Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dino_na_idnes

31. 3. 2009 20:48
NATO, EU

Což o to, je to super pocit mít jako prcek pocit, že mě parta velkých kluků bere.

Drobný problém je, že právě teď je svět ve stavu, kdy nikdo nemá dostatečný důvod k agresi ve velkém. Ale až se něco změní (např. začnou docházet zdroje klíčové pro udržení civilizace, jak jsme na ni zvyklí), tak se uvidí, jak jsou party silné, osobně mám pocit, že největší kluci začnou hrát sami za sebe a my budeme zase jen pukem, člověk je jen určitým směrem vyvinuté zvíře a zvířetem zůstane.

0 0
možnosti
K

kasak5

31. 3. 2009 20:48
naprosto...

... a zcela katastrofální sloh a pravopis. Už nikdy nic nepiš!

0 0
možnosti
JK

dzuvec

31. 3. 2009 21:08
Re: naprosto...

uznávám své chyby a nedostatky v pravopisu, přesto budu psát dále ... ;-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

31. 3. 2009 20:14
Otočte to

Co jsou ostatní státy pro nás?

Jak moc Vás zajímá vnitrostátní politika Číny? Nezajímá? A přitom má Čína větší vliv na ekonomiku než USA, EU a Rusko dohromady.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

31. 3. 2009 22:32
Re: Otočte to

Stále ma největší vliv na světovou ekonomiku USA následováná EU... Tyto státy, uskupení udávájí průběh vývoje ekonomiky.. Čína je naprosto závislá na exportu na tyto trhy...

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

31. 3. 2009 19:19
omyl

Povazovat nas zajem o to, co si o nas mysli prislusnici jinych narodu, za specifikum, je znacny omyl - setkate se s timto fenomenem po celem svete (vlastni zkusenost - Evropa, Rusko, Japonsko, USA).  Stejnou merou i jinde precenuji vnimani dulezitosti vnitrni politiky ostatnimi narody - ve skutecnosti je opravdu jen par statu, ktere jsou na ocich, a to i tak mnohem mene, nez se lide techto statu domnivaji. Ruku na srdce, jak moc vas zajima zda se napr. zde v Italii prave ted dohodne Lid svobody s Ligou severu na spolecne kandidatce do administrativnich voleb? A zde od vsech odpurcu takove koalice slysite: "Co si o nas pomysli v Evrope...?".

Tez hodnoceni ulohy nasi vlady a potazmo CR behem predsednictvi a jejich vlivu na svetove deni je naprosty omyl - to poznate, az se trochu porozhlednete po svete.

Jen tak mimochodem - pokud je neco idealni uz to nemuze byt idealnejsi.

0 0
možnosti
JK

dzuvec

31. 3. 2009 20:38
Re: omyl

v zásadě souhlasím a rád slyším názor od člověka se zkušenostmi ze zahraničí ... ohledně úlohy naší vlády a potažmo ČR běhěm předsednictví jste mě asi úplně nepochopil ... nedělám si iluze že opravdu řídíme Evropu a máme nějak zásadní vliv na světové dění, jde o tu možnost vůbec se podobných jednání účastnit, případně je koordinovat či pořádat .... myslím si že bez možnosti předsednictví by jsme neměli šanci hrát ani tuto roli, natož se podobných jednání vůbec účastnit ...

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

31. 3. 2009 18:44
Vylízaný ( hrnec )

vzdělanosti.;-D Jestli tohle vychází ze současných škol..zrušme je.:-P;-D[>-]

0 0
možnosti
JK

dzuvec

31. 3. 2009 20:32
Re: Vylízaný ( hrnec )

Na tohle nemá škola žádný vliv, jedná se o osobní názor. Zkuste napsat konkrétně, co vás vedlo k vašemu urážlivému komentáři. Negovat a nesouhlasit umí každý, rozumně argumentovat už menšina ... Váš komentář hovoří o vzdělanosti, jeho obsah a forma však vzdělanost a moudrost postrádá ... ;-):-)

0 0
možnosti

studánka

31. 3. 2009 18:32
Trošku omyl

K Vámi jmenovaným mocnostem mám jisté výhrady.  S výjimkou USA a s přivřením očí Ruska mocnostmi již dávno nejsou. Jinak, v dnešní nenoirmální době platí naprosto něco jiného a to možnost hrozby zbraněmi hromadného ničení. Není to dobré, naopak velmi špatné, ale je to tak. V takovém případě však nezáleží vůbec na velikosti státu. Viděl jste film " Myš, která řvala"?

0 0
možnosti
JK

dzuvec

31. 3. 2009 20:44
Re: Trošku omyl

Dnes je bezesporu mocností i Čína. Pokud chcete pochybovat o pozicic Francie, Německa či Británie mezi mocnostmi prosím. Je možné je spojit do názvu EU. Ale Evropa bezesporu nadále zásadně ovlivňuje světové dění. A státy, které utvářejí Evropu jsou právě Británie, Francie a hlavně Německo ... Tyto státy + možná Itálie mají na Evropu zásadní vliv a bez nich by byl vliv Evropy téměř nulový ... Platí většinu financí EU, mají výrazný podíl na Evropském hospodářství a ovlivňují hospodářství ostatních evropských států, které jsou na nich závislé. Proto je řadím mezi mocnosti + jejich vlivu v nedávné minulosti. mimochodem je otázkou času, kdy se bude mezi mocnosti řadit i Indie a Brazílie (vliv na lat. ameriku)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

31. 3. 2009 18:17
NATO není spása

Na škole nám přednášel bezpečnostní poradce rakouské vlády.. Hodil otázku do pléna: Je Česká republika víc v bezpečí jakožto člen NATO, než Rakousko?? Opravdu zajímavá otázka.. co Vy na to??:)))

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

31. 3. 2009 17:59
sohlas

R^

0 0
možnosti
MR

Natramn

31. 3. 2009 17:39
záruky bezpečnosti

"Važme si záruk bezpečnosti, které nám dávají mocnosti možností členství v NATO."

Mohu se zeptat, jakou v tom spatřujete záruku? Já asi stejnou, jako ve smlouvách s Francií a Velkou Británií v roce 1938. Aneb když pujde do tuhého, smlouvy nesmlouvy, je to jedno :-/

0 0
možnosti
DJ

deny006

31. 3. 2009 17:03
Možná jsem jen zaujatý...

...ale moc z toho, že mezi mocnosti bereš stát, co může za obě světové války (Německo), stát, co může za naší čtyřicetiletou nesvobodu a neprosperitu (Rusko) a stát, jemuž velí Napoleon Sarkozy (Francie)... moc teda radost nemám. Rusko je partner nespolehlivý... kdy může, tak poškodí a zahudruje, Čína je to samé... Jinak s článkem souhlasím... až na těch pár bodů co jsem vypíchl =)

0 0
možnosti