Sliby chyby, už se nám to nelíbí! Dvě strany mince: Bezradná vláda a na druhé straně

Každá mince má dvě strany. Česká mince je ale falešná z obou stran. Jedna strana: Nekompetentní vláda, která se neřídí a neřídila relevantními informacemi, ale rozhodovala podle křišťálové koule, nebo ještě hůř, podle svých zájmů

nikoliv v zájmu České republiky a jejich občanů. Druhá strana: Významná část z nás, Čechů, kteří se rozhodli protestovat proti vládním nařízením tak, že je nerespektují, což vyvolává zoufalou kaskádu dalších opatření, přetížení zdravotnictví, kolaps ekonomiky a vzdělání našich dětí a mladých lidí a přinese to jen bídu, násilí, nespokojenost a možná ještě něco horšího…

Na jedné straně opravdu už zdiskreditována vláda. Nekonzistentní vládní činitelé, ministři, kteří sice ne před kamerou, ale v kuloáru nadávají na premiéra, i v afektu se to počítá. Ministr zdravotnictví garantuje a slibuje, co vzápětí odvolá. Všichni chápeme, že se epidemie vyvíjí, ale to bylo opravdu zřejmé hned, že jak čísla nakažených překročila 3000, bylo to jasné a vláda si měla opatřit matematický model, nebo alespoň nějakou základní statistiku.

Takhle to vypadá, že všichni čekali druhou vlnu epidemie, jen vláda je překvapená. Stejně tak bylo docela zřejmé, že lidé tentokrát respektovat pravidla nebudou, protože arogantní přístup premiéra vůči bývalému ministru zdravotnictví i jeho letní manévry s dovolenými podlomil důvěryhodnost v to, že Koronouš není chřipečka a když otočil, už mu zkrátka nikdo nevěřil. Postoj hlavy státu je asi všem jasný, nejprve také zlehčoval, urážel a bagatelizoval a teď prosí!? I toto mohla vláda čekat a ministr zdravotnictví, byl zprvu nadějí na řád a smysluplná střízlivá rozhodnutí. Bohužel se ukázalo, že sliby chyby a namísto toho spíš chrlí zákazy. Nejsem matematik, abych si nespočítala R koeficient a exponenciální křivku a netušila, že samozřejmě bude 15 000 nakažených. Osobně jsem vsázela na minulou středu. A asi nebude překvapením, že pravděpodobně ani výjimečný stav a totální karanténa situaci do týdne nezlepší.

Jedna strana mince ukazuje neschopnou a vládu, která má na svědomí lidské životy a bude mít na svědomí devastaci vzdělání v ČR a k tomu pošramocenou ekonomiku.

Druhá strana mince, jsme my, občané. Občané, kteří jsou rozpolceni, znechuceni, zklamání a ve stále stoupajícím počtu také naštvaní na neschopnou vládu. Chápu a připojuji se. Až přijde třetí anebo čtvrtá vlna a bude to stejné, půjdu na Staroměstské náměstí já a budu volat po zdravém rozumu, i kdybych měla dostat přes hubu nebo sprchu vodním dělem!

Druhá strana mince však zahrnuje i velkou část lidí, Čechů, kteří VZDORUJÍ PROTI VIRU, tím, že nerespektují roušky ani další pravidla. Rozumím vašemu vzdoru, chápu vaše naštvání a frustraci. Ale virus se vám na vzdor vykašle a vy se nakazíte, někteří z vás zemřou. To nemá smysl. Koronouš, ta malá potvora se kvůli tomu lidskému vzdoru nezmění. Koronouš tu s námi zůstane, možná na věky. Navrhuji vzdorovat vůči systému, který dopustil neřízené a necílené omezení společnosti, který nedbal rizik a úskalí epidemie, který podcenil statistiku a zdravý rozum. Vy, kteří jako státní úředníci, rodiče a lékaři, veřejně říkáte, že Koronouš je politika a že na to nevěříte, oddělte prosím zrno od plevy a vyjádřete svou nespokojenost vládě a příslušným orgánům, adekvátně a patřičně.

Koronouš je docela důvěryhodný a pravdivý, jetu s námi a bude tu s námi. 1 až 4 % nakažených lidí na něj zemřou. Evropa jako celek se rozhodla, že půjde cestou ochrany individuálního života. Evropské vlády včetně naší podpoří zdravotnictví a životy těch lidí, kteří by zemřeli na Koronouše. Nenechají tedy epidemii projít rychle a bolestně, ale bude to pomalé a na úkor omezení celé společnosti. Pokud s tím někdo nesouhlasí, může odjet třeba do Asie, nebo jiných zemí, kde s Koronoušem není problém a nikdo neřeší, kdo a kde zemře.

Pokud trváte na vzdoru, prosím, pamatujte si ho a vyjádřeme jej ve volbách nebo kdykoliv, kdy se občané vyjádřit mohou a neohrozí tím ostatní. Stále věřím na lidskost a na zdravý rozum a vzájemný respekt.

Druhá strana mince jsou lidé, kteří protestují proti vládním opatřením tím, že nerespektují, co vláda nařizuje, nedodržováním pravidel.

Autor: Michaela Zahrádka Köhlerová | čtvrtek 22.10.2020 10:49 | karma článku: 15,26 | přečteno: 670x