Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V39i30o82l37a 14M66o23d29r73á

29. 3. 2016 11:59

Chápu autorovy pocity. Taky mi vadí, že se ČR neustále pohybuje mezi dvěma extrémy - servilitou a nabubřelou kritikou. Obojí je přehnané a selektivní.

0 0
možnosti
JP

Jaký je rozdíl mezi Vámi a Ovčáčkem??

2 2
možnosti
TT

V článku je jedna chyba, a to hned v nadpise: nejedná se o intelektuály, ale o pseudointelektuály. :-)

5 1
možnosti
MM

Tenhle článek je takový ovčáčkovský morální kýč. Demonstrace k demokracii patří. Návštěva čínského prezidenta vzbuzuje kontroverse všude v demokratickém světě. A součástí tohoto světa Česko stále ještě je, byť by to řada našich post-komunistů chtěla změnit.

5 7
možnosti
MV

Připomíná mi to situaci 17.listopadu při projevu presidenta na Albertově.

Kdo ví nemá li v tom prsty redaktor ČT Borek.

2 0
možnosti

Pověsit přes půl Prahy komunistické fangle...co na tom záleží, když k nám vezou prachy, že?

4 7
možnosti
Foto

Možná by neuškodilo ještě jednou pročíst úvod, kde sám zmiňuji, že tohle také shledávám přehnané. Stejně tak jako veškeré ty vítací akce okolo, Zemanovo poplácávaní po ramenou či rezervaci půlky Prahy. A o ty prachy mi opravdu nejde. Jen když už tu někdo jede, snad se nějak chovám ne?

8 1
možnosti
MS

Velká Británie nikdy nezažila hraní dvojích hymen a vyvěšování dvojích vlajek při jakékoliv příležitosti. Navíc to je velmoc, která si může dovolit pompézní přivítání kohokoliv, aniž by to vypadalo jako podlézání. To vše na rozdíl od nás ... :-P

9 4
možnosti
JP

J77a52n 15P93a48l16l82a69s

28. 3. 2016 22:03

Do Británie dorazil na čtyřdenní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Britský královský dvůr mu nachystal okázalé přijetí. Centrem Londýna se projel v pozlaceném kočáře s královnou Alžbětou II., podél cesty vlály stovky čínských a britských vlajek.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/navsteva-cinskeho-prezidenta-v-britanii-fd9-/zahranicni.aspx?c=A151020_145134_zahranicni_aba

4 0
možnosti
Foto

Prašule nesmrdí, viďte. Je jedno, když je za tím mučení a zavírání odpůrců. A o tom, že o peníze v první řadě jste byl přesvědčen i když něco podobného pronesl svého času prezident Klaus? Nebo máte dvojí měřítko?

8 5
možnosti
Foto

Peníze smrdí vždycky ;-). A že by jsme se měli zaprodávat a rozprodávat ještě více, s tím taky nesouhlasím. I ty vlajky všude kolem se mi zdají jak říkám přehnané. Ale tohle vystupování některých skupin u nás, to taky hraničí se zdravým rozumem. To je to, o čem mluvím...

6 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/