SSSR a nacistické Německo rozpoutaly druhou světovou válku - podruhé a naposled

 Před několika dny jsem napsal článek nesprávně nazvaný, protože na kritizovaném plakátu zněl nápis: SSSR a nacistické Německo rozpoutaly druhou světovou válku. Omlouvám se, ale...

 V poslední době jsem u svých článků nepovolil diskusi. Z jednoduchého důvodu: Někteří diskutující se vyžívají v urážkách autora článku. Jako například pan Tomáš Vodrážka, Martin Irein, Milan Šťastný nebo Pavel Neužil, který mi doporučil tolik nechlastat a poctivě brát prášky od doktora Chocholouška a nevynechávat je... Bohužel v předešlém článku jsem zapomněl zatrhnout, že nepovoluji diskusi, a to je následek. Ale k samotné diskusi. Někteří autoři se obšírně rozepsali o začátku války a jejím pokračování. Nemuseli mne poučovat, protože to všechno, co psali, znám. Mám doktorát z Filozofické fakulty Karlovy univerzity, kde jsem vystudoval dva obory: filozofii a historii. Navíc jsem autorem a režisérem dokumentárního filmu Mnichov 1938. Tam mimo jiné ukazuji dopis, který jsem nalezl v archivu Ministerstva zahraničních věcí, ve kterém československý velvyslanec v Moskvě Zdeněk Fierlinger doporučil Dr. Benešovi nepřijmout Stalinem nabízenou vojenskou pomoc Sovětského svaz proti mnichovské okupaci, když nás Francie a Velká Británie zradily. Uváděl pro to vážné a logické důvody, ale to není námětem tohoto článku.

Jedině diskutující paní Veronika Valíková Šrubová pochopila, že věta "SSSR a nacistické Německo rozpoutaly..." není pravdivá. Tady kamarádce Lídě (češtinářce) a mně šlo skutečně jen o slovíčka. O pravdivá slovíčka v uvedené větě na zmiňovaném plakátu! O nic víc, o žádný průběh války, o žádný její další vývoj. Slovíčko "a" znamená pro paní Lídu i pro mne "současně, najednou".

Dám si pozor, abych příště nezapomněl zatrhnout, že nepovoluji diskusi. Nemám chuť se nechat urážet.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karol Wild | pátek 1.12.2023 9:35 | karma článku: 22,10 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47