Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

pavel kula

26. 5. 2012 11:11
Paradni clanek

kdyz vezmu v potaz, ze je to vicemene odborny clanek, tak je uzasne ctivy. Klobouk dolu:-)R^

0 0
možnosti

jjencek

26. 5. 2012 7:57
Teď používám HTC Desire a předtím jsem měl Nokii E51,

tak mohu porovnat. Pokud vám jde jen o telefonování a SMSky, tak si kupte za pár korun něco s normální klávesnicí a displejem čitelným na slunci. Nebudete se starat o baterii, mobil nebude pořád svévolně přijímat nebo odmítat hovory vytažením z kapsy a i radio bude kvalitnější, např. Nokia 6230i, co jsem měl ještě předtím. Docela chápu Astona z Neviditelného psa, že ho Desire dožral tím svévolným přijímáním a odmítáním hovorů, že přešel na něco jiného. Mně už tím také štve. Navíc baterie co vydrží s bídou od rána do večera a při navigaci v autě se nestačí dobíjet, no co dodat. Na slunci fotím poslepu, protože na displeji vidím prd. Ale dají se na něm dobře číst noviny cestou do práce a když mám trvale vypnuté datové přenosy, tak i ta baterie nějak vydrží. Takže na závěr: dá se s tím žít, ale i bez toho. A proč to mám: no protože jsem to vyfasoval v práci, no neber to, když je to zadarmo:-). A pokud jde o ten Symbian v E51, docela mi vyhovoval.

0 0
možnosti
TK

ntk_

25. 5. 2012 21:11
Něco málo z Historie Symbianu...

zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Symbian_OS

*

V roce 1998 se spojily firmy Motorola, Ericsson, Nokia a Psion, aby vytvořili sdružení Symbian, které prosazuje používání operačního systému EPOC navrženého specificky pro mobilní zařízení. Připojení společnosti iMatsushita znamenalo, že Symbian představuje 85 % světového objemu prodeje chytrých mobilních telefonů. Symbian je od prosince 2008 vlastněn firmou Nokia. Ta na svém barcelonském kongresu oznámila vykoupení zbývajících 52 % akcií, takže nyní vlastní více než 99.9 % akcií. (Předchozí zastoupení 47,9 %, Ericsson 15,6 %, Sony Ericsson 13,1 %, Panasonic 10,5 %, Siemens AG 8,4 % a Samsung 4,5 %.) Vznikla také organizace Symbian Foundation, jejíž členové (Nokia, Motorola, Ericsson, LG, Samsung a další) chtějí vytvořit jednotnou a otevřenou platformu pro mobilní telefony.

0 0
možnosti
VZ

TG2

25. 5. 2012 21:22
Re: Něco málo z Historie Symbianu...

Symbian Foundation zanikla po ústupu ostatních výrobců koncem roku 2010, když se Nokia stala jediným členem. Všichni ostatní odešli pro nezájem.

0 0
možnosti
TK

ntk_

25. 5. 2012 20:54
jedno si pamatujte žádná značka neumírá... !!!

takže možná teď je situace taková, že Nokie má problémy a to velké, to beze sporu, i to že možná zkrachují ano ale značka NOKIA jako taková zůstane navždy, to nikdo nevymaže (není jak vymazat :-)... co k tomu dodat, že generálem po bitvě umí být kde kdo...? to není žádné umění a nikam to nevede... chci se ovšem vrátit k hlavní myšlence a to že žádná značka neumírá... je jen otázkou času kdy se Nokie opět vzkřísí a najde nového investora s novým konkurence schopným systémem a systémem řízení vývoje výroby až po distribuci a propagace s maximální efektivitou, je to jen otázkou času... svět jde dál a vše se točí a mění, jednou nahoře jednou dole, jednou západ jednou východ... A to stejně jako třeba velkolepý výrobce aut JAGUAR !!

0 0
možnosti
JS

reactt

28. 5. 2012 6:19
Re: jedno si pamatujte žádná značka neumírá... !!!

Tak zrovna ten Jaguár, to je značka, která prakticky jen živoří..

0 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

25. 5. 2012 20:33
nokie bude bez problemu

pokud nezapomene ze tak 1/2 uzivatelu ve skutecnosti potrebuje jen telefon. a ne mit cool predmet, kterej ve skutecnosti vyuziva jen na hrani

kdyz bude delat hlavne telefony a s dobrou cenou a nebude se soustredit na hracky, tak tu bude furt. kdyz prijmy z telefonu napumpuje do hracek a jeste se zadluzi, tak ma problem.

ono driv nebo pozdej nekdo velky pochopi, ze telefon na telefonovani je neco co chteji stamiliony nebo mozna i miliardy

1 0
možnosti
VZ

TG2

25. 5. 2012 21:17
Re: nokie bude bez problemu

Nokia to chápe. Právě proto je její nejziskovější divize v absolutních low-endech, co umí volat, psát a svítit.

