Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

papyho

25. 2. 2009 12:13
Moje zkušenost

Než jsem přišel z vesnice do Prahy, tak jsem byl naučený každému pomáhat. Když mě během prvního dne požádalo o drobné asi sedm lidí, byl jsem na vážkách, zda dělám dobře (Prvnímu jsem dal asi deset korun, druhému a třetímu taky, ale na ostatní nezbylo). Dodnes občas (jednou za 14dní) koupím nějakému bezdomovcovi housku, párek v rohlíku nebo kafe.

Prodejci NP jsou v pohodě, horší jsou tací, kteří mají na krku ceduli, že jsem hluchoněmí a v ruce mají kelímek, případně další, co vlastní falešný průkaz, že jsem nesvéprávní nebo na Florenci žebrají o drobné na cestu z Prahy atd.

Vtipné je, když tyto osoby člověk potkává na stejném místě pravidelně :-))

0 0
možnosti
I

INemec

25. 2. 2009 10:55
asi tak

Mám podobnou zkušenost, když člověk nedá, protože nemá nebo prostě nechce dát, jsou někteří jedinci docela agresívní :-( Mám na to dvě metody :

1) metoda Otevřené Dveře - "Nemáš drobák ? Mám. A dáš ? Nedám."

2) metoda Prevence - Když vidím, že se týpek připravuje k dotazu, požádám ho o drobné první :-)

Mimochodem ohledně žebráků jsem doporučuji výborný film :

http://klubslunicko.cz/slunce/j2000/dlane.htm

0 0
možnosti
D

dusan1

25. 2. 2009 9:13
Tak nevím...

"Je strašlivá zima, opravdu po mne ta osoba chce, abych vyndala ruce z vyhřátých kapes kožíšku a lovila peněženku?"

U toho bohužel zůstane většina lidí. Neochotných pomoci, rozdělit se, podat pomocnou ruku...Tak nevím, kdo je na tom hůř, ten kdo nemá ani floka nebo ten kdo nemá žádný soucit a ani špetku lásky.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

25. 2. 2009 10:10
Re: Tak nevím...

No víte, tohle bylo opravdu a upřímně to první, co mne napadlo a také se za to stydím, ale je to fakt.

Kdyby toto byl jediný důvod proč nepřispět, pak bych na tom asi byla bledě.

Jenže není tomu ani rok, co jsem v Modrém klíči pomáhala v rámci dobrovolnictví s úpravou zahrady po rekonstrukci a byla jsem zmrzlá na kost a zima nebyla důvodem se na to vykašlat

0 0
možnosti
D

Divija

24. 2. 2009 8:26
A kdo dá nám??

Milá Katko. Jste můj jeden z oblíbených bloggerů. A mám radost, že jste z toho samého města, co já. To znamená, že Vás můžu potkat! ;-D No, k těmto individuím: Dobří jsou taky Ti, co čekávají u východu z obchoďáku u garáží.

"paní, přispějte.." kluk, špinavý, béďaratý, s ručně napsanou jmenovkou a pohlednicí za 0,50haléřů.. sádrou na ruce. Očekává aspoň něco a je mu evidentně trapně. Je mi ho líto. Ale komu bylo líto mě, když jsem měla 3500 mateřskou a z toho 1000 na měsíc na jídlo? Nikomu. Sebrala jsem se, dítě nechala babičce a odjela do světa. No a teď mám plný košík (hlavně sodovek) pro svojí rodinu a hrdě si vykračuji ke svému autíčku (i když z bazaru). A proč? Protože jsem nebrečela, že nemám, ale protože jsem šla a něco udělala, abych měla!  

0 0
možnosti
D

Divija

24. 2. 2009 8:37
Re: A kdo dá nám??

Jo a taky jsem stávala pro sociální dávky ve frontě.. malého jsem oblékala do toho, co kdo dal, poslal, pověsil na kliku u dvěří. A nikde jsem nežebrala. Dodnes si pamatuju, jak naše sousedka (cikáni) mi dávala oběd nebo večeři se slovy: Stejně by se to vyhodilo. A ani nevíte, jak jsem byla tehdy ráda. A nebo, jak jsme se se stejně postiženýma maminkama scházela vždy u nějaké z nich a vařili kopu jídla z věcí, které kdo doma měl, abychom ušetřili.. Ale nikdy, přísahám Bohu, nikdy bych nešla žebrat, to bych raději šla.. vy víte co..

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

24. 2. 2009 6:49
Formát textu

Dobrý den,

já jsem to taky nevěděl, ale kdosi mi poradil. Když vkládáte text z Wordu, zrušte formátování. Označte text těla článku a klikněte na ikonu gumy v nabídce. Text Vašeho článku ze zvětší. Hezký den. V. Ch.

0 0
možnosti
K

KKKX

24. 2. 2009 3:14
Za www.novinkybezobalu.cz

Mě zase každý měsíc volají a chtějí po mě obrazy do aukce. Na neskutečné krávoviny...Tak doprdele, at se zvednou a kdyz tomu tak veri, at to plati celou svou vyplatou.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

24. 2. 2009 14:24
Re:

No co si ti pouliční somráci všechno nevymyslí?! Jeden by myslel, že nemají co do huby, a oni si zatím pořádají aukce obrazů. ;-D

0 0
možnosti
J

J.P.Delon

23. 2. 2009 21:54
Asi se to sem úplně nehodí,

ale vzpomněl jsem si na vtip:

Jde Kohn s Roubíčkem a potkají žebráka. Roubíček mu dá korunu, Kohn nic. "Kohn, řeknou, proč mu nic nedali, když maj doma milión?"

"Podívaj se, Roubíček, u nás je milion chudých. Když dám každýmu korunu, co se stane?

Chudým to nepomůže ale já už nebudu milionář."

 

0 0
možnosti
RK

Radek0075

23. 2. 2009 22:24
Re: Asi se to sem úplně nehodí,

Hodí nehodí, je dobrej;-D 

0 0
možnosti
S

sojkal

23. 2. 2009 20:39
Má pravdu

Moji generaci honili po všech brigádách / chmel, brambory, řepa a kdoví co / .Nestěžuji si. Dnešní mladá generací je posílána žebrat. Možná, že se jí to také bude později hodit.

0 0
možnosti
T

thecurseofthewearerabbit

23. 2. 2009 20:02
Jednou se mi stalo neco podobneho

Mila pani me "proklela"...........tak ja jsem ji rekl, ze ji "proklinam zpatky" a ona zmlkla.........asi nevedela, co na to rict.

0 0
možnosti
M

MultiKultiSmejdiZiHnusu

23. 2. 2009 20:29
Re: Jednou se mi stalo neco podobneho

proklela slovy: aby tě rakovina po poli honily a tys neměl kam uhnout, more!!!

0 0
možnosti
JV

Joli

23. 2. 2009 19:14
karma

Moc pekny clanek. Clovek nekdy nevi, jak se na vsechny ty charitativni akce tvarit. Co se tyce NP, kdyz jsem zila v CR, pravidelne jsem si ho kupovala - od jednoho mileho pana, ktery staval pred Menzou v Olomouci - a i tem, kteri si casopis nekoupili, popral vzdy krasny den. Byl porad takovy rozesmaty, meli jsme ho moc radi. Nevim, co je s nim dnes, ale doufam, ze se ma dobre!

Jinak s odmitnutym zebrakem mam taky svoje zkusenosti, a taktez me a pritele nazval velice nelichotivymi jmeny. Chce to pustit jednim uchem tam a druhym ven, jinak to nejde.

0 0
možnosti