Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M41i78l83a64n 23K81e43s12l

30. 11. 2016 21:25

Je to zlé.Na německých hranicích trénují policajti zásah proti migrantům přicházejících z Německa k nám.Na východních hranicích proti Rusům a Ukrajincům se netrénuje.Že by policie dělala zásadní chybu.

0 0
možnosti

L55u33m20í81r 76T51i84e41t14z

27. 11. 2016 8:18

Pořád lepší bolševický Rusák než nějaký kozom@d s výbušnou vestou.

4 0
možnosti

Tak to jste ještě nebyl v Bubenči, Stodůlkách nebo v Dejvicích. Ruštinu tam uslyšíte stejně často jako češtinu.

0 0
možnosti

je rozdíl legální migrant a je rozdíl ilegální migrant

16 0
možnosti

Že se Rusové stěhují k nám, docela chápu. Stačí se podívat na některé údaje, týkající se počtu muslimů v Rusku (podle velmi střízlivých odhadů min. 17% populace, zatímco v EU cca 6%). I třeba faktu, že Moskva je největší muslimské evropské město, kde žije více muslimů, než v celé Británii. Na muslimský svátek oběti se nemusíte ani obouvat, když jdete ven - Moskva je pokrytá modlitebními koberečky. O moskevských no-go zónách se v ruském zpravodajství nedočtete.

Když na to upozorním horlivé zastánce Ruska jako poslední záchrany křesťanské civilizace, dostávám odpověď, že jde o "jejich" muslimy, kteří tam "žijí dlouho" a tudíž jsou v cajku. Jen připomínám, že "ti jejich" mají za sebou Beslan, moskevské metro, lokální vzpoury ve vojenských jednotkách, atd. atd., nepočítaje Čečence, kteří patří k nejtvrdším bojovníkům IS a při útoku na Charlie Hebdo jich min. sto tisíc vyšlo do ulic Grozného a provolávalo slávu atentátníkům.

Připomínám, že Rusko jako jediný evropský stát (nepočítaje B+H) je přidruženým členem Organizace islámských států. Při pohledu zpět do ruské historie musí být jasné, že ruské imperiální samoděržaví sice občas změní formu, ale nikdy ne cíle. Pokud se bude islám hodit, jako se po desítkách let vybíjení najednou hodí pravoslavná církev, můžeme mít v relativně blízké době na východě za souseda jadernou ruskoislámskou federaci v čele s padišáhem imperátorem Putinem III.

0 0
možnosti

Rusové se do Česka nestěhují kvůli tamním muslimům. Část jsou ekonomičtí migranti a druhá část jsou rodiny "kontroverzních podnikatelů", česky řečeno mafiánů.

3 0
možnosti

Je to putinova pata kolona. Nepatri to k putinove hybridni valce? Z naseho naroda nikdy nebudou mulimove. To nema tradici. Rusti nevolnici, to uz tady bylo. Autor ma pravdu, i kdyz se to nekomu nelibi.

1 0
možnosti

J90a92n 83R92i70c70h11t54e85r

22. 11. 2016 14:19

Pokud nevidíte rozdíl mezi vzdělaným člověkem, který se chce zařadit do života a pochází ze stejné kultury, a nějakým somálským analfabetem, který v životě nepracoval prostě proto, že pomatená OSN jim každý měsíc přiveze pytel rýže, tak je to těžké...

Že se k nám přesouvají Rusové a Ukrajinci je zcela logické, už kvůli jazykové a kulturní blízkosti.

Popravdě mi ten Váš blog přišel poněkud zmatený...

22 2
možnosti

Není mi zcela jasné, co jste chtěl vlastně říct. Mně to vyznívá tak, že : Bojme se Rusů, Ukrajinců, protože těch jsem potkal hodně ... a vůbec se nemusíme bát muslimů, protože těch jsem potkal málo.

Já říkám : Nebojme se Rusů, Ukrajinců ..., protože k nim sice můžeme mít nějaké výhrady, ale tito k nám nejdou šířit nějaké ideje a fanatické náboženství, a velmi se bojme muslimů, protože si můžeme být jisti, že tito naopak jdou vnutit jejich ideje a náboženství, které si chtějí pokrýt právem šaria.

