Chcete spáchat atentát na hlavu státu? Zkuste to v Čechách. Nikde to není jednodušší.

Tento článek nemá za cíl vyzývat kohokoli k čemukoli. Pouze se pozastavuji nad schopnostmi ochranky hlavy státu, které jsou vskutku tristní a tragické.

Miloš Zeman vchází do volební místnosti, přichází ke komisi, vytahuje peněženku a pravděpodobně hledá občanku. V tu chvíli se na něj vyřítí žena řvoucí Zeman putin slut  a obnaží své tělo počmárané nápisem stejného znění. Ženu poněkud opožděně zpacifikuje ochranka a prezident ve smrtelném šoku je odváděn do bezpečíScéna jako z divokého východu, kam nás prezident Zeman tak rád a pilně posouvá, a tak by se dalo říci: "Kdo chce kam, pomozme mu tam." 

Teď však srandičky stranou. Jak je možné, že se tato osoba dostala do přítomnosti prezidenta republiky? Jak je možné, že ochranka nejvyššího ústavního činitele a hlavy státu opět takto tvrdě podcenila situaci? K tomu se dá ještě říci, že jednala až překvapeně, jako by s něčím takovým vůbec nepočítala.

Teď si představte, že by se v místnosti objevila osoba ozbrojená. Ne kuličkovou pistolí pro děti, jako v případě prezidenta Klause, a již tady můžeme poukázat na další, mnohem starší pochybení. Ale skutečnou zbraní. Prezident by byl na místě mrtev.

Ať už se jedná o poslední incident, incident s plastovou pistolí nebo kauza červené trenky, kdy se Ztohoven naprosto nepozorovaně dostali na střechu prezidentova paláce, ochranka hlavy státu se projevuje jako stále méně schopnější. Člověk nemusí nikterak složitě plánovat a v momentě nás může připravit o hlavu státu, ať jí je kdokoli. A tak si říkám, pokud by se chtěl někdo proslavit atentátem na hlavu státu, asi by to měl zkusit u nás, protože nikde jinde to snadnější mít nebude.

Autor: David Wiltsch | neděle 14.1.2018 13:15 | karma článku: 25,38 | přečteno: 1891x