Říše Zla

aneb Budíček, vážení politici!!! Příští rok tomu bude 40 let, kdy tehdejší americký prezident Ronald Reagan nazval Sovětský svaz Říší Zla. 

Spolu s tehdejší britskou premiérkou Thatcherovou dle toho začal se Sovětským svazem jednat, věci nazvali pravými jmény neb pochopili, že Říše Zla rozumí pouze jedné řeči... Výsledkem bylo, že po 6 letech padla železná opona, my se dočkali svobody a začali žít, jako normální lidé.

Po 40 letech nám vládnou byrokrati, kteří se nám do dnešního dne snažili namluvit, že všude převládne láska a světové porozumění, namísto trvalého zabezpečení obyvatel EU, jejich hodnot a kvality života, se vrhli na výstavbu toalet pro transexuály, a na obsazení Krymu zareagovali zákazem sýrů a champagne do Ruska a sankcemi pro uklízečku tamního ministerstva pro potírání korupce...

Dneškem vše skončilo a současně začalo. Reakce tzv. Západu ukáže, zdali jde o začátek konce Putina, či naopak o definitivní konec Západu a jeho hodnot jako takového. Pokud nebude reakce co nejtvrdší a s Putinem nebude jednáno jako s válečným zločincem, další na řadě jsou pobaltské státy. Ostatně Putin jasně řekl, že chce obnovit sféru Sovětského svazu, kam jsme bohužel patřili i my.

Co by to znamenalo, raději si ani nepředstavovat... 

Na zdi doma v pokoji mám dopis od Ronalda Reagana, který mi odpověděl na poděkování, které jsem mu poslal hned po revoluci za to, že mohu žít ve svobodné zemi. Doufám, že podobný dopis nebude muset psát jednou má dcera, případně na můj dopis od Ronalda Reagana smutně potají hledět...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dalibor Zachoval | čtvrtek 24.2.2022 9:38 | karma článku: 16,23 | přečteno: 274x