Je lépe vidět dál, než k hospodě o nadcházejícím víkendu.

38 1
možnosti

J70a62n 80S42e62m56i77k

22. 11. 2016 12:46

doporucuji si pokud umite rusky zhlednout na youtube nejake videoblogy Rusu zijicich v CR kde mluvi o Ceske Republice

.... jsou jich tam stovky od tech Rusu

....myslim ze se vam pak zacne varit krev jak mluvi o zemi ktera jim umoznila zit na jejim uzemi (to ze ani po vsech tech kecech zadny neskonci blog slovy "a proto se vracim do Ruska" neresim)

-zduraznuji, poslouchejte ty kde autor rika ze je z Ruska (ne Ukrajiny nebo beloruska)

1 2
možnosti

J61a59n 85S46e19m34i67k

22. 11. 2016 12:35

Je to tak, rusove se do CR vali po tisicich, stejne jako Ukrajinci (mluvim o imigrantech, ne turistech)

Vidim to mesic od mesice na Praze 5

Sledoval jsem jejich videokanaly na youtube kdyz jsem si pred casem osvezoval rustinu.

Ukrajinci jsou vetsinou stastni ze tu mohou zit.

Velky rozdil je v pristupu Rusu- v kazdem videu spousta kecu jak je CR druha liga, jak je spatne to a ono, jak je pod okupaci USA..... samozrejme nikdy zminka "a proto se vracim do Ruska"

....to je podle mne problem velke casti rusu co sem prichazi- ziji ve sve ruske bubline, pored koukaji na ruskou TV, chteji zit v civilizaci ale zaroven si vytvareji tady sve Rusko, cesky neumi.

- je to podobne jako ti arabove: uzit vyhod ale odmitani nebo neschopnost se integrovat

Tohle neni dobra politika nechat takovoutu komunitu usidlovat se v zemi.

(zduraznuji, ze ti rusove co se chteji integrovat, chteji mluvit cesky, co chteji prijmout nas zpusob zivota a vazi si ze jim dovolime zit v CR vitam)

5 1
možnosti

Problem vidim v tom,. ze jim nekdo udeli pobyt, ktery mozna neni nijak omezen. Nevim. Otazka je , jak dlouho tu mini zustat a jak dlouho maji povoleno tu zustat.

Jejich deti preci musi navstevovat ceske skoly, ne? Prave o tom mi neni nic znamo. Tudiz se musi ucit cesky, ale ja taky slysim jen rustinu.

0 0
možnosti

J59a75n 23S31o48u18č12e30k

22. 11. 2016 12:22

Tak jen pár prognóz. Současné tempo růstu světové populace je 230tisíc lidí denně a to výhradně v rozvojových zemích. Například Nigerijců bude v r. 2050 více než Američanů, tzn. nárůst o cca 200 mil. Kdyby, počínaje dneškem, poklesla v Africe porodnost na hranici prosté reprodukce, tzn. v průměru 2,1 dítěte na ženu v reprodučním věku, stoupne počet osob v Africe do r. 2050 na 2,2mld (dnes má cca 1 mld), a do r. 2100 na 3,6 mld (Evropa bude mít cca 720 mil). Pokud ovšem v Africe zůstane porodnost na stávající úrovni subsaharských zemí, tj. 5,5 dítěte na ženu, do r. 2050 by počet obyvatel stoupl na 3 mld. a do r. 2100 na závratných 15 mld. A skutečně si myslíte, že by tyhle davy lidí nikam nemigrovaly? Mimochodem porodnost v Africe podporuje právě možnost migrace do Evropy i to, že tam Evropa posílá nesmyslně mnoho finanční pomoci. Místní lid pak není nucen něco sám tvořit a plánovat, stačí když plodí děti, o které se někdo postará, např. lékaři z Evropy , potravinová pomoc a td. Že si tím sami pod sebou podřezávají větev, to si nejsou schopni uvědomit. Vždyť on se opět někdo postará, že? Doporučuji knihu "Je planeta Země už plná?"

8 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/