Frida Kahlo stále topí šedé myši

Frida je krysař. A většina z nás po ulici běhající šedé myši. Frida hlasitě hraje na svou píšťalu a my se topíme ve víru barev, nápadů, mexické vášně, fantazie a emocí. Ať chceme nebo ne, něco jí závidíme. Odvahu? Razantnost? Nepřehlédnutelnost? Individualismus? …

Frida Kahlo: Public Image, Private Life. A Selection of Photographs and Letters, on view at The National Museum of Women in the Arts

Ano, můžeme tvrdit, že naše oblíbená barva je: černá…bílá…šedá…zelená… Můžeme tvrdit, že to jsme my, to je náš životní styl nebo postoj, že TO nám přece nejvíce sluší. Ale upřímně: není to často jen nedostatek odvahy dovolit si být úplně odlišná? Dovolit si upoutat pozornost něčím jiným než velkým výstřihem, krátkou sukní, vysokými podpatky, nejnovějším trendem a v nejhorším případě celobleděmodrým nebo celorůžovým outfitem?

Možná ráno není čas…oblékneme si osvědčenou kombinaci. Nebo tu, o které si myslíme, že v ní bezpečně schováme pár nabraných kil. Možná není příliš co s čím kombinovat, protože ať se snažíme sebevíc, nějak nám vždycky něco podstatného k celému „modelu“ chybí.

A nakonec – možná budete chtít říci, že výrazně barevné oblečení je luxus, který si nemůžete dovolit, protože ho příliš nelze využít při jiných kombinacích.

Vzít si jako inspiraci Fridu Kahlo je prostě něco, co se nedá v našich (vašich) podmínkách zrealizovat.

Je to snazší než si myslíte.

A pokud nechcete zůstat šedou myškou, která přemýšlí o tom, proč už se za ní léta nikdo neotáčí – je na čase začít nosit barvy, které z vás udělají charismatickou ženu – nebo klidně použijme slovo „dámu“ – která vysílá jasně: vím, kdo jsem - vím, za čím jdu – mám dost sil – mám dost sil žít po svém.

Vytvořila jsem pro vás koláže a návrhy, jak můžete jako novodobá Frida Kahlo vypadat.

 

Autor: Lea Winterová | středa 2.2.2011 9:10 | karma článku: 16,36 | přečteno: 1526x
  • Další články autora

Lea Winterová

...bude bál...

26.1.2012 v 9:45 | Karma: 10,07

Lea Winterová

vestičková...

24.1.2012 v 9:40 | Karma: 10,86