Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nyny.

30. 7. 2008 14:04
žijeme ve stejné době a společnosti ?

To, co se píše v nějakých knihách a článcích ještě neznamená soulad se skutečností.Rozhodně nepozoruji, že by děti nebyly milované a mazlené a ani nemám pocit, že by tomu tak nebylo, když jsem byla malá. Ano byly výjimky, ale to byly děti týrané, což je patologie a nikoli běžný model.JInak ale musím říct,že s vámi nesouhlasím kolem toho nošení dětí. je velmi tristní vidět miminko, které spí visící v kšandách na mámě nebo v jakési houpačce. Je to sice módní, ale vy spíte ( a vyspala byste se) ve svislé zavěšené poloze ?Naštěstí ne každá matka podléhá pitomým módním trendům a naštěstí jsou děti skoro nerozbitné a omyvatelné.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

30. 7. 2008 18:44
Re: žijeme ve stejné době a společnosti ?

Toť otázka zda žijeme ve stejné době a  společnosti. Třeba máte zrovna vy štěstí.Taky vidím jak je trendy ukazovat všechny ty klokanky a šátky v časopisech, ale také vidím, že v praxi je jejich využití malé, často se neví jak a kdy je používat. Nejsem propagátor žádné šátkove ani masažní organizace, ikdyž se masážím dětí věnuji. Vidím jen, že se ve své praxi setkávám s kopou maminek, které neumí své dítě uspat, dotykem podpořit, ulidnit a které se odcizují svým na základní školu nastupujícím dětem. A protože je to můj koníček a brzy povolání, tak hledám proč tomu tak je. A jedním z těch mnoha aspektů je právě absence vhodných doteků

0 0
možnosti

patockajan

30. 7. 2008 8:14
Nejen matky a nejen mazlení...

No, ona ta mámina náruč a mazlení taky není všecko. Já jsem si myslím mateřské lásky užil dost. Ovšem ve čtvřech letech mi umřel otec, a tak mám zase jiný problém. Mám pořád pocit, že já jsem OK a celý svět je zlý a hloupý. Což zase souvisí asi s tou absencí táty - či obecně mužského elementu -,  který by měl otevírat dveře do světa. Máte ovšem naprostou pravdu, že tyto momenty evropská civilizace naprosto ignoruje, a spoléhá na nalívání vědomostí do dětských hlav, což je pro šťastný život trapně nedostatečné.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

30. 7. 2008 18:50
Re: Nejen matky a nejen mazlení...

Máte pravdu, proto v podnadpisu píši- nic ve zlém k mužům nebo tak něco. Otec je také velmi důležitý. Změnou otcovské role se budu taky zabývat. Tohle byl prostě pohled mazlící. Valná většina psychologů se shoduje v tom že chlapci, kteří příjdou o otce do jedenácti let věku mají velkou šanci, že budou v dospělosti trpět depresemi.

0 0
možnosti

Andrea B.

30. 7. 2008 7:32
Absolutne souhlasim !!

My Evropane mame casto pocit, ze jsme snedli vsechnu modroust sveta (ale jo jinak mam Evropu moc rada). Take jsem nahledla do jinych kultur (pro nekoho menecennych), kde se deti nenosi jinak nez na tele, pokud matka pracuje stara se o ne nekdo z rodiny a ne nejaka cizi pani, kde 20 leti synove drzi sve otce za ruce, kde matky umiraji v naruci svych milovanych deti...  Mame se hodne co ucit..

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

30. 7. 2008 8:00
Re: Absolutne souhlasim !!

Občas mě překvapuje namyšlenost těch pojmů jako vyspělá civilizace, když nám nefungují po letech našeho "vyspívání" základní instinkty a modely chování.

0 0
možnosti

deatomizator-treti-generace

30. 7. 2008 1:37
hmmmm

to je vymazlenej clanek ;-DR^ ne fakt takovy poucny

0 0
možnosti

CHYREN

29. 7. 2008 23:52
Nechcete v mém případě..

napravit to,co máma zanedbala?;-D;-D vsadím se, že se dá z části napravit všechno i později.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik