Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P42e50t15r 90S28k21á91c65e19l

24. 7. 2016 13:15

Západ se zbláznil, my se nenecháme napálit.

Doporučuji též článek:

http://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525241

0 0
možnosti

Zatím ho západ chválí, ale už pomalu přestává. Četl jsem, že Erdogana varoval před pučem Putin. Myslíte že Putin miluje Erdogana ? Ne, ale NATO miluje ještě míň a pokud teď vznikne roztržka mezi NATO a Erdoganem, Putin musí svůj osobní postoj k Erdoganovi podřídit zájmům Ruska. Erdogan bude vydírat západ tím, že je pro nato a eu nepostradatelný a neustoupí eu v ničem takže to NATO i Turecko oslabí a to se Putinovi hodí. EU na tom samozřejmě prodělá jako vždycky. Turci nám sem nahrnou uprchlíky a my je přijmeme. Bude to odůvodněno humanismem, ale ve skutečnosti to je jen slabost a naivní víra elit, že NOVÉ obyvatelstvo je zase zvolí... jaká naivita. Jediná věc která to může změnit jsou volby, volby v USA, Francii.... a i v případě že dopadnou dobře, a začne se něco dělat, a nazývat věci pravými jmény je už dost pozdě....pokud tyhle volby dopadnou špatně, další už nebudou...bohužel.

0 0
možnosti

Jiste by stalm za zminku i demokraticky zvoleny Klement Gottwald. Ale to uz by nebylo spravne uderne, karmotvorne.

2 2
možnosti
Foto

No jo, ja zapomel na vas tam v poryni, ze Dolfi je pro vas strasne citlive tema. Pokud si vas tedy s nekym nepletu. To vite, chudak Ada, muze jen za druhou svetovou valku, holokaust a zlamani patere tohoto naroda. On to vsak vlastne ale vse cinil pro nase dobro. To ze Klema, stejne jako Erdie, jeho metody pouze skopirovali, to vubec nehraje roli. Prosim Vas, klidne muzeme zminit i imperatora z hvezdnych valek, jehoz cesta k moci byla inspirovana timtez pribehem. Ja se vsak zamyslim nad celkovou podobnosti s 30. lety, tam Klema "bozi les" nema co delat. A ze je to karmotvorne? Muze byt. Zda se vam ze pisi pro karmu? Proc bych pak busil Do Okamury, popsal pravdive situaci v Polsku nebo upozornoval na zarne okamziky a postavy nasich dejin, ktere Tu uz Ani nikoho nezajimaji? ... Ze sem se drive Ale svezl Do vysin na vlne populismu nepopiram, kazdy se nejak vyvyjime ne? ;)

2 0
možnosti

Erdogan si myslí, že zvládne islamisty, resp. pomocí této víry upevní svoji moc. (psáno 2015)

V geopolitickém pokeru Kremlu se světem hraje Turecko proto velice lehkovážně, jakoby Západ ani nepotřebovalo. Nabízí své území pro trasy ruských plynovodů, odmítá se připojit k boji proti Islámskému státu, některým jeho skupinám dokonce pomáhá, zařadilo se mezi nepřátele Izraele. Nějak zapomíná, proč se stalo členem NATO, a že právě Rusko se od 18. století snaží získat do své moci Bosporskou úžinu. Dlouholetý první muž Turecka, Recep Erdogan jede na tygrovi, když si notuje s Ruskem a současně ničí sekulární základy svého státu položené Kamalem Atatürkem. Možná si myslí, že využije islámu ke svým politickým cílům. Spíše hrozí, že dopadne jako Ziájul Hak v Pakistánu a z Turecka ležícím na prahu Evropy se stane bašta radikálních islamistů, kde Rusko rádo „udělá pořádek“. V historii mělo mnohokrát tyto spády.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463031

2 0
možnosti

Mozna by bylo dobre si castej pripomenout rok 1683, kdy byla osmanska rise u Vidne porazena a Evropa byla pred islamizaci zachranena. To uz se skoro zapomelo.

