Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Kocour

29. 7. 2010 17:07
mi ještě není 30 let

a vždy jsem stáří repektoval...

0 0
možnosti
PB

belansky

29. 7. 2010 8:15
každá nová generace si musí projít tímtéž

sáhnout si na horká kamna, zamilovat se, zase odmilovat, vyhnout se nastraženým pastičkám i velkým propastem, i my jsme se v patnácti dívali na třicátníky jako na starce. Ono to přejde, ta lehce arogantní puberta a to dělání ramen, protože život nedává nic zadarmo. Párkrát to zabolí, když  na těch kamnech zůstane i spálená kůže, ale asi to tak musí být.

Někdo se poučí, někdo ne. Ale potěší, když mladý člověk kouká kolem sebe a hezky mluví o svém dědečkovi. to znamená, že  ani ti mladí, na které zase my někdy koukáme jako na pitomce, nejsou hloupí a bez srdce. Musejí poznat, ujít kus cesty a to chce čas. Nechtějí  to od nás slyšet, chtějí to prožít. My jsme byli stejní.

Tak hodně štěstí a karma.

0 0
možnosti
SF

myschelle

29. 7. 2010 1:41
nic nového pod sluncem,

generační konflikt existoval vždycky a v každé době si puberťáci mysleli, že jejich rodiče jsou sto let za opicema :) a většinou z toho vyrostou a to je dobře. pěkný článek.

0 0
možnosti
JH

ExPat

29. 7. 2010 0:31
Pravda

Nektere pravdy jsou ovsem otestovany historii, a mladi casto nemaji zajem - mysli si totiz ze vytvori uplne novy, lepsi svet. Ze ta historie a zkusenost lidske existence je dokonce prekazkou. Coz je samozrejme hloupost ktera vede jen k opakovani stejnych chyb znovu a znovu. A znovu.

Na druhou stranu bez mladych by svet zakrnel tam kde byl pred tisici lety. Mladi = zmena. Bez mladych a jejich casto i zbrkleho nadseni bychom dnes jeste pracovali na panskem. Takze najit tu stredni cestu, balanci, o to jde. Ale to vzdy byla, je a bude Sysifovska drina. Vse vyzaduje diskusi, a pokus o porozumeni. Nikdo neni perfektni, nikdo nema na pravdu patent.

Jak to hezky rekl Churchill:

Show me a young Conservative and I'll show you someone with no heart. Show me an old Liberal and I'll show you someone with no brains.

0 0
možnosti
E

eldaha

28. 7. 2010 23:32
Ono by možná stačilo

uvědomit si, že staří a mladí nejsou dva rozdílné živočišné druhy, ale dvě formy téhož.

A že jedna forma přejde časem u každého v druhou.

0 0
možnosti
PK

repanak

28. 7. 2010 23:18
Pěkné počtení

i když názory nás starých lidí nejsou vždy správné - uznávám. Ale jednu řekl bych absolutní pravdu Vám,  chlapče , prozradím:

moje babička z matčiny strany narozená v r.1900 měla, řečeno kulantně, velmi malý rozhled. Vystudovala jen 5 tříd obecné školy.  O politice plácala nesmysly - Vietnamci byli Vitemani, počešťovala si špičkové sovětské politiky: Kosygin a Brežněv byli u ní Kosina a Březnovský. Ale jedno mi radila - Pavlíku nikdy se nepleť do politiky, to je za každého režimu to největší svin.tvo.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 7. 2010 23:28
Re: Pěkné počtení

ja jsem mel taky hloupou babicku ...

0 0
možnosti
B

backhome3

28. 7. 2010 22:24
PĚKNÝ BLOG

Pěkná úvaha. Je to pravda. Taky si vzpomínám na babičkou a její vyprávění, které mě tehdy moc nebraly, alespoň ne tehdy, když jsem je slyšela předtím x-krát. Ale když pak umřela, mně pár let přibylo,  kolikrát jsem si na ní vzpomněla a řekla si v duchu, že jsme se měla více zajímat, jak se žilo tehdy, co zažila, a co je vlastně pro život důležité. Protože on člověk, když dospěje do moudrosti, opravdu ví, o čem je život, na čem ho stavět, a co hovadina. Dnešní společnost bohužel úctu k stáří nemá, vyznávat nesmyslný kult mladosti. Jakoby si neuvědomila, že každej jednou bude starej (pokud se stáří dožije:-). Hodnoty a poznání  se nepředává.........určitě dávám karmu!

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

29. 7. 2010 0:23
Re: PĚKNÝ BLOG

Musí to být báječné žít v jednoduchém světě, kde jsou všichni stejní, mají stejné sny, stejné touhy, stejné potřeby... A jen díky tomu lze obecně tvrdit, "co je v životě důležité", "na čem stavět" a podobně.

Na druhou stranu, osobně jsem velice rád, že žiju v komplikovaném světě, kde jsou lidé různí, kde někdo chce mít velikou rodinu, někdo vidí smysl v biblické pomoci bližnímu... A někomu stačí ke spokojenosti pivo a seriály TV Nova.

Jsem za rozmanitost rád hlavně proto, že umožňuje pokrok, rozvoj lidského poznání, růst lidského ducha. Svět, kde už bylo vše podstatné vyřešeno a stačí naslouchat minulosti, je svět stagnace, pro mě je to mrtvý svět a jeho synonymum je peklo.

I když, někdo by tu mohl vidět příbuznost s vyhasnutím, nirvánou. Ovšem Buddha sám trvá na nutnosti cesty osobního poznání, s pasivním přijímáním moudrosti minulých věků nevystačí.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

28. 7. 2010 21:41
To snad ne...

Váš článek je svým způsobem neuvěřitelně naivní, vlastně tvrdíte, že co má dlouhou historii, musí být správné. Tak to ale není, pokud někdo žije v klamu, to, že se v něm desítky let utvrzuje, z něj pravdu neudělá.

Navíc žijeme v době, kdy opravdu nemůžu každému, komu je 75, důvěřovat. Za komárů byli lidé, kteří bojovali proti nim. Pak byla většina, která se nějak snažila přežít. No a pak byli přisluhovači režimu různých úrovní, kteří ničili životy druhým jen proto, aby sami měli o něco více.

Pokud mě neznámý "senior" na ulici začne poučovat, jak mám vědět, co dělal před třiceti lety? Co když je to "svině, na kterou se stále ještě vaří voda a porážka nikde"? Opravdu před ním sklapnete podpatky a budete se opájet moudrostí věků?

0 0
možnosti
H

HolyMountain

28. 7. 2010 21:34
stát

Dobrý den, dle mého názoru mladí lidé zcela oprávněně poukazují na to, že důchodci dostávají od státu peníze aniž by hnuli brvou... Víte, já patřím také k mladší generaci a z mých peněz, které si vydělám, platím povinně sociální pojištění, z kterého je těmto nepracujícím důchodcům život financován... takže tyto generační rozpory vytváří vlastně stát díky zlodějskému systému, který v této zemi panuje... Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
tak nějak prostě žiju ... snad dobře