Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na druhou stranu je velice zvláštní, že EU nedokáže zabránit tvrdému zásahu proti Kataláncům, přičemž má možnost zasahovat do naprosto triviálních záležitostí jednotlivých států a současně má možnost držet ochranou ruku nad imigranty. Těm nikdo v EU nezkřiví ani vlásek, natož aby se na ně veřejně špatně podíval, představte si, že by některý stát nechal do imigrantů střílet gumovými projektily, policie by do nich kopala a tahala je po ulicích. Jak je možné, že EU politici nepochodují ulicemi s heslem Je suis Katalánec nebo tak něco? Zmasakrovat Katalánce je zjevně v souladu s politikou EU, neposkytnout jakémukoliv imigrantovi cokoliv si umane, je zjevně v rozporu s politikou EU a neposlušným je vyhrožováno sankcemi, omezením dotací. Takže to není nesmysl, je to jen vyhodnocení všeho, co se poslední roky v EU děje a přístup ke Kataláncům rozhodně neodpovídá tomu, čím se EU ústně ohání a jakmile vyjde najevo takový rozpor, je rozhodně třeba ostražitosti a je na místě se ptát a zpochybňovat.

0 0
možnosti
VH

Myslím, že jste to trochu popletl. Nikdo netvrdí, že za masakr může Brusel. Údiv (nejen český) je nad tichem, které se v Bruselu rozhostilo. V Bruselu, který excesy mimo EU kritizuje okamžitě. Bruselu, který (oprávněně) bojuje s nedemokratickými kroky Maďarska a zejména Polska. Který však mlčí k nedemokratickému zvěrstvu. (Ovšem, stalo se ve "starém" státě EU, navíc dosti velkém.) Takové rozlišování svědčí o nedemokratickém (nerovném) přístupu k dějům.

2 0
možnosti
VK

Jenže v Bruselu se ticho nerozhostilo. Jenže to se na serverech, kam chodí příznivci SPD nepíše. Již včera během dne se ve veřejnoprávních médiích vyjadřovali čeští europoslanci napříč spektrem a velmi kriticky na adresu Madridu.

6 0
možnosti
RC

Pan Pitomio se jako obvykle vyjadruje hloupe. Hazi na EU neco, co dela centralni Spanelska vlada (koneckoncu legalne). Hlavne ze ma pitomio plnou pusu kecu o demokracii, ale kdyz ho budete kritizovat na FB, tak vas zablokuje. To je zase Okamurovska "demokracie"

6 0
možnosti
MN

Především, kde Okamura píše, že EU může za kroky španělské vlády??? Co to podsouváte?

A potom, pokud se dějí nějaké reformy justice v Polsku, tak se neustále ozývá celá bruselská elita, že Poláci jsou členy EU a měli by ctít evropské hodnoty. Ale jakmile španělská vláda pendrekuje lidi držící v ruce volební lístek nebo napadá vyplašené důchodce, tak najednou tatáž bruselská elita mlčí?

Myslím, že v současnosti nejsilnější evropskou hodnotou je odporné pokrytectví.

2 1
možnosti
RC

Zeme EU mlci a my v plne nahote vidime demokracii v podani Bruselu (nepresna citace, byl jsem liny to opisovat doslovne).

3 0
možnosti
VK

EU může za zácpu pana Okamury, EU může za průjem ruského internetového trolla Raptora Jovanoviče, prostě za všechno může EU. Já jsem rád, že se tihle populisti tak odkopávají a čím více se volby blíží, tím více ztrácejí soudnost. Na druhou stranu, svůj jednoduchý voličský elektorát si najdou vždy. Okamura neusiluje o faktickou moc. Ten jen potřebuje pár užitečných idiotů (výraz z politologie cenzore), aby měl svůj výtah pěti procent zajištěn. Odpovědnost nechce. Ví, že jeho kecy jsou neuskutečnitelné, ale ovečkám se líbí.

8 0
možnosti
Foto

Nechápu vaši logiku. Před lety jsem dostala v Rakousku do vlády nesympatická Strana svobodných Jörka Hajdera a šup hned tu byly sankce.

0 3
možnosti
VK

Co jste dostala paní Hermánek? A ten pán, ten zpíval z ABBOU? Hajder, to je nějaký chodský hrdina? Vy psát česky?8-o;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/