S cestovkou Rady na cestu v Paříži

 Koupili jsme si s přítelkyní zájezd na pět dní do Paříže. Chci se podělit o naše zážitky, protože to stálo za to.

 První poznatek je, že jsme viděli prakticky všechny zajímavosti. Včetně výletu do Versailles a prohlídky zámku i zahrad. Tam sice pršelo, a do dost, ale viděli jsme všechno, co tam bylo zajímavé. Až na ten déšť. Ostatní dny bylo slunečno, a tak jsme mohli projít celou Paříž.

Druhý poznatek: paní průvodkyně znala všechna místa, vysvětlovala podrobně, co bylo třeba a to bez jakékoliv písemné poznámky. Všechno zpaměti. Kromě toho byla velice trpělivá, nikomu, kdo se opozdil, nic nevyčítala, počkali jsme na něj, vše bylo v pohodě.

Abych jenom nechválil: nepříjemné bylo, že nečekaně, hned první den ráno, chtěla od každého 200 € v hotovosti. To nás i jiné účastníky zaskočilo, protože v plánu zájezdu se o tom nezmínili. Chápeme, že bylo potřeba vybrat na metro a vstupy, ale to mělo být zapsáno v prospektu zájezdu. Agentura to neudělala zřejmě proto, že cena zájezdu by byla hned na úvod o pět tisíc dražší a některé zájemce by to odradilo. Ale mělo se to oznámit předem, třeba poté, co se zájemci k zájezdu přihlásili.

Jen čtyři z nás byli ochotni zaplatit tři tisíce šest set korun za vstup do kabaretu Moulin Rouge s jeho více než dvouhodinovým fantastickým představením. Došlo i na kankán. Stálo to za to a těm, kteří se do Paříže chystají, vřele doporučuji ty peníze zaplatit. Ti, co nebyli, mohou do smrti litovat. Takový to byl zážitek! Vlastně celý zájezd!

Autor: Karol Wild | pondělí 8.5.2023 18:31 | karma článku: 14,98 | přečteno: 651x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47