Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

14. 6. 2011 8:42
Za mě stávkujete!

Přesto, že jezdím do práce i z práce autem. Toho neustálého odírání od Kalousků, Nečesů, Hegerů, Drábků alternativně pak Sobotků a Hašků mám skutečně plné zuby. Mně se zvašuje daňová zátěž a spoluúčast na všem možném a ruší poslední skromné výhody, zatímco jiní si kupují kde co bez DPH, tedy z mých daní a kmotři ODS a socdem kradou a bolševici přikrádají. Dejte jim co proto a žeňte je až do recta. Máte moji podporu a mladej si dá pauzu. Napíšu mu omluvenku. ;-)

0 0
možnosti
J

jsoud

13. 6. 2011 23:33
To bude zajímavé až bude autor stávkovat sám.

Je však možné, že se k tomu ani nedostane, protože i přes absolvování VŠ nemusí získat práci. O tom by mu mohli vyprávět Španělé. A do té situace se zásluhou současné vlády snadno dostaneme.

Navíc jen tak řeční, protože on sám nikdy nebude stávkovat, protože to ani prakticky není možné. Byl by považován automaticky za absentéra.

0 0
možnosti
MT

tymak

13. 6. 2011 23:59
Re: To bude zajímavé až bude autor stávkovat sám.

Nějak si nedokážu představit, jak se dá zaměstnání vystávkovat. Zvlášt když požadavky demonstrantů obvykle zahrnují zvyšování daní a další prostředky, které množství pracovních míst snižuje.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 6. 2011 23:21
V rozhádané společnosti

je všechno společné nesmyslem. Byl bych pro privatizaci drah, dopravních podniků, zdravotnictví - ať si na to půjčí a své podniky si koupí třeba samotní odboráři. Pak ať si vyplácejí  benefity a stravenky dle libosti. Stát by měl být minimální, žádné "sociálno" a "solidarita", tohle ať si organizují odbory a socánci mezi svými - alespoň jim nebude nikdo "ujídat chlebíčka" a nebude je "vykořisťovat".

0 0
možnosti
SH

weirdowl

13. 6. 2011 22:48
autobusem se ještě najezdíte...

Mladý muži, vzhledem k tomu, že ani nevíte, kdo jsou ti odboráři a vlastně vás ani nezajímá o co jim jde, nemá asi smysl s vámi o něčem debatovat. Ale mám jen takovou praktickou radu: co takhle osmdesátileté babičce obstarat nákupy třeba den předem?(A možná jí je obstarávat pravidelně, nejen k vůli stávce). Oční lékař ji jistě přeobjedná na jiný den.

A vzhledem k tomu, že studujete VŠ, měl byste si líp ohlídat pravopisné chyby.

0 0
možnosti
E

Ezechiel

13. 6. 2011 22:54
Re: autobusem se ještě najezdíte...

taky tam máte pravopisnou chybu

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 6. 2011 22:35
pokud budou odboráři

stávkovat dokud nedostanou milion měsíčně + stravenky + benefity, jejich věc, když už máme tak blbé zákony že to umožňují.  Pokud ale chtějí blokovat silnice - tomu nerozumím. To přece není stávka, to je terorismus! Nechtějí mne svézt autobusem, dobrá, ačkoliv tím jejich firma porušuje smlouvu s majiteli síťových jízdenek. Ale aby mi bránili použít vlastní dopravní prostředek? To by mi mohli třeba stávkující pekaři rovnou zabránit cokoli jíst - nebo ne? Pokud proti těmhle gaunerům nezasáhne policie, pak je tento stát totálně k ničemu. A pokud mezi jeho občany panují takové rozdíly v názorech na řešení "společných" problémů, proč neumožnit každému realizovat si to svoje? A zafinancovat si je z vlastních stoupenců. Zvlášť bych se těšil na spolupráci odborářů z "děkujeme, odcházíme" s dotovanými odboráři z ČD, všichni dohromady prosazující vyšší důchody i dřívější odchod do důchodu + levnější zdravotnictví.  Pokud zůstanu mimo váš "kolektiv", bude to akční kino, lepší než Frigo na mašině.

0 0
možnosti
S

simsII

13. 6. 2011 22:41
Re: pokud budou odboráři

To je zvláštní, že všem vadí jeden den potíží a nevidí co nám tato vláda připravuje na celý životní cyklus mladých lidí.

0 0
možnosti
S

simsII

13. 6. 2011 22:17
Víte co uděláte

nejlépe - přečíst si tyto řádky: http://www.vasevec.cz...e-tam-zamer

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

13. 6. 2011 22:16
Alexandr Špáta i zde perlí...

