Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyjímečný článek mezi všelijakými výplody patolízalů a pokřivenými informacemi z médií. Dík, karma.R^R^

2 1
možnosti
DP

D23a67d82a65k 42P49e38t24r

4. 10. 2015 8:08

Ano, velmi zlí. Dokonce ničí ozbrojenou, ale umírněnou, opozici. A navíc, si dovolili napadnou jednotku o síle dvou mužů, vycvičených instruktory USA, co pro opilost nedokázali ještě zběhnout a předat zbraně IS. Hanba Rusům.

3 0
možnosti
Foto

Abych jen nekritizoval, tak dodávám (pro obecné zamyšlení) informaci z aktuálního vydání CNN:

In a joint statement, a coalition made up of the United States, Britain, Turkey, France, Germany, Qatar and Saudi Arabia accused Russia of attacking the Syrian opposition and civilians, instead of fighting ISIS.

4 0
možnosti
Foto

A co je na tom špatného? 

Špatného je na tom pouze to, že ona "opozice" je, jak se obecně ví "vyšlechtěná" a samozřejmě jak penězi tak zbraněmi podporovaná z USA.

A Rusové podporují legální vládu Syrie a tudíž likvidují její ozbrojenou, teroristickou "opozici". To dává logiku. Na civilisty samozřejmě nikdo neútočí, ale ve válce si nikdo není jist životem.

A ještě jedna věc, pane Macháčku. Dohody se mají dodržovat a pokud to někdo neudělá (vzájemná dohoda o neútočení LM-StB) a tuto dohodu svévolně a nevyprovokovaně poruší, pak prostě...

3 3
možnosti
PJ

Dobrý článek, karma pro autora.R^

9 4
možnosti
Foto

Kritizujete naše média a myslím, že docela oprávněně.

Že bych však ve vašem textu našel alespoň náznak objektivity a vyváženosti, jíž se u nich dožadujete, to se mi nestalo.

3 5
možnosti
JK

J79a18n 95K46o41v35á52ř

3. 10. 2015 21:26

V syrském konfliktu má "islámskýstát" na svědomí desetkrát méně obětí než Asadův režim. Ke kterým vrahůmse přiklonit? Samozřejmě k těm, kteří poslali o Kremlu "zvací dopis"a tím legalizovali "internacionální pomoc" ze strany Ruska a Íránu.

Tihlehledači "pravdy a spravedlnosti" jsou prostě "k sežrání".Nemiluji jedny ani druhé o nic víc než ty druhé. Nechci žít ani v Americe, aniv Rusku. Jenže USA mě nijak zvlášť neohrožují (když pominu globalizovanýkapitál, je tomu spíš naopak). Naproti tomu Putinovi Rusové se mi tu už zasehodlají rozcapovat (pokud se tu už nerozcapují). Už zase budují impérium,supervelmoc, sféry vlivu ... Blbečkové, kteří hledají "pravdu aspravedlnost" na cizím dvorku (a tak chodí v cizích botách a pláčou nacizích hrobech) v tom Putinovi pomáhají coby tradiční "užitečníidioti". Možná jim za to "báťuška" poklepe na rameno (spíš snimi jednou zaveze nějaký přebytečný rigol ... mě bohužel přihodí k nim,ale já mu aspoň nelezu do zadku, takže nebudu "nevinná oběť").

Rozbombardovánínemocnice v Afghánistánu mohl být omyl (jaké se za války dějí), nebo takéne: Jak dát nepříteli na vědomí, že mu žádné "lidské štíty"nepomohou? Vzít to "šmahem" a pak se nevinným obětem omluvit, žeto bylo nedopatření! Je to sice nehumánní, zato však účinné a do budoucnanejspíš výchovné (... když se před lety srbští jestřábi "omylem"usadili ve sklepě čínské ambasády, také tam "nedopatřením" spadlabomba a od té doby se podobný "omyl" neopakoval).

3 7
možnosti
NM

...aj tak dobre aj tak dobre...ani ryba ani rak;-O;-O[>-]

0 0
možnosti
JK

Dejte si odstup a trochu času. Postupně se jistě ukáže, na koho RF opravdu útočí. Zatím je to nejisté a zprávy jsou neověřitelné. Jak říkám - zatím. Nebuďte netrpělivý, aby jste se z toho nemusel dodatečně vykrucovat.:-)

4 3
možnosti
ZH

Opravdu si myslíte, že Němci, Francouzi, nebo Amíci neví, kde je IS a kde protiassadovská opozice? Domníváte se, že ty sloupy kouře nejsou ze satelitu vidět? Navíc tohle musel každý s mozkem předvídat. Putler nepřišel zničit IS, přišel zachránit  Assada před vlastním lidem.:-/

8 5
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/