Zdanění církevních restitucí a našich korupčníků

aneb Co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi. V těchto dnech bude Parlament ČR rozhodovat o přehlasování veta Senátu ohledně zdanění církevních restitucí.

Nepochybně tato úlitba komunistům projde, neboť zůstat u lizu je to, oč tu běží. Především hnutí ANO ve světle současné aféry našeho dobrodince a držitele čestné plakety Pracovník roku 2018 pana Faltýnka, bude jistě hlasovat jako jeden muž a žena (tedy genderově vyváženě!:-)).

Od roku 2017 máme platný zákon o dodanění nedoložitelných příjmů. Na konci roku 2016 si prezident Zeman liboval, jaký účinný nástroj proti korupci máme, tehdejší ředitel finanční správy sliboval, jak do roka a do dne dostanou nějakou "velkou rybu".

Je březen 2019 a ticho po pěšině... Žádné médium nepřineslo jakoukoliv zprávu, že by se tak v některém konkrétním případu stalo. Možná je to složením majitelů těchto médií. Máme tu ovšem veřejnoprávní rozhlas i televizi. Proč se tomuto tématu ve světle danění restitucí nikdo nevěnuje? Ukázkových příkladů máme celou řadu. Co exministr Palas a jeho "domeček" v Ludvíkově? Po šetření  Policie ČR nebyl schopen doložit příjmy - i pokud by žil o chlebu a vodě - cca 16 milionů korun. Co bývalý ředitel silnic a dálnic pan Hála a jeho rezidence? Seznam je velmi dlouhý...

Zřejmě se systematickému rozkrádání majetku ČR budeme věnovat, až dojdou peníze, k čemuž nepochybně dojde nejpozději až půjdou silné 70. ročníky do důchodu. Do té doby JE budeme stále volit, bohužel. A zatímco budoucí chudí důchodci budou čekat ve frontě na potraviny v akci, pan Dalík a jemu podobní, budou ve svých zahraničních rezidencích popíjet Dom Perignon a vzpomínat s láskou na zlaté časy "podnikání" v Česku...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dalibor Zachoval | pátek 15.3.2019 8:27 | karma článku: 17,86 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Dalibor Zachoval

Říše Zla

24.2.2022 v 9:38 | Karma: 16,23

Dalibor Zachoval

Salman Rushdie na odstřel

23.2.2016 v 8:14 | Karma: 30,18