Zelenskyj a Putin podruhé

 Před časem jsem zde na svém blogu, na samém počátku Putinovy vojenské akce napsal, že Putinovi jde jen o Donbas a Luhansko. Dostalo se mi výsměchu.

 To si ale nadále myslím. Nejmenuji zde Krym, a to proto, že Krym už byl delší dobu ruský a Rusům, kteří tam ve většině žijí, patří. Pokud jde o uvedené dvě oblasti, které se mezitím staly ruskými autonomiemi, jejich anexe Ruskem byla důsledkem naprosto nevhodného jednání Zelenského vůči ruskojazyčnému obyvatelstvu. To je obecně známo a nebudu to zde rozebírat. Pokud jde o Krym, k nárůstu ruských obyvatel přispělo také to, že ruští dělníci, kteří pracovali v nehostinných krajích Sibiře, neměli tři roky žádnou dovolenou a pak dostali možnost půl roku se zrekreovat na Krymu. A už tam mnozí zůstali. To, že Chruščov daroval ruský Krym Ukrajině, nic nezměnilo na tom, že to byla samostatná oblast s vlastním parlamentem a vládou v rámci Ukrajiny.

Nadále si myslím, že by bylo možné uzavřít mír na Ukrajině nebýt tvrdohlavosti Zelenského, který si myslí, že s pomocí Západu porazí Rusko. K tomu, aby bylo možné uzavřít mír, je třeba zrušit prezidentský dekret Zelenského, že se s Putinem nejedná. Jak se dá uzavřít mír, když jedna strana odmítá jednat s nejvýše postavenou osobou druhé strany??

Jsem nadále přesvědčený o tom, že propaganda, tvrdící že Rusko si chce podmanit celou Ukrajinu a dojít až k hranicím Polska, Slovenska a dalších zemí, je absolutní nesmysl! Zelenskyj a jiní protiruští propagátoři války na Ukrajině to opakují pořád znovu a znovu, ale lžou. To je mé přesvědčení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karol Wild | úterý 12.12.2023 23:43 | karma článku: 32,30 | přečteno: 750x