Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sorry ale ty paralely mezi Trumpem a Zemanem nejde ignorovat.Tady v USA tez vyhral hubaty hulvat ale vite co? Pry se to lidem libi kdyz Politik rekne co si mysli a nebere si servitky. A tak u vas I tady jsou Presidenti kteri nejsou mezi intllektualy popularni a chudi bili Americane si mysli ze milionar se bije za ne.

Absudistan haha ale tady je videt jaky divadlo je ta politika.

0 0
možnosti

Na volebním systému USA je smutné to, že Hillary dostala více hlasů, ale vítězem je Trump, hlasy v různých státech mají různou hodnotu, a to se USA zaklínají bojem proti diskriminaci.

0 0
možnosti

Tím posledním odstavcem jste si tento blog totálně zabil. Hezké slova o diskusi napříč společností, zakopávání příkopů v rozdělené zemi, mohli jsme mít hlavu státu slušnou, kultivovanou a vzdělanou bla bla bla.... Místo toho máme na dalších pár let hulváta... Parádní oxymóron a slova, která tuto "rozdělenou" společnost přímo stmelují.

A mimochodem, výraz "Pražská kavárna", neoznačuje každého voliče Drahoše a nevoliče Zemana!

0 1
možnosti

Dobre napsano. Zenam umi lhat a urazet a zvanit. Nekterym lidem se to zda uzasne, no je preci "nas" tak ho budeme volit.

1 3
možnosti
Foto

Prosím vás, už s tím jděte někam... M. Zemana zvolilo téměř 3 miliony občanů, dejte už pokoj s tím rozeštváváním lidí... A bude-li to tak nadále pokračovat občanům se ty různé "pražské celebrity", které se zřejmě považuji í za středobod světa," dokonale zprotiví. Už tak na tom nejsou nijak dobře, občané si váží jen některých z nich. ... Měly by si to i ony uvědomit. Děkuji za pochopení...Rv:-/

8 6
možnosti

tento bloger, ze rozestvava lidi? Pani, vy jste si neprecetla nebo neslysela, co rekl Zeman hned nasledne po zvoleni? Rekl "Drzte hubu" a novinari jsou pitomci. Vy jste opravdu zaslepena, kdyz tohle nevidite.

4 0
možnosti
Foto

Od toho, kdo toho vidí:

Vámi prezentovaná "Pražská kavárna" jsou jen a jenom ekonomičtí spotřebitelé.

Bez vyžebraných peněz by nebyli nic: ani herci, ani režiséři ani sportovci. Jejich ekonomický přínos je nulový; vytváření duchovních hodnot poněkud sporné. Proto si za ně sami rozdávají z prázdných kin České lvy... pokud si peníze vyžebrají od producentů, tedy de facto peněz "sehnaných" jimi od sponzorů, potažmo z daní nás všech prostřednictvím Fondu národní kinematografie, desítek grantů apod.R^

A pro šťouraly: protože jsem tohle poměrně dobře předvídal už v r. 1991, tak jsem se rozhodl, že než být takovým doživotním žebrákem, raději s profesí praštím a budu se živit čestně, slušně a "poctivě bez žebrání". ;-) Což se mi vždy celkem dařilo. A snad to ty tři roky do důchodu ještě vydrží V

10 5
možnosti

I70v89o 21B40o13u80š41e

1. 2. 2018 7:47

Jenom jestli ta profese neprastila s vami.

2 0
možnosti

150 tisíc lidí je jedno více než průměrné krajské město, takže to zase tak těsné nebylo. A nebýt Prahy, která volila 70:30 protože si není schopná připustit, že i jinde v této zemi žijí lidé, do jejichž měst v poměru na občana neteče z rozpočtu zdaleka takový balík peněz, jako do Prahy, bylo by to vítězství mnohem výraznější.

2 3
možnosti

Tak proč se do té Prahy neodtěhujete, když je tam tak blaze?

0 1
možnosti

J58a16n 18H83y79n44e76k

30. 1. 2018 7:28

Ona ta pražská kavárna právě vystrčí ty známé osobnosti a ona je drobet skryta. V tom je ten problém. Vůbec mi nevadí názor pana Polívky, Trojana , Dvořáka a já nevím kdo další se ukázal na veřejnosti se svým názorem. Jsou to umělci v pravém slova smyslu a takové je beru. A mám je rád. Takže ono je to drobet s tou kavárnou jinak. Jinak v prezidentské volbě byli prohrávající pouze v prvním kole.

Jinak dělit lidi na hloupé vesničany a chytré "měšťany" je doopravdy hloupé. V jiném článku byl i názor , že Zeman zvítězil díky voličům, kteří jsou v exekuci.

Je to úsměvné, ale i hloupé.

18 0
možnosti

A to rozdělení dělá právě Zeman

7 10
možnosti

Pokud vytýkáte Zemanovi, že rozděluje společnost, tak si prosím přečtěte tento článek: https://volby.idnes.cz/milos-zeman-jiri-drahos-prezidentske-volby-praha-volici-pkp-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180129_204012_prezidentske-volby-2018_amu

Takové články vykopávají ještě větší zákopy ve společnosti . Dělit občany země na pražáky, vesničany, vzdělané a hlupáky??? Co si to ten novinář dovoluje?

Žiji v malém městě (pro pražáka je to vesnice) a nemám vysokoškolské vzdělání. Přesto jsem volil Dahoše. A co jsem se dnes dozvěděl? Že jsem hloupý vesničan.

16 2
možnosti

Tak pane Nováčku, je přece setsakra rozdíl, jestli vydá prohlášení prezident republiky v přímém přenosu k milionům a milionům diváků, kteří sledují výsledky voleb - anebo jestli něco napíše nějaký hloupý redaktor!! Anebo pro vás má každý štěk třeba novinářské "rychlokvašky" stejnou váhu jako slova "světového" státníka, za jakého pana Zema kdysi nazval jeho mluvčí?

0 0
možnosti

Aniž vám chci nějak bourat konstrukci, všechny skupiny lidí, které jste vyjmenoval jsou nějakým způsobem závislí na dotacích. Čili aspoň částečně žijí z peněz, které byly ukradeny jiným. Zkusil bych více zabrousit do soukromého sektoru.

10 2
možnosti

Vy jste teď téměř velmi pěkně obhajoval jednu z hlavních pouček politické ekonomie socialismu, kde výrobní základna je nadřazena tzv. nadstavbě!! Z ní komunističtí ekonomové a ideologové zdůvodňovali vedoucí úlohu dělnické třídy - dělnický úderník či horník byl více než nějaký "ubohý dotovaný" vynálezce kontaktních čoček z výzkumného ústavu pan profesor Wichterle.

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/