještě všechno o mě facebook ví? A, připomínám, to tam nejsem ani registrován. A co, až se registruju?

Čánek hezký, dávám karmu, nicméně fenoménu Facebook zatím úspěšně odolávám. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1479x
Ani eurohujer, ani euroskeptik, nýbrž v ČR vážně ohrožený eurorealista. Ani komanč, ani nácek, ale pragmatik dle svého. Motto blogera: Všem se nikdy nezavděčíš.

Seznam rubrik