Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Vážení" politici, drahá média! A co jste jako čekali?

No to se pár jedinců pokouší lidem vnutit názor, a když nesouhlasí, zaškatulkují je do nežádoucích skupin. Pak se objeví partaj, co jde lidem na ruku a všichni se diví, když sklízí úspěchy. Šok? A na čem tam nahoře fičíte.

Kauza velkolepého úspěchu PiS v Polsku ještě ani neutichla a přišel další šok. Nežli se stihla Unie začít řádně šťourat ve věcech Polska, na Slovensku probíhají volby a následující den obíhají svět poplašné články o Kotlebově úspěchu ve volbách. Všem to má být snad varováním o nemocném stavu demokracie a autoři článků snad pevně věří, že lidé v dalších koutech naši krásné euroříše se nad sebou zamyslí a hodí hlasy do urniček raději těm, co z nich už rok dělají očividně idioty. Jaká to překvapení co páni pisálci, že si z vašeho zděšení nikdo nic nedělá a vaše rady a varování si nikdo k srdci příliš nevzal. Neuběhl snad ani týden, a v Německu probíhají zemské volby. A výsledek? Ve všech třech spolkových zemích společný jmenovatel - CDU Angely Merkelové slábne, pravicová AfD výrazně sílí. A internetem samozřejmě kolují opět zprávy plné zděšení a překvapení. A to i navzdory tomu, že den dva před tím se psalo o neuvěřitelné podpoře, jakou Frau Merkel nyní požívá. A jak nyní sestavit vládu? Stejně jako na Slovensku nikdo pořádně neví

No jaký to šok. Jaké to překvapení. A můžete mi prosím vás někdo říct, co jste očekávali? To jste opravdu čekali, že Merkel stačí postavit se před lidi, složit ruce v kosočtverec a prohlásit "Zvládneme to! Všichni stojí za mnou." Vážená paní kancléřko, Volkera Pisperse možná neznáte. Přeci je to jen německý komik, nikoli někdo z Vašich návštěvníků, to je však vedlejší. V každém případě z tohoto Vašeho postoje si úspěšně střílel už roku 2013, a to jste ještě žádnou migrační krizi na krku neměla. To si vážně myslíte, že tohle bude zabírat věčně? Ještě když lidi vidí, jak to vlastně ve skutečnosti nezvládáte? Události Kolínské silvestrovské noci jsou toho jasným důkazem. Zrovna poslední díl politické satiry Die Anstalt hned v úvodu krásně vykreslil onu hranici, jakpak byla krize vnímána před událostmi v Kolíně, a po. A nejde jen o Kolín. Dva atentáty v Paříži jsou víc než dost. Ano, Frau Merkel, skutečně to zvládnete. Se současným postojem dopracovat leda tak zpátky, kde to strejda Adolf započal. To se lidem také říkalo, přežijeme to. A co mu stačilo? Aby v pivnici zařval "Tím přežijeme to myslí sebe, ale ne nás."

Ale konec povídání jen o naší milované kancléřce. Páni eurolídři, páni europoslanci, i vy co sedíte u korýtek v překrásném to městě pražském. Kam myslíte, že to povede? Kdo mě zná osobně, tak ten ví, že o skoku AfD vzhůru jsem mluvil už po příjezdu z Německa, tedy už někdy v listopadu. A tady to teď máte.

To opravdu čekáte, že budete lidem nutit nové sousedy proti jejich vůli, a oni vás za to budou dále volit? Opravdu očekáváte, že budete nesouhlasícím, avšak mnohdy poctivým, lidem nadávat do fašistů, nacistů, xenofobů a nevzdělaných hlupáků a oni vám za to hodí hlas do urničky? Chápu. Lidé jsou podle vás hloupí. Jen vy máte ten potřebný intelekt. Asi zapomínáte, že za časů Marie byla zavedena povinná školní docházka a tu nikdo nezrušil. Nějaké to vzdělání má dnes každý. A titul? Kde kdo. I kde který idiot, čehož je ostatně poslanecká sněmovna překrásným důkazem.

I když ono je víc než jasné, že o hlouposti lidu českého ani trošičku nepochybujete. Poněvadž hrdinně prohlašovat "My se stavíme přijímání kvót, ale dobrovolně přijmeme stejné množství, které požadují" a prezentovat se tak, jako neústupný obhájce postojů lidí v našem krásném kraji, to chce opravdu řádnou víru v neutuchající hloupost svých voličů. Stejně tak prohlásit, že "Kriminalita, za kterou stojí migranti, nemá souvislost s migrační vlnou", může jen člověk s řádnou dávkou idiocie. 

Copak nevíte, že pokud chcete uspět, musíte lidem říkat, co chtějí slyšet? A ne jim jen ukazovat, jak hluboko je máte. Vždyť i pánové Churchill a Roosevelt věděli, že nesmí prozradit, že východ Polska připadne Stalinovi a západ pod jeho kontrolu, dřív, než po volbách. Vzhledem k tomu, kolik žilo v jejich zemích původních Poláků by se jim to ve volbách šeredně vymstilo. Takže chcete-li se udržet v sedlech a nebýt sestřeleni jak modrý jestřáb ODS v posledních volbách, musíte se synci začít snažit. Neurážet lidi a matlat jim med kolem huby. Nedaří-li se lidi přesvědčit, že váš názor je i ten jejich a i přesto se chcete udržet u moci,  pak musíte jít s lidmi chtě nechtě. Vždyť už i ten Babiš přišel na to, že říkat lidem, že uprchlíci jsou skvělou pracovní silou se nevyplácí a raději se proti migraci staví. Na uprchlické krizi se dají vydělat lené body. A tzv. populisté o tom ví. A co se korupce a ukrádání státních peněz týče, to se taky musí dělat tak, aby se o tom nevědělo. Když to lidi vidí, samozřejmě je to nakrkne. To se pak někdo jako Fico na Slovensku taky může divit, jak výrazně oslabil.

I když chápu. Neděláte si přílišné obavy. U nás se moc o extremistických stranách a hnutích nemluví. Jako by tam snad ani nebyly. Maximálně si pan Okamura vybulí pár hlásků a bude klid po pěšině si říkáte. Nezapomeňte však, že komunistům preference u nás stále stoupají. Aby jste se po volbách zase všichni nedivili, jako se divíte snad už od voleb v Rakousku.

 

Autor: David Wiltsch | pondělí 14.3.2016 18:34 | karma článku: 40,49 | přečteno: 2104x
  • Další články autora

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma: 14,81 | Přečteno: 290x | Diskuse| Cestování

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma: 30,05 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma: 27,60 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Čtyři důvody, proč Miloši Zemanovi napatří do rukou tajné informace

Zeman požaduje seznamy ruských agentů operujících na našem území. Nehorázné, skandální, pobuřující. Napadají mne hned čtyři zásadní důvody, proč zrovna jemu žádné tajné nformace do rukou nepatří.

1.12.2020 v 17:05 | Karma: 28,43 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Babišův daňový kolotoč aneb Čau Andreji, něco mi vysvětli

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a zároveň odvolávám, co jsem neslíbil a slibuji, co jsem odovolal. Zrhuba tak by se dal vystihnout Babišův názorový kolotoč ohledně rušení superhrubé mzdy.

23.11.2020 v 21:07 | Karma: 44,25 | Přečteno: 7405x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/