Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Live and let live bylo vzdycky moje Motto.

Tim,ale nerikam ze tak mala zemicka jako Cesko by mela prijmout hordy Migrantu.

At prijmou,Migranty Saudska Arabie,Kuvajt,Dubai a jine bohate Arabske Staty.

0 0
možnosti
Foto

Píšete o sobě, že jste byl "provokatér vezoucí se na současného běsnění, populismu a demagogiích".

Tak čemu se divíte?

1 0
možnosti
Foto

Byl, ale to už je hodně dávno ;)

0 0
možnosti
MP

Střílet migranty chce mizivé promile populace. Ostatní je tady prostě nechtějí, a začínají být znepokojení tím, že se o tom celou dobu jen pindá, zatímco lodě placené evropskými daňovými poplatníky denně přivážejí od afrických břehů migranty po tisících Navíc to celé zbytečně otáčíte proti jedné straně. Úvodní věta prvního odstavce by mnohem objektivněji zněla "Člověk se někdy nestačí až divit, co se dá na internetu najít za výlevy." Mám na facebooku v přátelích pár tzv. sluníček, a zřejmě byste žasl, jak vulgární k odlišným názorům dokáží být i vzdělaní a společensky známí lidé. Tím, že blokují komentáře lidí, kteří si s nimi dovolí nesouhlasit, kolem sebe vytvářejí bublinu tvořenou výhradně svými obdivovateli, a následně tak ztrácejí kontakt s realitou.

6 0
možnosti
Foto

V podstatě máte pravdu, ale stálo by za to se zamyslet proč k té radikalizaci dochází.

Podle mne stačilo, aby EU před rokem začala regulovat migrační vlnu, aby ukázala alespoň snahu rozlišit lidi vystrašené od lidí vyčuraných a celý názorový střet mohl být podstatně mírnější. A snaha bagatelizovat vznikající problémy také moc lidí asi neuklidní.

Jinak lidé s jednodušším náhledem jsou (jako obvykle) na obou stranách barikády. Připlácnout nálepku "xenofob" nebo dokonce "nácek" na každý názor, který se snaží poukázat na problematičnost soužití s Islámem (viz třeba rozdělení Indie-Pakistan) nebo na ekonomickou neudržitelnost situace (zadlužená Evropa nemá peníze na stávající podpory, natož pak na ty budoucí), také diskusi zrovna neprospívá.

To není míněno na vás osobně. Vás považuju za ty racionální a čtu vás rád. R^

7 0
možnosti
JR

J21a46r64a 17R52a76n61k

4. 12. 2016 20:23

Jak Honzo? Exodus sel presne podle Putinova programu, cemu ja nerozumim je, proc mu Evropa dovolila 4 roky v OSN vetovat.....

0 3
možnosti
JH

Střílet? On je chce opravdu někdo střílet?8-o

2 0
možnosti
Foto

Jojo, i takoví se najdou. Nejvíce jich najdete v komentářích na novinkách tuším.

1 0
možnosti
JS

Karma, naprosto přesné R^

1 0
možnosti
ZS

I mne tato radikalizace děsí.

Masová migrace s sebou nese spoustu problémů. Jsou zde rizika bezpečnostní, zdravotní, ekonomická a další, a tyto záležitosti měly být na celoevropské úrovni vyřešeny hned na počátku. Zde vedení Evropy absolutně selhalo. Tyto nevyřešené otázky však přece neznamenají, že budeme na hranicích střílet po všem, co se pohne, že budeme potápět na širém moři lodě plné lidí, nebo že necháme ve špíně a chladu umírat tisíce lidí, když my vyhazujeme každý den tuny jídla nebo toto jídlo pálíme v autech a elektrárnách.

Děsí mne představa, že by mezi námi bylo tolik lidí ochotných ublížit jiným lidem, jen proto, že mají jinou barvu pleti nebo se modlí k jinému bohu. Jaký je rozdíl mezi těmi, kteří napadnou ženu se šátkem oproti těm, kteří napadají ženy v minisukních?

Nejsem naivní, i já přistupuji k neznámým lidem zpočátku s nedůvěrou, a myslím že podobně by se měl chovat i stát - tedy že azyl dostane jen ten, kdo je skutečně pronásledován za něco, co je u nás běžné, a že občanství dostane jen ten, kdo dostatečně prokáže svou loyalitu k České republice a svůj přínos pro společnost. To však neznamená, že každý se snědou pokožkou nebo šátkem přes hlavu dostane preventivně nakládačku kdykoli vystrčí nos na ulici.

4 0
možnosti

A co je špatného na střelbě po lidech, kteří neuposlechli opakované varování a snaží se proniknout přes hranice? Tady přeci nejde o žádnou touhu po ubližování - samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby stačil plůtek se zákazem vstupu.

1 1
možnosti
ES

Nezlobte se, ale "láska k vlasti a úcta k tradicím předků" předpokládá, že zůstanete ve své vlasti pány a budete moci tradice zachovávat. Všude tam, kde přijali velké množství muslimů, přestalo ale platit obojí. A vy to přijímání v posledním odstavci připouštíte. Myslím, že všeobjímající humanita není akceptovatelná: buď my, nebo oni.

9 0
možnosti

A udržení takové kontroly s vysokou pravděpodobností vyžaduje použití smrtícího násilí.

2 0
možnosti
RS

"Kdo nechce bít muslima, je automaticky vítač a sluníčkář, vlastizrádce toužící po násilné islamizaci naší země.". Kolik muslimu jste letos potkal?

0 0
možnosti
Foto

U nás, myslím že žádného. Proto nechápu to běsnění a strach z islamizace v té naší kotlině ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1963x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/