Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

7. 4. 2011 9:10
němci jsou histerici, a češi zas ignoranti..

..to je známéV

0 0
možnosti
PP

ippokorny

7. 4. 2011 7:11
Hrozba terorismu?

Když se členové Greenpeace dostanou bez problémů na budovu vlády či do její zahrady, jak je to s jadernou elektrárnou? Když psal Tom Clancy o náletu dopravního letadla do kongresu USA, tak nikdo nevěřil, že by se to mohlo stát. O obsazení jaderných elektráren teroristy  je již také pár knih (např. Vlna). P.P:

0 0
možnosti
O

Obludni_K

6. 4. 2011 21:18
nojo jenže

kvůli bláznům za hranicemi budou zdražovat i nám, a to se mi fakt hooodně nelíbí. Rv

0 0
možnosti
F

Folcwine

6. 4. 2011 18:44
V německu vypínají JE, to by ČEZ s tím měl něco dělat,

nejlépe postavit  další 2 bloky v Dukovanech (pokud to průtočnost řeky dovolí) a konečně dodělat další 2 bloky v Temelíně. Nebo nejlépe začít stavět úplně novou JE. Já tu nechci drahou elektřinu, protože jsou němci sfanatizovatelní jako za Hitlera.

0 0
možnosti
T

tamaon

6. 4. 2011 18:41
melete z cesty nebo z hladu

stačilo mi přečíst první odstavec, "ničivá vlna jaderné hysterie" "politici šílí jak malé děti, kterým někdo zbořil bábovku na pískovišti před barákem" - s váma taky cloumá hysterie..nebo premenstruační syndrom :-p

0 0
možnosti
MP

Martin V2

6. 4. 2011 19:29
Re: melete z cesty nebo z hladu

O tom, že se přestali vysílat díly seriálu Simpsonovi, kde si dělají srandu z jaderných havárií jste již slyšel?

0 0
možnosti
K

krllo1

6. 4. 2011 18:15
Je zajímavé, jak Němci podléhají stádnímu jednání.

A to je velmi nebezpečné.!!

0 0
možnosti
A

Azgalor

6. 4. 2011 17:28
To je jednoduchy

Největší problém Evropy je zcela jednoduchý a je základem veškerých problémů které máme. Lidé jsou prostě hloupí, je to tak. Jenomže stále mají právo a hlavně snahu kecat do věcí, kterým nerozumí. Nikdo si roky na jadernou energetiku nestěžoval, ale najednou jsou všichni odborníci. Krásně to napsal kdosi v blogu před vámi, kde uvedl komentář z nějaké internetové diskuze, bylo tam něco ve stylu: Já tomu nerozumím, já jsem ženská od plotny, ale je to špatné, JE se měly dávno zrušit atd. A tohle je přesně ten typ člověka, co bude v referendu proti, co bude demonstrovat, nadávat. Ale tak je to ve všem, spousta lidí žije zcela odtržená od reality, hlavně techniky, ale furt budou nadávat jak je to a to špatné. Vždyť si stačí přečíst "odbornější" články na zpravodajských serverech a je jasno. Nezapomenu, jak u 747-800 byl komentář, že natáhnou o pár metrů 40 let staré letadlo a mají z toho vánoce. Ten člověk musel být normální *****, který oboru vůbec nerozumí, ale kecat to jo...

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

6. 4. 2011 21:19
Re: To je jednoduchy

A pak se "ženská od plotny" bude sakra divit že je plotna studená, a najednou to bude "ještě horší".

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 4. 2011 16:55
napísal ste to povrchne

Ono v Nemecku tie jadrovky ide postupne nahradiť - počíta sa s vyšším využitím paroplynových elekrarní, ktoré majú oproti tým uhoľným  nižšiu produkciu CO2/KWh - plyn z Nórska alebo Ruska. takže súčasne by s tým ako ich nastavajú postupne latali odstavujúce atomky aj by odstavovali uhoĺné.  

Počíta sa lepším využitím hydropotencialu a veterneho potencialu Norska, Danska a pobrežných štatov v súčinnosti s Nemeckom, Norsko jednak je samo sebestačné, čo sa týka spotreby elektrickej energie vyhradne z vodných zdrojov, jednak ma prebytočné kapacity a ešte stavia veterné parky. Otazka je, či to bude stačiť, každopadne - nahradiť sa tie jadrovky dajú.

0 0
možnosti
LV

borek

6. 4. 2011 17:17
Re: napísal ste to povrchne

Nahradit se dá všechno.

Problém je, že tento nesmysl, co popisuješ, odskáčeme s Němci i my.

Plyn je totiž podstatně dražší, větrná energie nestabilní - jsou období, kdy i měsíc téměř nic nevyrobí na celém pobřeží Německa. A jindy jsou takové přebytky, že na energetické burze takový proud nechce nikdo ani zdarma.

Pro odstavení jaderek není žádný rozumný důvod.

Pro myslící a aspoň částečně informované jedince je naopak současná situace na Fukušimě důkazem bezpečnosti jaderných elektráren. Postavena prakticky na tektonickém zlomu, vystavena prakticky největšímu zemětřesení, jaké je známo, zavalena až 20m vysokou tsunami a při tom žádný jaderný výbuch a v podstatě marginální úniky lehce radioaktivní páry a vody, které ani v evakuovaném pásmu nezpůsobí větší intenzitu záření, než máš např. při cestě letadlem. Navíc prostřednictvím krátkodobých izotopů.

0 0
možnosti
S

styl34

6. 4. 2011 16:29
Ses chytrej mas neco v hlave

jednou s tebe neco bude as dostudujes.ja sem taky pro atomovy elektrarny my tu us naky mame a fungujou dobre tak co je rusit stejne moc eletriky nemame tak mame byt radi ze mame co mame a nefnukat kvuli atomu ty sou stejne vsude jako zareni to je prece jasny :-)[>-]

0 0
možnosti