Bohužel není sám schopen napsat článek k tématu a tak skutečně pouze napadá na všech dnešních diskuzích k odborářské problematice.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZS

škovras

13. 6. 2011 22:05
Mladý muži

Podle fotky a toho, že studujete VŠ předpokládám, že v roce ´89 jste ještě zápolil s plínkami. Tak se, prosím, zeptejte rodičů na každodenní manifestace na Václavském náměstí i na generální stávku. Taky docházelo k omezením (známá pracovala v obchodě, měli věčně zavřeno, nakonec nesplnili plán a byli bez prémií. Tak jsem ji povzbuzoval, že je to jejich 1. dar svobodné republice). Jenže ti dosud mocní tenkrát byli zalezlí a těm, kteří se s využitím lidí chtěli dostat ke korýtkům, protesty a GS vyhovovaly a také je organizovali. A dnes titíž lidé vypočítávají ztráty, které stávkou vzniknou, zaštiťují se nezákonností atd.. Zeptejte se rodičů a použijte hlavu.

Aby bylo jasno, nejsem odborář, jsem "vykořisťovatel". Paní na úklid mi oznámila, že nepřijde. Asi se jí nechce pěšky. No tak nepřijde. Mě tisícovka chybět nebude, jí ano. Je to její rozhodnutí. V práci poběží vše jako každý jiný den. A jestli mají lidé potřebu vyjádřit svůj názor stávkou, tak to, prosím, respektujte.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 6. 2011 22:47
Re: Mladý muži

Já myslel, že stávka je formou nátlaku na zaměstnavatele v "boji" o platy a pracovní podmínky. Můžu stávkovat i proti tomu, že Sparta není mistrem? Jak dlouho? A pokud budu například pekař, můžu "v rámci stávkového boje" násilně zabraňovat svým spoluobčanům třeba cokoliv jíst včetně vlastních výpěstků? To totiž činí "dopravdní odbory"  když hodlají blokovat silnice. Ty jim totiž nepatří. A pokud vzpomínáte na r. 89, jste naprosto mimo mísu. Kdyby  tehdy bylo možno jít k volbám a zvolit někoho jiného než komunisty, byly by demonstrace i generální stávka naprosto pitomé! K čemu je komedie s volbami, když část veřejnosti která je prohrála může přikročit k násilným akcím? Co takhle po sobě začít rovnou střílet a nehrát si na civilizaci? A proč vůbec trvat na "jednotě společnosti" když vůbec jednotná není? Ať se lidi rozdělí na základě své životní filosofie! Já se bez odborářských cvoků klidně obejdu a najdu si jiné kamarády. Oni mají stejnou možnost a netřeba se hádat.

0 0
možnosti
M

Mijamoto13

13. 6. 2011 21:51
Pro autora

Dobrý večer všem! Autor článku má svůj svět, svůj názor a svůj omyl! A to mě zaráží, když studuje to, co studuje, měl by mít aspoň povědomí, bohužel nemá! Já také nechtěl, aby byla stávka v r.1989(revoluce) a byla!Bylo mi 20! Všichni chodili s plackou OF a měli pohled šílenců, oči vytřeštěné a podlité krví! Nic nefungovalo a všichni se všude dostali mladý muži! Zatím je asi vše, co znáte, pouhou teorii, až narazite na život, otřepete se a půjdete dál, jen možná trošku zhrbenější! Ekonomika a stát může fungovat jen díky dřině obyvatelstva a nikoliv na nekontrolovatelném prodeji všeho našeho, zahraničnímu kapitálu!!! Proto lidé museji dojíždět sto km do práce, proto musí dělat vedlejšáky a proto nefunguje doprava v obcích a malých městech!A zajímá Vás to? Nezajíma! Jste proti stávce a já jsem pro! Pokud to není akutní, babička ráda počká a třeba Vám i mezitím vysvětlí, že se musí orat, sít a sklízet, abychom nepošli hlady! Tvoření tiskopisů, ještě žádnou ekonomiku nespasilo!

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 6. 2011 23:03
Re: Pro autora

Pokud se zase já pamatuju, pak lidi přepláceli zboží "z tuzexu" a šťastlivci si nechali od známých dovézt zboží z Vídně, neb bylo lepší a levnější než třeba z Tesly. Zahraničnímu kapitálu  prodali kdeco právě socani, a přidali "investiční pobídky, daňové prázdniny" a infrastrukturu zdarma. Vždyť jste si mohli ty fabriky v "kuponovce" koupit! Vzít si ten svůj "spravedlivý podíl" a nechat si to řídit Sobotkou a Štěchem! Já si přeju jediné - abych s váma už nic společného neměl. Žádné "naše", ale buďto vaše nebo moje. A žádná "solidarita"  ale obchod. Když nebudete chtít nic koupit ode mne, nemusíte, a já zase nemusím nic odebírat od vás pokud se mi to nezdá výhodné. Já pán, ty pán. Co máte proti?

0 0
možnosti
B

bourbon

13. 6. 2011 21:45
Za mně taky nestávkují!

Za mně taky nestávkují. Učitel, vždycky nestraník, 67 let, stále pracuju, za plat stejný jako nástupní u pražské MH, nikomu nic nezávidím.

Odborářští papalášové se mi hnusí. 8-o Jsem proti téhle stávce. Howgh.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 6. 2011 23:41
Re: Za mně taky nestávkují!

přidávám se k vám. 40 let živnostník. Vládu nemusím, ale odbory tuplem

0 0
možnosti