Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Baby_Blues

28. 3. 2012 3:06
Survey

Se Survey je nejlepší, pokud jste těsně před koupí, tak je nejlepší si zavolat stavare/statika a prolézt s nim celý dům (třeba i známého z Čech). Nebo připlatit si za “full structural” survey a zeptat se na pojištění firmy, které to zadáváte, a co se stane když neodhalí jasné nedostatky. To je trochu popožene k lepší službě než ten “dalekohled”. Ale při každém survey doporučuji být tam s ním pár kroků za jeho zády a sledovat a dělat si jakože poznámky. Nejlepe také s někým o kterým tvrdte že je “structural engineer” třeba z Cech a neumí anglicky a ptejte se na to co dělaji a “překládajete”. Donuťe toho surveyora, aby se koukl všude i kam to nejde. Neakceptujte odpověď, že na půdu nemůže, protože tam není světlo nebo nemá žebřík. BuĎte připravení vy samy a vytáhněte žebřík, baterku nebo šroubovák z auta. A taky třeba je dobré odkrýt koberce a zkontrolovat podlahy, koupelny, za spotřebičema v kuchyni ...

Takových nakašírovaných je v Angilii a Skotsku spousta…

0 0
možnosti
H

HelenaW

28. 3. 2012 13:22
Re: Survey

Díky moc za příspěvek! To jsou dobré tipy, zkusím to :-)!

0 0
možnosti
KK

kocour Kňour

28. 3. 2012 3:03
Taky jsme v tom tapali

Ale po par desitkach let Vam uz to ani neprijde. Co se nam osvedcilo:

1. Osuntely anglo/skotsky byt/barak prodat s nabidkou zaplaceni zalohy na pujcku v cene baraku & do inzeratu rici ze pouze lidem co kupuji poprve.

2. Vybrat novy barak tesne vedle dobreho smerovaciho cisla ( ale o mnoho desitek tis liber levnejsi), takze skoly,skolky, dopravu & ostatni sdilite. (A pri zeptani znamych rici: Ziji na hranici “xxxxx”.)

3. Za usetreny rozdil kompletne vytrhat a vykuchat barak. A postavit pro evropsky standard vcetne dvojitych oken & poradne tepene izolace a koupelny s evropskou dobrou sprchou.

4. Neprodavat a zit spokojene….Hodne stesti a pevne nervy jak rekl osmera & baby_blue. Jde to, ale holt to je o neco tezsi.....

0 0
možnosti
H

HelenaW

28. 3. 2012 13:24
Re: Taky jsme v tom tapali

Děkuju, to zní dobře :-)! Bylo by to pro mě hrůza stěhovat se někam do studeného domu poté, co jsem si tady vybudovala pěkné, teplé hnízdo :-)!

0 0
možnosti
K

kruspeCZ

27. 3. 2012 16:05
souhlas

presne to same jako v Irsku. zlate ceske luxusni panelaky proti tomuhle:-)

1 0
možnosti
H

HelenaW

28. 3. 2012 13:22
Re: souhlas

:-)

0 0
možnosti
SO

osmera

27. 3. 2012 14:55
drzim palce

Ja jsem si tim take prosel z rozumim vam (Ja teda v Londyne). Svoji nemovitost jsem zacal prodavat na zacatku listopadu, zadana do nekolika realitek, naprosto neschopni agenti, nakonec jsem to prodal zenske ktera se prisla podivat a misto aby ji provadel agent, tak jsem ji provadel ja sam a vysvetlil vsechny vyhody (delal jsem dost rekonstrukci). Placli jsme si na zacatku prosince, ja se sbalil a odjel do CR s tim ze urednosti doresi pravnici. Musel jsem pochopitelne jeste jednou osobne do Londyna a do cech mi poslali jeste desitky dopisu ktere jsem musel zase poslat doporucene nazpatek, i kdyz jsem se nekolikrat ujistoval jestli jiz maji vsechno (plnokrat jsem odpovidal na dotazy ktere jsem jiz vyplnil na nekolika formularich). Nastesti prodej je jiz dokoncen a penize jsem dostal minuly tyden ( po zhruba 3 mesicich od prijeti nabidky).

Takze pevne nervy, a neplesnivou nemovitost kde se nezvedaji zaclony pri vetru jak je v UK bezne :-)

0 0
možnosti
H

HelenaW

27. 3. 2012 15:05
Re: drzim palce

Děkuju za příspěvek! Vidím, že zkušenosti máte hodně podobné. Když jste to přežil vy, pokusím se taky :-). Ale že to tedy stojí úsilí ... a peněz!

0 0
možnosti
JD

pedr64

27. 3. 2012 14:51
nakonec zjistíte

že ten českej panelák není zase taková hrůza

0 0
možnosti
H

HelenaW

27. 3. 2012 15:06
Re: nakonec zjistíte

Panelák je paráda, to mi věřte :-)!

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1669x
Helena Woodcock, nezávislá novinářka a PR specialistka žijící v současnosti ve Skotsku