Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No něco do sebe to má - ale musely by to být  daňové asignace - aby každý rozhodl, které straně své peníze pošle. Ovšem nikoliv to, že každý by poslal jednotnou částku (onu stovku) - aby to spravedlivé, musela by tato částka vyjádřena procentem z jeho platu. Protože pokud někdo dnes platí daň 500 a jiný 5000, tak samozřejmě že oba neodevzdávají pro politické strany tutéž sumu. Jenže dokud tu budou mít velké slovo strany, jejichž voliči se rekrutují z velké části z jedinců dostávajících nějakou formu sociálních dávek (tudíž s nízkou nebo nulovou daní), nemá šanci to projít - bohužel:-(

0 0
možnosti

Spravedlivé by bylo, kdyby sazba byla jednotná. Takže vstupenka do volební místnosti třeba za pět tisíc. A peníze rozdělené v poměru hlasů - nemá smysl zvolit stranu a nedat jí peníze na činnost.

1 0
možnosti
VT

Žádná nová strana tuto změnu nepřinese, ale myšlenka : s volbou podpořit stranu stokorunou se mi líbí. Nikdo by nikoho nevolil a konečně by se ukázalo, že nikdo z těch, kdož kandidují si nezaslouží naši důvěru. Za ten nápad palec nahoru.

2 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 879x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik