Vytřeli všem zrak

Určitě museli být alespoň dva a udělali to v noci na neděli nad ránem v 5 hodin. S rámusem od kompresoru, který sousedku probudil a tak ví, v kolik hodin.

Teď dále nepíši o těch, co nasprejovaný nápis odstranili, ale o těch, co kolem toho účinkovali, dumali, jak to jen udělat. O těch, co sháněli odborníky na nasprejované nápisy, odborníky na zdivo Karlova mostu, komisi, která zkoumala jak nápis odstranit i ty, co to opatrně zkoušeli na kousku nápisu, jak by se to dalo udělat, aby most náhodou nepoškodili a on nespadl. To bylo řečí kolem toho, komise pro posouzení nápisu, komise pro pokus o odstranění, schvalovací komise, usnesení Magistrátu co s tím atd. atd.

Pak přišli v noci "pachatelé", kteří bez řečí, bez komisí a usnesení, bez velkých cavyků nápis odstranili. A vytřeli všem zrak.

A znovu nastoupí komise odborníků, aby posoudili, zda tito "odstraňovači" pracovali odborně, zda most nezvratně nepoškodili a policie je začne hledat. A začne zase kolotoč jednání, dohadů, obvinění, zkoumání atd.

Domnívám se, že to mohli být ti samí, kteří most nápisem poškodili, sehnali si v Německu firmu, která to odstranila. Nebo to mohla být skupina Ztohoven, která se chtěla vysmát Magistrátu. Nebo to mohl udělat někdo jiný, který se chtěl vysmát všem těm úředníkům a odborníkům, kteří to zkoumali a zkoumali.

Toto není první nápis na zdivu Karlova mostu a když ty předcházející mohly být odstraněny rychle, asi věděli jak. Proč to nyní chtěli nejprve zkoumat odborníci, když všichni, i laici, vědí jakého složení jsou používané barvy ve sprejích a jak se dají odstranit?

Autor: Karol Wild | pondělí 29.7.2019 21:13 | karma článku: 37,62 | přečteno: 1707x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47