Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kilokrok

5. 8. 2011 18:33
Proč u nás nejsou města tak upravená jako v zahraničí?

Je to z několika důvodů: 1. lidé si zvykli na mnohdy doslova katarofální stav (zklamání - apatie ke všemu)  2. zastupitelé nejsou zde proto, aby jednali ve prospěch občanů, ale jménem sebe a max. své strany (nejsme schopni je odvolat) 3. chtějí-li zastupitelé dojit dojnou krávu, musí poslochat (podívejte se na OR) 4. jsou vytvořené kanály odčerpávání veřejných financí (účelové firmy)

Podívejte se okolo sebe a když uvidíte nějakou výstavbu, úpravu ploch atd,, uvědomte si, co opravdu financuje město nebo obec. Těm časům již odzvonilo! Nastartovaný zájem obcí z první poloviny devadesátých let, byl zastaven zavedením pravidel přerozdělování veřejných financí a mnohými zákony, které znemožnily činnost odborníkům. V mnohých případech jde výslovně o černé díry, kde se finace ztrácejí (také malé obce)

0 0
možnosti
P

philby

5. 8. 2011 22:59
Re: Proč u nás nejsou města tak upravená jako v zahraničí?

Řekl bych že důvod je ještě jeden, a to velký: lidé ke svému místu nějak ztratili vztah. Možná je to 40 lety komunismu, kdy všechno patřilo všem a tedy nikomu, a nikdo se taky o nic nestaral, možná i národní povaha.....(??) Ono je to velký rozdíl, když člověk cítí, toto je MŮJ dům, MOJE obec, MOJE země, a podle toho se o ni stará. Zejména proto je Rakousko tak pěkné a upravené jak je.

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

5. 8. 2011 16:19
opravenou silnici a slušný chodník ovažujeme za samozřejmost

Ale akvapark je memento určité zvolené osádky radnice. V tom to asi bude.

Po silnici jezdíme a po chodníku chodíme několikrát denně, proto je to nepovšimnutá samozřejmost které si všimneme až když nefunguje, ale akvapark je bonus který si dopřáváme byť pravidelně, tak několikařádově méně četněkrát - proto jej vnímáme více.

0 0
možnosti
H

hafusak2

5. 8. 2011 18:39
Re: opravenou silnici a slušný chodník ovažujeme za samozřejmost

Určitě, neznám totiž starostu, který by nechtěl, aby po něm ve městě nezůstalo něco stát o čem by se ještě po létech říkalo, že tohle nechal vybudovat starosta XYZ. Je to taková ješitnost, která se táhne v každém městě staletími bez ohledu na režim. Přitom každé město dnes nejvíc potřebuje malometrážní byty, které by sloužily nejen jako startovací pro mladé, ale také jako sociální pro staré, kterým zemřel partner a oni nejsou schopni ufinancovat velký byt. Realitkám to svěřit nejde, metoda prodej a kup by dopadla pro staré lidi katastrofálně. Při jejich důvěřivosti a "schopnostech" našich realitních makléřů by přišli o velký byt a pokud by dostali za něj menší, ještě by zůstali dlužni nebo by to bylo bydení na dobu určitou a podobný podraz. Bytový dům však není pomník, stejně tak jako kanalizace, vodovod, plynovod, chodníky a pod..... to říkám jako člověk, který se v komunální politice dlouho pohyboval.

0 0
možnosti
S

Sylva2

5. 8. 2011 14:40
koupání

Má to jedinou vadu, v dnešní době v těch přírodních nádržích voda většinou velmi brzo kvete a jsou pak ke koupání nevhodné. Mám přírodní koupaliště ráda, ostatně pocházím z Jižních Čech, ale poslední dobou je využívám čím dál méně. A o letošním chladném létě ani nemluvím. Bazén s rodinou navštěvujeme zhruba týdně, takže třeba já rekonstrukci bazénu v blízkém okresním městě považuji za dobrou investici.

Druhá věc je, že zřejmě jsou ty dotace směřované nesprávným směrem. Jinak si to nedovedu vysvětlit. V blízkém městečku například tak dlouho nemohli schrastit peníze na opravu chodníku, až ze zoufalství souběžně s ním vybudovali cyklostezku. Na tu totiž dostali. Cyklistu jsem na ní ještě neviděla, ale pěší si libují.

Tož tak.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

5. 8. 2011 14:39
Krásnou ukázkou je Prostějov

V Prostějově byl před několika lety s obrovskou slávou otevřený akvapark zbudovaný na místě jednoho velmi oblíbeného koupaliště. Kromě toho, že se snad ještě stále vedou nějaké spory kvůli stavebnímu řízení, neustále můžeme v novinách číst, kolik město na provoz aquaparku doplácí a kolik musí za sezónu přijít minimálně lidí, aby se provoz zaplatil a bylo to tak aspoň na nule. Voda je tam ledová, bazén na normální zaplavání si prakticky nula, když je škaredě, tak ani neotevřou, když přijde bouřka, vyženou vás ven bez ohledu na to, že jste přišli třeba před hodinou a zaplatili si celodenní vstup (protože vstupné samozřejmě nevracejí). Ale na to, aby se dostavěly cyklostezky, protože teď to jsou jakési kusy rozházené po celém městě a vedoucí odnikud nikam, na to peníze nejsou. :-P

0 0
možnosti
S

Smrť

5. 8. 2011 14:37
Díváte se na to úplně chybnou optikou;-)

Z opravených chodníků, laviček a zvelebených veřejných prostranství nepotečou peníze do městské pokladny a tím také do kapes městských úředníků;-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
tak nějak prostě žiju ... snad dobře