Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J91a16n 98R71á88ž

4. 8. 2018 13:03

Řešení a lá Hamburg není řešením, ale jen zakrývání problému nedostaku bytů s cenově přijatelným nájemným a jeho přenesení na majitele domů. To je špatné řešení!

Ovšem souhlasím, že trend "Každý musí vlastnit byt, či dům, protože je hloupost platit nájemné spekulantovi" způsobil, spolu s nesmyslně levnými hypotékami, absurdnost, ve které se trh s byty ocitnul. Situace, kdy nájem v bytě pořízeném prostřednictvím hypotéky nejenom zaplatí hypotéční splátku, ale ještě přinese zisk, je vskutku zcela absurdní.

Považovat ale za normu, že i byt určený pro sociálně slabé, musí být vybaven ústředním topením a že v něm musí majitel zajistit aby tekla 24 hod. denně teplá voda, popřípadě že musí být v dostupné vzálenosti centra města a musí být opatřen výtahem, je také nebetyčná hloupost šířená i dosavadními ministry práce a sociálních věcí, která způsobila, že se města zařazení obecních bytů do kategorie určených pro sociálně slabé občany moc nehrnou a nechávají tento problém řešit "ubytovnami", neb je to jednodušší, i když dražší.

PS. Záměrně ve svých úvahách o sociálním bydlení, vždy pomíjím skupinu nepřízpusobivých spoluobčanů, kteří si ponechali kulturní zvyklosti poplatné spíše životu v Indii, než v Evropě. Pvažuji to totiž za problém neřešitelný, neb jak těmto zajistit vhodné bydlení si nikdy v historii Evropy humánními prostředky žádná vláda neporadila.

5 1
možnosti
Foto

K40a77r94o54l 67W98i18l69d

5. 8. 2018 11:32

Dobrý den, pane Ráži, s Vaší poznámkou post scriptum souhlasím. Jen upozorňuji na to, že s Cikány v Hamburgu problém nemají, protože tam jednoduše nejsou ... Hledám mezi diskutujícími názor na to, jak to u nás řešit, bohužel nikdo zatím nemá dobrý nápad stejně jako vláda.

0 0
možnosti