Napumpujme do Turecka peníze. My je nepotřebujeme.

Už jste to slyšeli? Do Turecka budeme pumpovat peníze, namísto toho, abychom se starali o naše kraje. A možná si dokonce nakonec vydupe i své místo v EU. No, to už se nemůžu dočkat krásných zítřků.

Tak nám vyřešili uprchlickou krizi. Turecku zašleme hromady peněz, Česká republika konkrétně 400 milionů korun, a ono na oplátku na nějaký ten čas „omezí“ přísun syrských migrantů do Evropy.

Já se však obávám, že tohle nikam nepovede a opět dojde na slova Tomia Okamury. Přísun uprchlíků bude pokračovat vesele dále a Turecko bude neustále natahovat ruku, že potřebuje víc, že poskytnuté peníze na zadržení všech migrantů nestačí. A tak, místo abychom si své hranice ohlídali sami a peníze využili ve prospěch naší krajiny, budeme do Turecka neustále pumpovat peníze.

Ještě pak můžeme přijmout Turecko do Unie i Schengenského prostoru, což nepochybně již zvažujeme a já pevně věřím, že si to Turecko brzy vydupe. Příval migrantů po té již nikdo nezastaví. Hranice s Tureckem pak budou volně průchozí a krom migrantů ze Sýrie, a kdo ví odkud ještě, se k nám poženou za lepším i Turci, neboť v EU je i tráva zelenější.

Divím se, že se s Turky vůbec ještě paktujeme. Namísto toho, aby podpořili Kurdy, kteří dlouhodobě jako jediní úspěšně bojovali s IS, tak je odstřelují. Mezitím se množí zprávy o turecké spolupráci a obchodování s IS, které zjevně nikdo prověřovat nehodlá. A když i Rusové začnou IS úspěšně likvidovat, započne Turecko sestřelovat i ruská letadla a zaměřovat jejich lodě. Ono by se dalo přihodit i údajné prohlášení šéfa turecké rozvědky, že Islámský stát je realitou, se kterou bychom měli počítat, ale nerad bych zacházel příliš daleko. Na internetu se dnes již dá totiž najít kde co. Na druhou stranu se říká však "Na každém šprochu, pravdy trochu".

Ať tak či onak, jak v poslední době zjišťuji, ve spolupráci Turecka s teroristickou organizací Islámský stát věří překvapivě stále více lidí. A naši vládní představitelé, místo aby alespoň krátkodobě omezili styky s Tureckem a pokusili se veškerá ta obvinění prověřit, bezhlavě dělají vše proto, aby Turecku vyhověli. A tak, místo abychom se pokusili zkulturnit naši krajinu, postarali se o naše důchodce, těžce nemocné lidi či chudáky, nebo poskytli finance na zabezpečení našich hranic, raději budeme pumpovat peníze do stále nevyzpytatelnějšího Turecka. My je přece nepotřebujeme, naše země vzkvétá a nemůžeme se mít lépe. Myslím, že není nad to, když daňový poplatník může pozorovat, jak smysluplně jsou využívány jeho peníze.

 

Autor: David Wiltsch | středa 2.12.2015 16:56 | karma článku: 38,33 | přečteno: 1397x