Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejvíce se mi líbí, když například o nutnosti reformy EU hovoří TOP09, jak jsem četl dnes z jejího volebního plakátu. A prý ji máme volit, aby ona na té reformě pracovala.

TOP09, která dosud v Bruselu zvedala ruce pro veškeré EU hlouposti.

A stejní lidé se chtějí postavit do čela reformy.

To už jsem za svého života zažil dvakrát: V roce 1968 se do čela údajných reforem tehdejšího režimu postavili Dubčekovi lidé, kteří ho předtím o dvacet let dříve instalovali a potom byli mezi jeho prominenty.

A ještě markantnější to bylo v roce 1985, kdy přestavbu vyhlásili stejní lidé, kteří předtím ten režim v roce 1948 instalovali, v roce 1969 zlikvidovali po celou dobu od toho roku 1969 byli v čele. A najednou se ta přestavba měla dělat se stejnými lidmi, kteří to předtím do toho kritického stavu sami dostrkali. To bylo ještě směšnější, protože Dubčwekovo vedení sice předtím bylo z kovaných soudruhů, ale přeci jenom na nejvyšších místech byla alespoň jakás takás změna. V roce 1985 se však nikdo ani neobtěžovat nějaké personální změny alespoň falešně předstírat.

Tak takhle podobně na mne působí kecy TOP09, že je zapotřebí reforma EU. Chtějí reformovat to, co dosud vychvalovali a co se podle nich nemělo vůbec kritizovat.

Jestliže je EU v pořádku, tak co na ni chtějí reformovat?

Jestliže v pořádku není, tak jak nám TOP vysvětlí, že ji po celou dobu jen a jen chválí?

1 0
možnosti

Žádný útěk se konat nebude. Předvolební vějičky zmizí a kromě Tomia budou všichni pro boj za lepší EU. Možná budeme v té druhé lize - nechce se nám do eura, sjednocení daní a společného ministra financí:-)

0 0
možnosti
Foto

Evropa nikdy nebude jednotná, protože každý stát v Evropě má jiné dějiny, jinou dějinou zkušenost a mluví jiným jazykem.

3 0
možnosti
Foto

Evropa je konečně jednotná;-D;-D. Kde tu jednotu vidíte ? RvRv

4 0
možnosti
Foto

Jan Hus nezapočal reformu církve to je hluboký omyl.

0 0
možnosti
Foto

Dobrá, Viklef byl jiskrou, Jan Hus jí zapálil svíci a Luther touto svící louč. Spokojen? :-)

1 0
možnosti

Myslíte třeba Palackého myšlenkový posun od "Kdyby Rakouska nebylo, museli bychom jej vytvořit (1848)" po "Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm (1865)"?

0 0
možnosti

Myslím, že s tou naší jakousi historickou průbojností, která jistě částečně existovala, je to v dnešní době už poněkud jinak.Nicméně s vaší obhajobou jednotící Evropy, zcela souhlasím.Jenom hlupáci a je jich hodně, tak pozor na ně, by chtěli náš odchod z EU.Karma.

1 2
možnosti

H95o90n51z85a 27V23r87á33n93a

28. 9. 2017 18:40

A jenom Vy, pane Pálko jste ten nejmoudřejší že? Všichni ostatní, kdo nesmýšlejí jako Vy jsou hlupáci? Ach jo...

0 0
možnosti
Foto

Tak to asi dopadá, když se někdo prolne z paralelního vesmíru do našeho.

Ve vidění naší reality pozoruji dvě takové "drobné" odchylky:

1/ Evropa není jednotná

2/ Už dávno nejsme národ husitů a hrdinných rebelů a reformátorů.

2 0
možnosti
Foto

Váš blog přetéká naivitou. Opravdu si myslíte, že lidé zaměstnaní ve strukturách EU za peníze, které opravdu nikde jinde nedostanou, na tom budou chtít něco měnit? Nebudou, nebo to bude jen kašírování, takové, jaké předváděli bolševici sovětského bloku v rámci Perestrojky na sklonku jejich éry.

http://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=495860

7 0
možnosti

Nejen ve strukturách ale desetisíce co pracují v zahraničí. Můj příbuzný jezdí na švýcarské nákladní lodi po Rýně - je tedy nářečník - a neměnil by. Jen prohodí že Německo už není jak bývalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/