0 0
možnosti
JV

flashback

25. 5. 2012 20:03
Parádní článek

přečetl jsem ho od začátku až do konce, což se mi nestalo - no snad nikdy :-)

1 0
možnosti
X

xexyn

25. 5. 2012 19:28
Já osobně věřím tomu, že Nokia padne.

Pokud nezaručí dlouhodobou podporu nějakého zavedeného systému, má jednoduše smůlu. Zavedený trh se Symbianem jednoduše opustila a zkusila skočit do prázdna s něčím, co možná je, ale taky možná není padák a jen čas ukáže, jestli tomu tak bude, nebo jestli se spletli

0 0
možnosti
JS

reactt

25. 5. 2012 19:13
Musím naprosto souhlasit..

Celou dobu sleduju ten problém a celou dobu si říkám, proč tam ten Symbian pořád dávají? A když už to konečně skončí a já začnu přemýšlet nad Nokii Lumia 900, tak boom a je tu Windows Phone. Proč jsem si ho nepořídil? Protože si myslím, že je tu Android, který se podařilo vypilovat a je zde obrovský potenciál, spousty aplikací a hlavně jistota, že se na to jen tak nevyprdnou. Windows phone je sám o sobě strašně omezená věc ve smyslu prostředí. Vždyť prakticky stejné prostředí si člověk může vytvořit s pomocí gadgetů a vypadá to mnohdy i daleko lépe (Například můj nový tel. Sola, který nakonec pro další dva-tři roky místo v mé kapse vyhrál). Když se člověk zamyslí, tak Symbian byl v mobilech pro lidi, kteří nemají rádi moc změn.. No a Windows Phone je uplně někde na druhé straně. Obrovská změna, která zejména těm původním uživatelům nemůže vonět. Chytrej člověk si prostě v současnosti podle financí pořídí buď Android nebo Apple. Nic jiného v  současnosti nemá cenu.

1 0
možnosti
SB

SergeS

25. 5. 2012 18:57
Máte tam dvě chyby

1. Nokia s příchodem iPhone si také založila obchod (Ovi Store), ale problém Symbianu je kostrbaté a nesrozumitelné ovládaní (A spousta bugu). Absence množství programu je zase dana tím, že aplikace pro symbian se psali neskutečně obtížně (Pro spousty věci chybí standartní komponenta), a navíc jde o vývoj v C++, který trestá za špatnou prací s pamětí.

2. První iPhone neurčoval svojí polohu dle satelitu (To je právě GPS s přesnosti na centimetry dnes), ale dle umístění BTS.

0 0
možnosti
VZ

TG2

25. 5. 2012 21:15
Re: Máte tam dvě chyby

Pozor, ne tak úplně.

1) cituji: "Dlužno podotknout, že podobné ekosystémy kdysi existovaly také, ale neuměly se prodat, nebyly ani zdaleka tak dobře vyvinuté a výrobci ani uživatelé jim nepřikládali velký význam." Mezi nimi byl i Ovi Store nebo např. Play Now od SE.

2) satelitem jsem myslel BTS, to je moje chyba ve vyjádření. Děkuji, opravím.

0 0
možnosti
RG

darmo

25. 5. 2012 17:45
Obchod

Ve světě obchodu je to, co napíšu samozřejmě naprostý nesmysl. Ale v tomto připadě je bohužel chyba na straně uživatelů, kteří zapoměli, na co je telefon určený a co Nokia jako asi poslední výrobce splňoval. Že se z telefonu telefonuje. Po tom co mi nějací dobráci ukradli E51 a E5, jsem si objednal E6 a u Nokie zatím zůstávám. Jděte s těma dotykovýma hračkama někam.

PS: ten článek je strašně dlouhý, nevydržel jsem ho dočíst... :-/

0 0
možnosti
ZB

zberanek

25. 5. 2012 18:32
Re: Obchod

Jenže to už není jen telefon, je to počítač, televize, rozhlas, foťák s kamerou, hračka, naučný slovník, atd. v jednom. V tom právě je to kouzlo. Není to jen telefon.

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1479x
Ani eurohujer, ani euroskeptik, nýbrž v ČR vážně ohrožený eurorealista. Ani komanč, ani nácek, ale pragmatik dle svého. Motto blogera: Všem se nikdy nezavděčíš.

Seznam rubrik