Otevřený dopis pro paní Janků a pana Bangu

 Na tomto místě jim chci oběma napsat, co soudím o blogu, který administrují. Protože si myslím, že taková vynikající možnost výměny názorů stojí za to.  

 Domnívám se, že blog.idnes.cz by měl sloužit k diskusi mezi jeho účastníky. Něco jako když si s kamarády sednete do hospody a povídáte si na různá témata. Jenže: když si sednu do hospody ke společnému stolu, asi se nikdo neodváží říci na moji adresu něco sprostého a urážlivého. Pravděpodobně by dostal do zubů buď ode mne nebo od souseda. Ne tak na blogu. Tam si to někteří dovolí. Blog by měl sloužit - podobně jako v hospodě - k diskusi nad článkem, který autor napsal. Často se ale stává, že diskutující nediskutují s autorem článku, ale vzájemně mezi sebou, a to dokonce zcela vzdáleně od vyznění článku, které nastolil jeho autor. Budiž, to se dá přehlédnout a je to často i velice legrační. Horší je to s diskutéry, kteří se začnou vůči autorovi, i k sobě vzájemně, chovat vysloveně sprostě a urážlivě. Například pan Pavel Neuzil napsal, že mám méně chlastat a poctivě brát prášky od doktora Chocholouška a nevynechávat je... Já jsem ze staré školy a těžko může kdokoliv očekávat, že se nechám urážet. Proto nepovoluji diskusi. Jednou jsem na to zapomněl a takto jsem na to doplatil.

Blog bez diskuse nemá smysl. To je totéž, jako když čtenáři novin píší, že ten a ten redaktor je pitomec, ale páni redaktoři to hodí jednoduše do koše a nezabývají se tím. Pokud někdo s nimi souhlasí a přidá nějakou rozumnou poznámku, tak to otisknou, ale jinak nereagují. V blogu by to mělo být jinak. Tam se má diskutovat. Já se rád seznámím s názory a fakty, které napíší někteří věci znalí diskutující, protože mne to obohatí a rozšíří mé znalosti. Díky jim. Ale urážky?

Jak z toho ven? Paní Janků a pan Banga si mohou všímat takových pánů Neuzilů a důrazně jejich urážlivé poznámky odsoudit. A pohrozit jim, že kdyby se to opakovalo, vyškrtnou je z blogu idnes.cz.

 

Hezké Vánoce všem lidem dobré vůle a slušného chování!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karol Wild | sobota 23.12.2023 11:03 | karma článku: 22,30 | přečteno: 761x