Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať si každý věří čemu chce, jen ať tím neotravuje ostaní, jinak smýšlející.

Nedávno jsem četla hezký komentář: Náboženství prý vzniklo, když potkal hloupý podvodníka ...;-)

0 0
možnosti

Náboženství bylo až donedávna přirozeným rysem civilizace. Ateismus je výdobytek novověku (nepočítám tzv. ateistická náboženství, ale to by bylo na dlouho).

0 0
možnosti

J22a64n 20V14e11s75e69l47ý

7. 11. 2012 13:27

Jak koho! ;-)

Nechť si každý sám rozhodne, zda právě on sám byl stvořen a nebo se vyvinul svým přičiněním a přičiněním svých prapředků.

3 0
možnosti
Foto

No to je přeci jasné, Bůh stvořil evoluci. :)

1 3
možnosti

Jako vtip dobré, jako křesťanský postoj poněkud nedotažené ;-)

2 3
možnosti
Foto

Můj názor je, že JE TO ÚPLNĚ JEDNO.

Zabývat se takovýmito otázkami je jen plýtvání drahocenného času.

5 1
možnosti

P94a11v75e95l 52S51y27c84h78a

7. 11. 2012 10:50

Proč je potřeba znát odpvěď na tuto otázku?

0 3
možnosti

P64a38v95e33l 49S94y63c79h51a

7. 11. 2012 11:13

A nebo jinak ... Jak by změnilo váš život, pokud byste VĚDĚLI jak zní odpověď na tuto otázku?

Pokud nijak, proč odpověď hledat? Jsou přeci zajímavější otázky:)

3 3
možnosti

jako ortodoxní nevěřící zastávám evoluční teorii, že jsme se vyvinuli z opice. Tedy s jednou vyjímkou, a to je pan Hájek, toho nám opravdu nadělil Bůh, aby na Zemi byla taky nějaká sranda

5 0
možnosti

Jako křesťan jednoznačně zastávám evoluční teorii jako logickou, rozumově poznatelnou cestu vývoje života.Je tento názor v rozporu s biblí? Podle mne samozřejmě ne. Ale ono záleží, jak bibli čteme. V ní se například dočteme, že Ježíš je člověk, na jiném místě však je samečkem od ovce. Biblická pravda totiž nestojí na povrchním doslovném (byť překlady různě deformovaném) chápání, ale na hledání hlubokých pravd, skrytých v textech. Ostatně tyto "skryté pravdy" ve více či méně současnému člověku srozumitelných textech nejsou charakteristické pouze pro biblické knihy, ale i pro řadu jiných starověkých textů.

1 4
možnosti

Ostatně není v bibli, resp. křesťanství není třeba hledat odpovědi na otázky JAK (to zvládá docela dobře věda). Křesťanství dává věcem, resp. celému bytí konečný smysl, odpověď na ono věčné PROČ.

0 4
možnosti

Člověk se opravdu postupně vyvíjel z lidoopů, což potvrzujou i archeologický nálezy, jenže kdyby se to nechalo jen na přírodě, nebylo by to tak rychlý a ještě teď bysme žili někde na úrovni doby kamenný.

To, že se konečný homo sapiens z všelijakých australopitéků, kromaňonců atd. objevil poněkud rychlejš, než by odpovídalo časové ose vývoje jiných živočišných druhů, tak za to může intervence mimozemšťanů, kteří náš vývoj geneticky urychlili. Kdo tomuto nechce věřit, tak ať si najde fundovaný informace právě o datování archeologických nálezů, v nich je nesrovnalostí dost a dost. Desítky milionů let vývoje na straně hmyzu, zvířat a rostlin a jenom pár desítek tisíc či stovek tisíc let na straně vývoje člověka? Tady něco opravdu nehraje, to musí uznat každej, kdo má v palici trochu toho selskýho rozumu...

4 0
možnosti

Toto je rovněž příklad náboženství, byť poněkud alternativního. Nestojí totiž na vědeckých teoriích, ale pouze na interpretaci neúplných dat spojené s racionálně (vědecky) nepodloženými závěry.

0 4
možnosti

Ja to beru tak, ze sme se vyvinuli z opic, ale nekdo tomu pomohl :)

1 3
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 919x
Oblubujem vesele aj vaznejsie temy zo zivota. Na pobavanie aj na zamyslenie.

Seznam rubrik