Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hanick

11. 8. 2011 0:13
Nediv se, příteli

všechno je předpovězeno a tak to také dopadne. Nejsem zastánce data 23. 12. 2012 i když snad nějaký význam mít bude. Ale pád USA je nevyhnutelný, překlápění Evropy a ekonomik bude postupovat. Do hry vstoupí Rusko - všimneme si, že nějak záhadně se vyskytuje v zákulisí a vyčkává. O číně v podstatě neví nikdo nic. Ještě drobnost - o nás se vůbec neuvažuje, takže jakési vyrovnávání našeho deficitu v rozpočtu je pouhou provincionální starostí páru pitomců ve vládě

0 0
možnosti
G

Gašpo

9. 8. 2011 11:33
Mladý muži ono je to trochu inak

Príčinou toho balastu nie sú ratingovky, ani burzy. Príčinou je reálny stav na ktorý ratingovky a burzy reagujú.

Reálny stav majú na svedomí politici a špatný finančný systém ( tiež dielo politiky ), respektíve oligarchie, ktoré politikmi hýbu ako kašpárkem na niti.

Politici si ale myslia, že sú géniovia a supervládci. Myslia si, že ak dokážu manipulovať ovčanov, dokážu manipulovať aj trhy. Lenže na tie kecy ani mediálna masáž neplatí.

Stretávam sa s názormi že kríza je produkt médií, špekulácií atd. a politici sa snažia proti tomu v záujme občanov ( ako inak ) bojovať. Hovorím Vám, že je to blábol. Reakcia trhu, je jedna z posledných "nemanipulovaných právd", ktoré v tomto svete ešte fungujú.:-/

0 0
možnosti
MG

Rubik1

11. 8. 2011 5:04
Re: Mladý muži ono je to trochu inak

Nebo jinak: Dnešní bankovní a potažmo ekonomický systém západního světa je závislý na obchodování se sliby, které nemají žádné záruky. Dokud lidé věří, že sliby budou splněny, všechno zdánlivě funguje. Funguje to i tehdy, když slibů je tolik, že nemůžou být všechny splněny. Dokud věřím, že slib, který jsem dostal já, ještě splněn bude, tak si ho koupím. Prodávat sliby je lákavé, nestojí to skoro žádnou námahu, pokud dotyčný prodávající věří, že je to tak v pořádku a nemyslí moc na rizika. Věřitelé kupují, dokud věří. Když věřit přestanou ve chvíli, kdy je tohle obrovské Ponzi schéma (někdy také nazývané nesprávně "letadlo") už vyloženě evidentní, tak začíná panika a ekonomika ovládaná bankami se hroutí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
tak nějak prostě žiju ... snad dobře