Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IoannesBaptist

1. 8. 2008 15:53
Moc děkuju

Sláva, zdravý rozum pořád ještě přežívá to konzumní šílenství kolem nás. Je dobře, když se množí takovéto geny ;-) - jen houšť!

0 0
možnosti

Martina 77

1. 8. 2008 9:46
Je to tak...

Také souhlas.:-) Jako prvorodička jsem taky nakoupila nějaké ty  „zbytečnosti“  – které jsem nepotřebovala – v mém případě například dudlíky (nakonec jsme se bez dudlíků úplně obešli), lahvičky s dudlíky (taky jsme nepotřebovali, kojila jsem do 3 let dcerky, poté přešla na pití z hrnečku), speciální kojící podprsenky (kdo tyhle beztvaré pavýrobky vymyslel?), různé olejíčky pro miminko ( po prvním použití se nám dcerka obsypala, takže jsme už nikdy více nepoužili – a to byl olejíček „značkový“ hmm…..) a vlastně i nočníček, který malá odmítala a vlastně plynule přešla na užívání „dospělého“ WC za pomocí šikovných schůdků (Ikea) a dětského nástavce na WC (drogerie). Fakt je, že trh dnes nabízí tak nepřeberné množství věcí, že je budoucí maminka tlačena do toho, pořídit maximum, jinak není „dost dobrou“ matkou…

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

1. 8. 2008 11:27
Re: Je to tak...

Díky za podporu. Pro mamky může být docela těžké se v těhotenství těchto věcí ubránit, protože ty tlaky nejsou jen v médiích ale druhotně ovlivňují i rodinku, tchýňky, kamarádky... Mně nejvíc vadí, pokud se kurz předporodní přípravy zvrhne v reklamní akci.

0 0
možnosti

Ginny

1. 8. 2008 8:53
Souhlas

Mám tři děti a opravdu nic z toho, co popisujete, není potřeba. Stačí prsa. A něco na přepravu - kočárek, klidně i šátek.

A nějaké oblečky. Ani postýlka není potřeba. Skoro jsme ji nepoužívali, děti stejně chtěly spát u mě v posteli.

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

1. 8. 2008 6:54
nevím proč,

ale mám pocit, že dobře víte, že ohřívače, čajíčky, odsávačky...jsou občas opravdu potřeba. To vaše zjednodušení je ale pro dobro věci . To nejúžasnější je vztah, ne krámy okolo.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

1. 8. 2008 8:21
Re: nevím proč,

Občas jsou potřeba, někdy neni vyhnuti:-), ale proč těmi občasy sestavovat kurzy pro těhulky a naplňovat nimi časopisy oproti těm fakt důležitým věcem, že. Ty mamky to často i stresne. Lepší počkat, pak už si poradíte, když uvidíte, že to nejde jinak.

0 0
možnosti

fichifi

1. 8. 2008 0:10
Co mimino potřebuje?

Mimču je fuk, jakou má jeho kočárek značku a jsou-li jeho dupačky z Nextu nebo po bratranci.Ze všeho nejvíc potřebuje mámu a tátu a jejich čas.

0 0
možnosti

motylek_02

1. 8. 2008 0:04
zvyseni prodeje

se dosahne utocenim na citlive misto: prece chcete pro sve deti to nejlepsi, nejbezpecnejsi .... chce to pouziti zdravy rozum. A kazdou vec ktera zaujme tak koupi 3x zvazit.

0 0
možnosti

Alrauna

31. 7. 2008 23:35
úhel pohledu

Víte co, některé věci jsou trednové, některé ne. :) Mmch, jsou ženy, kterým se opravdu dělá o hodně víc mléka, i když dítě dostává "ad libitum". Chodit rok s plenou za trikem, to není moc praktická rada (zvlášť, když se někdy objevíte na veřejnosti) a vatový tampon prosákne takřka hned.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik