Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ptáte se, jestli chce Babiš zničit demokratický režim v tomto státě, jestli chce zavést diktaturu a stát se diktátorem a zda byly tyto volby demokratické? Odpověď na všechny tři otázky je - ano. To, že volby byly demokratické, nic neznamená. Hitler se v Německu také dostal k moci prostřednistvím demokratických voleb, ale znamenalo to konec Výmarské ústavy a nastolení nacistické diktatury s ním v čele. Nesrovnávám, je to jen příklad, že lze cestou demokratických voleb dospět k diktatuře. Můžete si být jist, že Babiš podnikne veškeré kroky k upevnění své autokratické moci, otázkou je pouze to, které se mu podaří prosadit a kdy.

Napsal jste, že KSČ byla antisystémovou stranou, která zlikvidovala československý demokratický systém, a že za takovou lze považovat i KSČM. Povšimněte si tedy, že Babišovo ANO vysoslo především voliče komoušů a socanů. Sociální demokracie je sice demokratickou stranou, avšak čeští socani jsou spíš levou úchylkou sociální demokracie. No a když voliči těchto dvou stran přecházejí k Babišovi, co vám to napovídá o hnutí ANO? Mně to říká, že je levicovou nesystémovou stranou. Andrej Babiš má navíc tu "výhodu", že není omezen žádnými ideovými bariérami a předsudky, spojí se naprosto s kýmkoli, aby dosáhl realizace svých cílů.

1 1
možnosti
ZD

Souhlasím s autorem. Podobná tvrzení jsou nesmysl v pohledu k demokracii jako takové. Ale proč jsou vyslovována? Strana ANO může být toužebně očekávanou nesystémovou stranou ve smyslu, že naruší dosavadní systém já na bráchu..... A není to tedy od těch, kteří před ANO jako nesystémovou stranou varují, jen takové nedopovězení věty : "Oni naruší systém... ten náš, který nám léta vynášel" Kvůli této nesystémovosti myslím dosáhli pěkného volebního výsledku.

3 0
možnosti
DB

slovo antisystémový především lidem zní negativně...........a tak se bude používat v těch médiích, která mají za úkol zničit takto označované hnutí či stranu....tedy dehonestovat......degradovat.....vyvolávat v lidech negativní emoce vůči této straně..........to je základem manipulace...to již většina lidí pochopila a proto také říká českým médiím že lidem vymývají mozek............bohužel tomu tak je a to především česká televize..ale i další....jen ti další mají mnohem vycizilovanější metody.....tedy jsou o dost úspěšnější ve svých manipulacích............bohužel...........

to je naše realita..někdo nás mohutně manipuluje........a mohu vám říci, že dnešní systém manipulací v české televizi je velmi nápadně podobný, téměř na vlas shodný se systémem , který používala AFN pro americké vojáky v Evropě.........takže nejspíše fouká vítr z USA..........

4 1
možnosti
Foto

Proč by to měl být nesmysl? Co je zásadní překážkou takového postupu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 879x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik