Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za pěkný  článek. Potěšil mě. Přeji krásnýden. :-)

1 0
možnosti
JR

J38a91r57a 50R35a52n95k

28. 9. 2015 23:23

Dnes jsem si koncen precetla Vas profil pod fotografii, a take jak jste psal, vyucil jste se remeslo, coz Vas slechti a ted chcete studovat fylosofii, po jednom roce v byvalem NDR, takze asi se to nepovedlo.....skoda, podle jmena mate snad nejake zaklady a nemecky umite a moznosti byste mel mit podle schopnosti dost.....proc ne?

0 0
možnosti
Foto

Ne že by se nevedlo, ostrov je krásný, lidé milí, přátelé úžasní. Jen ta práce nové zkušenosti nedá. Spíše jsem na jaře však došel jakémusi prozření, že to, co chci dokázat, tady nedokážu. Možná ani studovat nebudu, bude mi stačit práce v Praze a přístup do archivů. Rád bych si početl ve starých kronikách, díla českých obrozenců i Masarykovy myšlenky ...

0 0
možnosti

Vyvěsil jsem vlajku. V celé čtvrti asi jediný, ale snad se někdo za měsíc chytne.

1 0
možnosti
LC

Den české státnosti ... hmmm ... není to už svátek na odpis?

0 0
možnosti
JR

J35a29n 40R81á24ž

28. 9. 2015 22:22

Nedělejme z toho mordu vědu. Tehdy se takto řešila většina sporů mezi vládci. A proč by mělo být výročí tohoto mordu dnem naší státnosti, nechápu.

A co se týká mne, tak mi je Boleslav sympatičtější než Václav. Nemám totiž nějaké zvláštní pochopení pro zbabělce, co raději zaplatí, než aby bojovali.

2 0
možnosti
Foto

Václav ale z počátku bojoval, ale nedařilo se. Ostatně ten Váš Boleslav nedopadl o nic lépe.

0 0
možnosti
MK

Svatý Václav je patron Země České. Tudíž pro mě, jako Moraváka den volna, nic víc...

1 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/