Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Jen pro upřesnění,posuzovat z historického hlediska kdo byl dobrý a kdo zlý a kdo v právu a kdo nikoliv,zejména se při tom ohánět konstrukty,protože stát nic jiného není je známkou mdlého ducha.

Můžeme posuzovat činy a skutky lidí,nikoliv STÁTŮ ČI NÁRODŮ.....

3 0
možnosti
MS

Jestliže ti před námi přepisovali historii, tak pokud ji chceme interpretovat správně, nezbývá, než ji znovu přepsat, to dá rozum. :-P

1 0
možnosti
Foto

Rozum vychází z doklad. faktů, tedy z historie dat, dokumentů a událostí. Nikoli z jejich účelových výkladů a ,,přepisování" a nahrazování tak jedněch ,,pověstí" POVĚSTMI novýmiRv

0 0
možnosti
Foto

Rudá armáda utrpěla astronomické ztráty z velké části díky neschopnosti armádního velení a Stalina samotného. Datum německého útoku znali díky informacím západních spojenců, ale Stalin neudělal k přípravám na obranu nic. Pak trval na nesmyslné doktríně "ani metr ústupu", která Rusko stála miliony zajatých. Stalin měl štěstí, že SSSR byl přeci jen příliš veliký, aby ho Hitler dokázal rychle obsadit. Obyčejných vojáků je mi líto, ale SSSR vyhrál válku spíš navzdory vlastní neschopnosti než naopak.

9 0
možnosti
Foto

Vy byste mohl zastoupit Chruščeva s referátem na 20. sjezdu KSSS.

2 6
možnosti
ZH

Rv

Více se mi psát nechce, autor je profláknutej už dlouho. :-)

3 6
možnosti
LK

Můžete tento článek faktologicky rozcupovat odstavec po odstavci. Dokážete to? Nebo jen výkřik do tmy?;-)

5 0
možnosti
Foto

Pokoušíš se nepřepisovat historii a to je prostě neodpustitelné :)

3 0
možnosti
JN

Do Plzně zásadně nejezdím, za posledních 30 let jsem tam byl pouze jednou a to jen na nádraží, když jsem přestupoval na Klatovy.

V Plzni jsem byl na vojně v osmdesátých letech. Tenkrát se největší strojírenský podnik v ČSSR jmenoval Závody V.I. Lenina, z vlaku jsem vystoupil na Gottwaldově nádraží.... A to množství rudých lampasáků, které člověk potkával na každém kroku. Plzeň mám jednou provždy zafixovanou jako nejbolševičtější město, které jsem kdy viděl.

Musím se řehtat, pokaždé když čtu o tom, co ti bývalí soudruzi zase vymysleli.

2 0
možnosti
VS

Rusové nebyl jeden z národů. Byl to národ kolonizátorů nebo si snad myslíte, že ostatní národy byly v tom svazku dobrovolně. Řekněte to Litevcům, Gruzíncům Arménům, Uzbekům a dalším. To byly ruské kolonie, které byly násilně poruštěný a donucena bojovat za ruské impérium. A nějak jste zapomněl napsat o napadení Finska bez vyhlášení války.8-o

11 4
možnosti
Foto

Bez Rusů by Vámi uvedené národy vůbec nevznikly.

5 11
možnosti
Foto

Na toto autor blogu odkazuje:

Za zavřenými dveřmi. Stalin, nacisté a Západ

Autor: Laurence Rees

Autor, uznávaný a osobitý britský tvůrce historické dokumentaristiky, přináší neotřelý pohled na druhou světovou válku od dramatických a tajných dohod předcházejících válce až po kruciální rozhodnutí ...

Nakladatelství: Universum Rok vydání: 2009 Počet stran: 448 Název originálu: World War II behind closed doors R^

6 1
možnosti
Foto

A copak se moudrému pánu Kopřivovi nelíbí na knize vydané dokumentaristou BBC? ;-D

0 0
možnosti
Foto

R^ Včetně Vámi uvedeného zdroje, což asi mnozí ani to nejsou schopni povchopit:-/

6 1
možnosti
JS

Snaha přepisovat a přizpůsobovat dějiny je dost zřejmá až úsměvná hlavně z vaší strany.

Pokud použiji váš slovník lze váš příspěvek zařadit do kategorie - aktivní proruský rektální alpinista.

14 13
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/