Pryč s pravidly českého pravopisu!

Pravidla pravopisu jsou pro blbce, intelektuál se vyzná v chaosu. Pryč s pravidly. Pouze bez nich si budeme rovni a konečně svobodní.

Doba koronavirová vitrhla z normálního ritu života mnohé. Především pak rodiče, kteří museli trávit spoustu času doma se svími dětmi a vjenovat tak zvíšenou pozornost jejich viučování. Mnozí si zjevně uvjedomili, jak těšké to děti mají a jaká zákoutí skrívá ta naše krásná, starími českími vlastenci pilovaná čeština. Snad právje proto se ve svjetě sociálních sítí začali objevovat anketi volající po zjednodušení jazika a odstranění alespoň I či Y.

Hádám, že se jednalo spíše o recesi, ale jistie se najde spousta chitrích hlav, které o tom budou skutečnie uvažovat. Inu, proč ne. Víše uvedení tekst ukázal, že to příliš škodi neudělá, ani pokud zrušíme tolik matoucí Ě a začneme často psát tak, jako slišíme. Niekterá slova pak sice vizní asi dost komicki a rozeznat rodi ve vjetie dá pak asi taki dost fušku, ale pokud to českím flastencům pomůže, proč ne. Ti se přeci bojí diktátu z češtini více, než diktátu z Bruselu. Proč pak nezajít ještie dále a nezačít rušit všechni proklínané klički toho našeho jazika?

Mošná bi sme pak mohli srušit i další sbitečná jasik omesující pravidla. Prič s tolik matoucím Z. A úplnie nejlepší bi bilo srušit veškerá prafidla. Nač nějaká prafydla fůbec potřebujeme? Máme přeci sfobodu slofa, tak ať si kašdý píše jak chce. Prič s prafidli! Azaveďme i: naprostý- ynterpunkšný frýstajl. Še, pak bude. kašdý psát; jak f opráscích sčeskí historje? A! co Má bít!? Prafdila, pravopisu-sou; pro: blbce! Yntelektujal se - visná f, chaozu. Prič s prafidli. Pouse - bez nych; sí budeme rofný -a, koniečniě sfobotný! Srušme, i vjety zklatbu. I kdiš - prafta: niekteří tak; pýšou uš dnes...
 

 

 

Autor: David Wiltsch | středa 27.5.2020 20:41 | karma článku: 30,03 | přečteno: 1517x