Zeman na Hradě

 Miloš Zeman, podle posledního průzkumu, bude pravděpodobně znovu zvolen za prezidenta republiky. Kromě toho, že ho lid obdivuje a promíjí mu jeho (slušně řečeno) nevhodné výroky, pomůže mu antibabišovská hysterie.

 Český člověk nemá rád, když se někdo znevažuje a podporuje naopak ty, kteří se ukřivděnému snaží když už ne pomoci, tak alespoň pro něj vytvářejí podmínky pro práci. Z toho lze očekávat, že prezident Zeman bude pana Babiše podporovat dalším případným pověřením k sestavení vlády a kdyby došlo k novým, předčasným volbám, drtivě je vyhraje pan Babiš. Protože občané vidí, že se snaží vytvořit vládu s podporou ODS, že jedná se všemi ostatními stranami, žádá je o podporu a nabízí jím křesla ve vládě. A občané také vidí, že prezident se snaží vytvořit pro politika, který drtivě vyhrál volby, podmínky pro jeho úsilí o sestavení vlády. Tím pan prezident Zeman získává další sympatie a ty asi rozhodnou při prezidentských volbách v jeho prospěch.

Jsem pro kultivovaného prezidenta a budu volit pana Drahoše, ale předem tuším, že právě to, co jsem napsal výše, rozhodne ve prospěch pana Zemana. A ti ostatní malí kandidáti jsou jaksi jen do počtu a divím se, že nemají tolik soudnosti, aby předem pochopili, že se kandidaturou jen a jen zesměšňují.

Pan prezident Zeman je jistě dosti nemocen a zesláblý organizmus mu nedovoluje vykonávat funkci tak, jak by si představoval. Dá se počítat s tím, že bude zvolen a po několika týdnech či měsících – až se mu podaří vytvořit vládu pana Babiše – sám, s odvoláním na svůj zdravotní stav, abdikuje. A budou nové prezidentské volby, ve kterých přeji úspěch panu Drahošovi.

Autor: Karol Wild | úterý 7.11.2017 9:54 | karma článku: 12,75 | přečteno: 667x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47