Český člověk ztratil víru v Boha, a tak začal věřit naprostým ptákovinám

Ilumináti, Bilderberg, Ufo, Římský klub, Soros, Rockefeler, Židé, Velké nadnárodní spiknutí majetných a já nevím co ještě. Kde se tyhle řeči berou. A proč jim věří tolik lidí právě u nás? Může za to právě náš ateismus?

Střetávat se na sociálních sítích s lidmi píšícími o iluminátech, bilderbergu a já nevím o jakých dalších podobných zhovadilostech, se stalo celkem běžnou praxí. Barack Obama byl mimozemšťan a USA skrze tyto organizace pod vedením Sorose a Rockefelera řídí svět. Jen volba Trumpa jim trošku nevyšla. A Brexit v jejich snaze o unifikaci světa také ne. Co už, chybička se vloudila. 

Otázkou však zůstává, kde se tyhle spiklenecké teorie berou. A především, proč jim věří tolik lidí u nás. Přijde mi až neuvěřitelné, jak často na podobné kydy narážím na nejrůznějších politicky motivovaných stránkách. Dokonce mne jímá podezření, že i někteří politici, jako snad senátor Veleba, těmto bludům podlehli.

Jak je to však možné? Může za to náš odklon od Boha a duchovna? Bylo by to logické. Po staletí člověk věřil v bohy a síly řídící tento svět. Ty pak reprezentovaly záhadné sekty kněží, druidů a šamanů. Tyto síly pak nahradili jiní bohové. V Evropě se tak stal tím, kdo svět spravuje a řídí, křesťanský Bůh a toho opět mocensky reprezentovala stejně neprůhledná a mnohým zajisté záhadná církev.

Dnes se však lidé od víry obracejí. Člověk však musí v něco věřit. Myšlenka, že by se něco mohlo dít jen tak, bez vnějších příčin, je mu zjevně velice těžce představitelná. A tak si lidé, kteří nemohou uvěřit věcem, které jim nejdou na rozum, vymysleli různá tajemná společenství, která stojí na pozadí všeho. Řídí svět a dosazují vládce, kteří jim jsou po té loutkami.

Nechci se zabředávat do hlubšího rozebírání detailů. Pouze provádím jednoduché porovnání a bylo by to logické. Pošetilci dnes věří ve svět řízený tajnými společenstvími a kdo je u moci, je u moci jen díky nim. Tomu pak bezmezně slouží a řídí osudy nás všech. I králové a císaři přeci vládli z vůle boží a taktéž dávní náčelníci by si bez pomoci bohů ani neškrtli.

Ano, starý svět skončil. Máme dnes demokracii a na osudu země se podílíme všichni svým vlastním přičiněním. Tohle je však zjevně mnohým lidem v této ateistické zemi tak nepředstavitelné, že blázní, vymýšlí si báchorky a věří naprostým ptákovinám. Podtrhuje to totiž jejich nepochopení složitostí tohoto světa. Je přeci jen jednodušší vidět duchy, bohy a spiklence na pozadí, než si připustit, že všeho, co se děje jsme my nedílnou všichni součástí. A že tento pošetilý svět pochází opravdu z hlav a činů jednotlivců. 

Autor: David Wiltsch | úterý 23.1.2018 16:26 | karma článku: 18,65 | přečteno: 838x