Kladení znepokojivých otázek dneška

aneb Pojetí svobody slova a projevu u tzv. "lepších" lidí na právě uplynulých kauzách v Brně  a Liberci.

Dvě kauzy právě uplynulých dní nám nabídly, jak je to s obhajobou svobody slova a projevu u tzv. "lepších" lidí, neboli sluníček. Za prvé se v Brně hrál divadelní hnus (nejedná se o překlep slova kus). Ani přídavné jméno "divadelní" mi k této perverzi  a dekadenci nesedí. Osobně souhlasím s každým slovem prof. Osolsobě v abdikačním dopise slovutné Umělecké radě (radě?). Jak je v současné době ve většině zemí EU tzv. "cool a in", nejsprostší urážky křesťanství a křesťanů se setkalo s podporou kompetentních organizací a s vášnivou obhajobou "lepších" lidí z důvodu svobody slova a projevu, což je "svaté".:-) Organizátoři festivalu, v rámci kterého, byl tento mistrovský hnus (nejedná se o překlep slova kus) pak mj. argumentovali nutností klást znepokojivé otázky. Vyjádření rektora JAMU k uvedenému pak snad poskytlo samotné tiskové oddělení KLDR.

Za druhé jsme se dozvěděli, že Krajská knihovna v Liberci, konkrétně její ředitelka Konvalinková, znemožnila uspořádat besedu a propagaci legálně vydané knihy sociologa Petra Hampla. Neslučuje se prý s názory knihovny... Tedy ředitelka veřejné knihovny, (dle mého ideální místo k setkávání lidí a propagaci myšlenek všech názorových proudů), je natolik multikulti uvědomělá, či pouze lidsky zbabělá, že nedopustí, aby někdo prezentoval názor odlišný od toho oficiálního "správného" vidění světa.  Jelikož se k ani z jedné z uvedených kauz v rámci všeobecného pokrytectví nevyjádřil žádný vrcholný politik (vyjma Zemana), nelze se divit, že vedení kraje paní ředitelce zatleskalo. 

Dle mého názoru přitom klást znepokojivé otázky si vyžaduje především a na prvním místě soužití muslimů a křesťaňů, respektive jejich kultur v současné Evropě. Zbabělost, pokrytectví a slovy prof. Osolsobě "pyšná prázdnota" tak dále přikládá pod kotel.

Jsem bohužel přesvědčen, že tzv. sluníčka budou s láskou vzpomínat na Babiše a Zemana, až se po volbách v roce x dočkají premiéra v osobě Tomia Okamury, vládnoucí s parlamentní většinou, případně s podporou komunistů.

p.s. organizátorům besedy bych doporučil zvážit trestní oznámení na tzv. aktivistu pana Tauchmana,

který je jak je příznačné pro dnešní "lepší" lidi, nazval "fašistickou špínou..."

 

 

 

 

Autor: Dalibor Zachoval | středa 6.6.2018 20:19 | karma článku: 18,22 | přečteno: 431x