Není levice jako levice, rád koupím Paroubkovi letenku na Kypr !

Levice je poměrně vágní označení používané pro popis celé řady politických pozic a ideologií. Vágnost pochopíte, když si prostudujete programy ČSSD a KSČM, které se rády tímto pojmem označují. Nejde ve skutečnosti o žádné levičáky, jen o docela obyčejné zloděje, okrádající poctivé lidi žijící z práce, přerozdělovače poctivě vydělaných peněz nefachčenkům s věčně nataženýma rukama. Já to samozřejmě chápu, vždyť také pánové Sobotka, Gross a další nejen socani nikdy pořádnou práci mimo stranické sekretariáty ani nepoznali, vrána k vráně sedá ...

Trikem protitucnaci.org

Před pár dny jsem se vrátil z Kypru, kde rozšiřujeme své podnikatelské aktivity. Je to k nevíře, v zemi, kde již řadu volebních období vládne "Pokroková strana pracujícího lidu", tedy strana, kterou se rádi chlubí čeští komunisté a další levičáci v našich končinách a která je nástupcem kyperské komunistické strany. Udělejme si tedy krátké srovnání, jak moc jsou naši rádoby levičáci podobní těm kyperským. Do EU obě země vstoupily zároveň, tak je to srovnání o to zajímavější.

Kyperská ekonomika roste velmi dynamicky v posledních 10-15 letech, před tím byla spíše zaostalou agrární zemičkou. Za posledních cca 5 let nám kyperská ekonomika "utekla" o více než 80%, ještě v roce 2000 byl poměr HDP České republiky a Kypru 1,1 ve prospěch Kypru, v roce 2007 to již byl poměr 1,9 ve prospěch Kypru. Kde se vzal ten nesporný ekonomický úspěch Kypru, proč vyspělá průmyslová země jako Česká republika nestačí s dechem?

Základ je prostý. Ekonomické základy Kypru vychází z anglického obchodního práva, konkrétně navazují na zákony z roku 1948, kdy byl Kypr britskou kolonií. Ani kyperští komunisté tyto zákony nezrušili, naopak je ještě více liberalizovali a otevřeli ekonomiku zahraničním investorům a výrazně posílili soukromé podnikání a zpřísněnými daňovými zákony "potrestali" polostátní instituce.

Pár faktů na začátek:

8%
6,3%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myslím, že ani nemusím pokračovat. Takovou "kyperskou levici" by u nás Paroubkův placený kompars roztřílel jako pravicové extrémisty, fašisty a svolali by generální stávku pod vedením jejich bosů nastrčených do vedení českých odborových organizací.

Nepomohlo by poslat Paroubka a jeho ideovou podržtašku Ratha na Kypr? Rád zaplatím oběma letenku i s týdením pobytem na Kypru, třeba se nás najde více a složíme se jim oběma i na trvalý pobyt, hlavně ať už jsou pryč.

Komunisty pro jejich návrhy "pokuty v hodnotě 200.000 Kč" firmám za každého propuštěného zaměstnance, samozřejmě nad rámec 5 měsíčních platů odstupného, nemá vůbec smysl někam posílat, ty rovnou pošleme do Bohnic, tam mají takových "intelektuálů" dost a pár magorů navíc nevadí, pana poslance Ransdorfa ale raději veřejnou dopravou, prosím.

Držte se, jedeme s kopce !

Autor: Libor Witassek | neděle 9.5.2010 10:22 | karma článku: 34,10 | přečteno: 1375x