4 0
možnosti
Foto

M28a16r79t15i82n 34Š42i58k

19. 7. 2016 12:03

Ptáte se, jestli budeme tak hloupí a dopustíme opakování historie. Nejdříve ale budete muset úplně přesně definovat, kdo jsou podle vás ti "MY" a jakou cestou nemáme dopustit opakování historie. Myslíte si snad, že změníte vnitřně Turecko hrozbou nějakých mezinárodních sankcí, nebo si vystačíte jen s nějakými výzvami? Opravdu nevím, jakkoliv bych snad chápal vaše obavy, jak na to prakticky. Nepředpokládám, že byste na tu obrovskou a mimořádně vyzbrojenou i vycvičenou armádu, chtěl rovnou poslat tanky, pod prapory vnucování demokracie. Přijde mi naprosto pozoruhodné, že často bývají světové mocnosti kritizovány za nečinost, ještě častěji pak za různé intervence. Netvrdím, že "MY" jsme světová mocnost. O to víc mě zajímá váš praktický recept. Už mě totiž celkem unavují různé blogové a jiné výzvy, že "někdo" musí "něco" udělat. Vždy podle pocitu autora, ale nikdy ani náznak, kdo a hlavně JAK.

1 1
možnosti
Foto

Přiznávám, nadpis byl nešťastně zvolen, možná by bylo lepší "Když se historie opakuje a my s tím nemůžeme nic dělat."

3 0
možnosti

Putin a Erdogan jsou dvě strany jedné mince. A nezapomínejme, že jako prvnímu po potlačení pokusu o převrat v Turecku volal Erdogan Putinovi, a kremelský vládce ho bezvýhradně podpořil.

3 2
možnosti

Vývoj ve Španělsku třicátých let minulého století byl daleko složitější než se pan Wiltsch snaží namluvit. Tam nestáli hodní proti zlým, ale radikální levičáci na jedné straně, tzv. republikáni, kteří ovšem mimo jiné vraždili katolíky, kněze, řeholníky i laiky, a dopustili se mnoha brutálních zločinů. Ty podporovalo komunistické Rusko. Na druhé straně proti nim stáli konzervativci v čele s Francem, kterého podporovaly Itálie a Německo. Frankisté se ovšem také dopustili mnoha zločinů. Velká Británie, Francie a Československo atd. zůstaly neutrální.

Obě varianty nebyly ideální, ale z hlediska Španělska a Evropy bylo nakonec lepší, že vyhrál Franco. Koneckonců i Winston Churchill blahé paměti prohlásil, že Francův režim není podle jeho gusta, ale pořád lepší než Stalinova hrůzovláda v Rusku.

5 1
možnosti
Foto

Takže ti "zapomenutí hrdinové" z Československa, které měl dokonce vyznamenat i Španělský král a není tomu až tak dávno, o kterých článek na aktuálně.cz pojednával a kteří ani zdaleka nebyli všichni komunisty, tam nikdy nebyli? Nebo to byly také vše sověti? Jak tomu mám rozumět? Třebas by jste o tom chtěl poučit mě, ale i takového historika Jindřicha Marka, s nímž byl rozhovor veden ...

6 2
možnosti

Ať je z tohoto blogu pravdou cokoliv, nedělejme si iluze, že pro Evropu či svět z toho plyne něco dobrého. Jen mě děsí a zatím si nedokážu vysvětlit, proč Západ Erdoganovi tleská a "baští" všechny jeho politické ekvilibristiky.

5 0
možnosti

J76a59n 97B83u83r48i32a73n

19. 7. 2016 10:54

Jen taková technická - fašismus ve Španělsku bych nehodnotil nějak jednoznačně. Kdyby nevyhrál Franco, ale "komunisté", tak by na tom Španělsko zřejmě lépe nebylo.

5 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/